Sport » Foci

Tizengyesekkel jutott tovább Brazília

Az első nyolcaddöntőt nézzük a G Music Pubban, élőben vagyunk egy nap szünet után. Dél-amerikai rangadó, a házigazda nyilván esélyesebb.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

brazilchile
Vajon Neymarék simán veszik ezt az akadályt? A spanylok elcsúsztak a chilei banánhéjon
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 28., 17:32
0 hozzászólás. 

23 órától a második nyolcaddöntő, a Kolumbia-Uruguay találkozót játsszák le. A G Music Pubban Valami Buli lesz, a meccset a kisteremben lehet kivetítőn megnézni. Mi holnap 19 órakor a Hollandia-Mexikó nyolcaddöntőről jelentkezünk legközelebb élő közvetítéssel. Jó szurkolást, jó bulizást, jó éjszakát!

Hatalmas izgalmak közepette Brazília jutott a legjobb nyolc közé. Tegyük hozzá, hogy nagyon-nagyon nehezen, de a meccs alapján megérdemelten. Itt a G-ben nem örültek sokan, mindenki Chilének szurkolt.

Jara kapufa! 3-2, Brazília továbbjutott!

Neymar gól! 3-2!

Diaz gól! 2-2!

Hulk kihagyja! Bravo véd! 2-1

Aranguiz gól! A léc alá. 2-1

Marcelo gól! 2-0.

Alexis Sanchez lövését is kivédi Cesar! 1-0 még mindig!

Willian mellé rúgja! 1-0

Pinilla kihagyja! Cesar kivédte! 1-0

Kezdődik! A brazilok lőnek elsőnek. David Luiz berúgja, 1-0.

A hosszabbítás hosszabítása. Izgalom a tetőfokon. VÉGE! Jön a tizengyespárbaj! Pár perc szünet.

KAPUFA! Pinilla kiüthette volna Brazíliát!

Utolsó perc a hosszabbításból.

Három perc van hátra, még nincs döntés, lassan a tizenegyes-lottóra gondolunk. Az negy menet lesz. Ha lesz.

Két chilei is a földön, 110. perc. "Hullnak!" Rúgnak a brazilok, az tény. De Chile tényleg fáradtnak tűnik most már, inkább a tizenegyesekre bíznák a döntést. A brazilok nem.

Elindul az utolsó 15 perc is, a brazilok egértelműen jobbak most. "El vannak fáradva." Jo fejel fölé. "Chile nem tud építeni, de jó védelme van!" - állapítják meg a kocsmában.

Lejárt a hosszabbítás első félideje, kis szünet, aztán jön az utolsó negyedóra. Ha azután is döntetlen, jönnek a tizenegyesek. Az lenne nagy izgalom, mindjárt az első nyolcaddöntőn.

Hulk lőtt nagyot a tizenhatoson kívülről, Bravo védett. "Alig lehet látni a napos részen!" - hangzik el. Egy perc van még ebből a játékrészből, majd újabb negyedóra jön.

100.perc, Jo kerül helyzetbe, de belevetődik egy védő, továbbra sincs újabb gól. "Mint a falusi bajnokságban: rúgják fel, aztán szevasz!" - jegyzi meg egyik vendégünk. Nem ez lesz a vb legjobb meccse, az biztos, de még benne van egy nagy meglepetés lehetősége is. 

Neymar csodálkozik, hogy szabálytalannak ítélték egyik megmozdulását. "Semmi nem volt!" - ez az egyik vélemény, "Összeütötte a bokáját!" - így egy másik. 97. perc.

Megkezdődik az első 15 perc, a hosszabbítás első félideje. Jo ütközik Bravoval, a kapus megsérül. Nem komolyan, de a brazil talpa fent volt, elnézést is kér a Mineiróban, az itteni, Belo Horizonte-i csapatban játszó támadó.

Maradt az 1-1 a kilencven perc után, következik a harmincperces hosszabbítás. Szusszanunk egyet, kérünk még sört, aztán jövünk vissza.

A rendes játékidő utolsó percében vagyunk. 1-1, nagyon úgy néz ki, hogy még jön kétszer tizenöt perc.

84. perc, Hulk eldönthette volna, de Bravo nagyot védett. A brazilok most nagyon akarják a győzelmet, itt a G-ben inkább a chileiek győzelmének szorítanak.

Lassan csordogál a meccs, eltűnt az a sziporkázós játék, ami az első félidőben volt. Hosszabbítás-szaga van a dolognak.

Mintha kifuladtak volna a csapatok, de még hátravan negyed óra a meccsből. A brazilok kettőt is cseréltek, Fred és Fernandinho helyett Jo és Ramires álltak be. Jo helyzetbe került, de les volt.

Túl vagyunk a hatvanadik percen, még semmi nem dőlt el. Chile szinte betalált, gyönyörű kombináció után Isla lőhetett kapura, Julio Cesar a vb egyik legnagyobb védését mutatta be.

brazilchile3Hulk gólt lő, nagy az öröm, de nem adja meg az angol játékvezetői trió. Felkarral ért a labdához az átvételkor, marad az 1-1. "Ha emiatt esnek ki, a bíró mehet ki Brazíliából, mert jaj neki..." - jön a kommentár a G-ből. "Meg lehetett volna adni." - ez egy másik megállapítás. az 57. percben járunk. 

Megkezdődött a második félidő, rohamoznak a sárgamezes brazilok. Sokkal többen nem lettünk a G-ben, strandidő van, itt meg kellemes, hűvös klíma. Brazíliában is meleg van, de a csapatok bírják. 

Vége az első félidőnek, az első nyolcaddöntőben 45 perc után Brazília-Chile 1-1. Még minden lehet, akár hosszabbítás és tizenegyesek is.

40. perc, Fred hagyott ki hatalmas helyzetet Neymar szólója után, ismét vezethetnének a brazilok. Általában a brazilok szoktak győzni Chile ellenében a vébéken és általában a nyolcaddöntőben. Itt még egyelőre döntetlen. "Apróság volt, ilyesmiért nem kell sárgát adni!" - mondja egyik vendég itt a G-ben, amikor az egyik chileit besárgítja Howard Webb, a meccs bírója. Kezdjük sejteni, hogy megtolhatják a játékvezetők a brazilokat a második félidőben. Ne legyen igazunk. 

A gól után a brazilok kapcsoltak rá, több veszélyes megmozdulásuk is volt, nálunk megy a tökmag és a sör.

GÓÓÓÓL! Egyenlít Chile, 32. perc, Alexis Sanchez a brazil védelem labdavesztése után lő a hosszú sarokba! Felkiáltanak a gól után itt is, akárcsak Belo Horizontéban a chilei szurkolók.

24. perc, igazi dél-amerikai csata, iszonyatos harc folyik a pályán. Támad most már Chile is, még érdekesebb lenne, ha rúgnának egy gólt.

Nem úgy néz ki, hogy bejön a tippje, mert 1-0-ra vezetnek a brazilok! David Luizt írják gólszerzőnek, de a visszamutatás szerint Jara lábáról pattant be. "Elég baj..." - ehhez csak ennyit fűznek hozzá a G-ben. 

brazilchile2Egyelőre jobbak a brazilok, habár itt a kocsmában senki nem szurkol nekik. Egy fiatalember négy tippszelvényt mutat, amit egy fogadóirodában tett meg, ebből három megy chilei győzelemre.

Harmadik perc, megsérül egy chilei játékos, de nincs nagy baj. Gundel Takács Gábor nagyon jól közvetíti a találkozót, rengeteg infót mond ékes magyar nyelven. Természetesen a Magyar Televízió közvetítését nézzük. 6. perc, Marcelo lő veszélyesen, de mellémegy.

Megkeződött a meccs, ki jut a legjobb nyolc közé?

Sok helyünk van még a kocsmában, a pub jó hűvös, akárcsak a sör. Gyertek, jó meccs lesz, ezt is Gundi közvetíti.

Belo Horizontéban a következő két csapat fut ki a pályára, Brazília: Julio César – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Fernandinho, Luiz Gustavo – Hulk, Oscar, Neymar – Fred, Chile: Bravo – Silva, Medel, Jara – Isla, Aránguiz, Diaz, Mena – Vidal – Alexis Sanchez, Vargas. A két csapat talán legnagyobb sztárjai, Neymar és Sanchez klubtársak a Barcelonában.

Elkeződik a kieséses szakasz a vébén, az első nyolcaddöntőn a házigazda brazilok Chilével játszanak. Mi ismét itt vagyunk megszokott helyünkön, a G Music Pubban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."