Sport » Foci

Hollandia kiütötte a világbajnok Spanyolországot - ÉLŐ

  A négy évvel ezelőtti vb két döntőse a B-csoport első meccsén csap össze. Élőben vagyunk a G. Music Pubból. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

spanyholl1a
Megtelt a G. Music Pub, a meccs is jó!
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 13., 20:29
1 hozzászólás. 

A Chile-Ausztrália meccs jön 1 órától, a G. Music Pubban a ksiteremben ezt is meg lehet nézni. A G. Music Pub nagytermében elindult a Tóth Árpi-buli. Köszönjük az egész esti figyelmet, közvetítésünk itt véget ért. Megyünk táncolni és magunkhoz térni.

Egyszerűen nincsenek szavak. A tippvresenyt senki nem találta el, de ezek után ez nem meglepő, azt hiszem. Olayn meccset láttunk, ami minden idők egyik legtöbbet emlegetett vb-mérkőzése lesz. 

5-1 a vége.

Torres kabaréjelenete. Az üres kapuba sem tudja berúgni...

Hát ez... Hihetetlen. Ekkora alázást címvédő még nem kapott a világbajnokságok történetében.

Lehet, hogy nagyképű vagyok, de... EGY KORSZAK VÉGET ÉRT. 5-1-re vezet Hollandia. Robben lefutotta a védőket, kicselezte Casillast, megalázta a spanyol válogatottat. Röhögve ordítanak a G.-ben a hollandoknak szurkolók. 5-1 az Oranjénak, nincs amit hozzáfűzni. 

Hát ez nagyon kemény, gyakorlatilag alázás. "Ezt nem gondolták volna, amikor felhúzták a facipőt a hollandok!" - jön a vicceskedés. "A vonat nem vár!" - üvölti el valaki hátulról, amikor a vonatozó holland szurkolókat látjuk a kivetítővásznon.

"Örülünk, Vincent!"

GOÓÓÓÓÓÓL! Nagy potya! Casillas óriásit hibázik, Van Persie elveszi a labdát a spanyol kapustól, betolja, 4-1 Hollandiának!

spanyolholl6aHoppá, Silva bekapar egy gólt, de nem az, lest int a partjelző. Lesz, amin vitatkozni a meccs után.

GÓÓÓÓL! 3-1 a hollandoknak! De Vrij sodorta be egy balodali szabdrúgás után, picit gyanús volt, hogy Casillast két holland is akadályozta felugrás közben. De megadta Rizzoli, a többség örül a G. Music Pubban, többen felugornak és tasolnak, ordítanak. Nem tagadom le, én is.

60. perc, Van Persie óriási kapufája! "Meekkora bára vót, teee..!" - mondja Tótárpi, "maarosvássárhejji" tájszólásban. Csere a hollandoknál. És a spanyoloknál is, Diego Costát kifütyülik a brazilok (lévén brazil...), Torres áll a helyére. Xabi Alonso helyére pedig Pedro Rodriguez. 

Diego Costa odanyomott egyet fejjel Martins Indinek. Nem akarok rosszindulatú lenni, de ennek még lehet következménye.

Robben úgy vette át a labdát és úgy lőtte a gólt, mint Bergkamp 1998-ban az argentiok elleni negyeddöntőn, legalábbis hasonlított, de nagyon! Tessék nézni ezt!

GÓÓÓÓÓÓLLL!!! Robben! 2-1 Hollandiának!

Nevetgélés, beszélgetés a kocsmában, a meccs jó, vannak, akik Van Persie fantasztikus fejesét osztják még mindig. Koccannak pálinkéspoharak is, mikozben Van Gaal integet a kispadról.

Megkezdődött a második félidő.

MÉGIS TIZENEGYES VOLT! A szünetben egy másik szögből mutatott visszajátszás meggyőzte a társaságot, hogy jogos volt a bünti, elsodorta a holland védő Diego Costa lábát. Na jó, kezdjük elölről, pár perc múlva jön a második félidő. Jó meccs van, lehet vitatkozni, bölcselkedni, a hangulat kitűnő a G. Music Pubban.

balintattilaA szünetben kihasználjuk, hogy Bálint Attila játékvezető is itt van körünkben, őt kérdeztük meg az eddigi három meccsről ebből a szempontból. Másodperctöredékek alatt kell dönteni, nehéz műfaj a dolog, például ő is tizenegyesnek látta a vitatott helyzetet első látásra, de a visszamutatás (ez a meccs alatt nincsen a játékvezetőnek!) őt is arról győzte meg, hogy nem volt büntető. 

1-1 az első félidő.

GÓÓÓÓÓÓL! Egyenlítenek a hollandok, Van Persie akkora gólt fejelt, hogy felrobbant a G! 1-1!

Amire ezt leírtam, David Silva a meccs helyzetét hagyta ki! Cillessen hatalmasat mentett.

Lazák a spanyolok így a félidő végén, nem nagyon erőltetik a támadásokat.

Inkább a hollandok támadnak, de helyzetük nincs. Van Persie eleven, de most csak lesig jut. A 36. percben vagyunk.

Xabi Alonso belövi, 1-0 Spanyolországnak, 27 perc. Ez a harmadik meccs a vb-n, újabb óriási játékvezetői hiba. Mégpedig súlyos. A G.-ben húsz ember közül hárman tapsolnak a gólnál. Ki érdemli ezt meg..? Az olasz Rizzoli a világ egyik legjobb játékvezetője. Akkor milyen a többi? - ez a kérdés.

TIZENEGYES A SPANYOLOKNAK. De nem volt az! Csak a spanyolok meg a játékvezető szerint.

A meccs előtti himnuszokra visszatérve, a hollandok a spanyol királyra esküsznek benne. Pontosabban Orániai Vilmos, egyes szám első személyben - ha van üresjárat a meccsben (vagy a szünetben), kukkants be ide, olvasgatni a témáról.

"A fogaddal, ügyesen, a fogaddal!" - kommentál valaki, amikor Robben a cipőjével bajlódik. A meccs 21. perce, még lehet egy vb-klasszikus ebből a találkozóból. Nem most veszem észre, csak írom, hogy egyik csapat sem a klasszikus mezében játszik, a spanyolok fehérben (a megszokott a piros, kék nadrággal), a hollandok sötétkékben (az Oranje-házi királyi család tisztelete miatt a narancssárga a klasszikus mezük).

"Jaaaajjj..." - Diego Costa mellélőtt, csúnyán. Nem úgy, mint Iniesta néhány perccel korábban, az ugyan fölé ment, de veszélyes volt.

spanyholl2aDe Jong ütésénél felhördülnek, főleg a spanyoloknak szurkolók. "Ez a meccs döntetlen!" - van ilyen határozott kijelentés is.

Hatalmas holland helyzet a 8. percben, "Mit hagytál ki, te!" Sercegnek a szotyik, cuppannak a sörösüvegek, de erre a holland támadásra megálltak.

Megkezdődik, a G.-ben vegyesen vannak a szurkolók, a spanyoloknak és a hollandoknak is sokan drukkolnak. 

Elhangzottak a himnuszok, megtelt a G., a tippszelvények leadva a pultnál, kezdődjön!

A spanyol kezdő: Casillas – Azpilicueta, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba – Xabi Alonso, Busquets – D. Silva, Xavi, Iniesta – Diego Costa, a hollandok tizenegye: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind – De Guzmán, Sneijder, N. de Jong – Robben, Van Persie. Percek vannak hátra a kezdésig. A G. Music Pubban a Magyar Televízió közvetítését nézzük.

spanyolholland1aKiosztottuk a tippszelvényeket, érkeznek az emberek a spanyol-hollandra, lassan megtelik a nagyterem. Egyébként a meccs után itt Tóth Árpi-buli lez, az 1 órától kezdődő Chile-Ausztrália meccset az egyik kisteremben lehet majd megnézni.

Nagy meccsnek ígérkezik a mai, a G.-ben már egyesek helyet foglaltak, 21 órakor kezdődik a spanyol-holland meccs.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zattila84
2014-06-14 15:09:22
karikatura
http://footballcaricature.com

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."