Sport » Foci

Több alapember távozik a Vasas Feminától

A csapatkapitány mellett a védelem első számú pillére is csapatot vált. Egy régi ismerőssel együtt rúgják a bőrt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Vasasekborgoprundon
Már meg is érkeztek, fotó: Papp Szidónia archívuma
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. augusztus 22., 13:29
0 hozzászólás. 

Alapemberek hagyják el a Vasas Feminát, igaz, mindjárt ketten: a csapatkapitány Papp Szidónia és Simona Caldare kölcsönbe érkeznek a Borgóprundi Heniu együttesébe. Egy régi ismerőssel, Balázs Csillával játszanak majd a besztercei csapatban, aki a Marosvásárhelyi ASA-nál töltötte a tavalyi évet. Szidi portálunk kérdésére elmondta, nyolc éve játszik már a Vasasnál és szüksége volt arra, hogy kipróbálja magát máshol is.

Fáj a búcsú

„Nehéz a lányoktól megválni, nagyon jól kijöttünk, sok mindent együtt csináltunk. A szurkolókról csak annyit, hogy nem tudom, van-e még egy ilyen város, ahol ekkora közönség jön ki biztatni minket. Meg szeretném nekik köszönni, nagyon sok erőt adtak, remélem ez a továbbiakban is így marad" – nyilatkozta a Vasas volt csékája.

Szidi megvan elégedve egyelőre új csapatával, nagyon jó körülmények fogadták. Elmondása szerint mind a stáb, mind a játékosok nagyon barátságosak. Úgy véli, az edzések is hatékonyak és változatosak, már egy edzőtáboron is túlvannak.

Simona Caldare hat éve tagja a csapatnak, szinte minden poszton megfordult, az előző szezonban a védelem oszlopa volt. Ő iskölcsönbe érkezett a beszterceiekhez, szeptemberben altiszti iskolát kezd Pitești-en, így nem is tudja az idei évet a focinak szentelni, de a Vasasnak sem tudott volna segíteni. Az edzésekről többnyire hiányozni fog, néhány meccsen segíti majd csapatát.

„Szeretném megköszönni,

hogy a szurkolók bíztak bennem, bennünk, és hogy minden mérkőzésünkre kijöttek. Az edzőnek szeretném megköszönni a türelmet, és hogy megtanított ilyen magas szinten játszani, hogy bizalma volt felém és, hogy tudott motiválni, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Szeretném megköszönni az elnöknek, hogy idehozott, a segítséget és a megértést. Remélem, mindent megtettünk a csapatért. Most egy évre szakítunk, de szeretném, ha a kapcsolat ugyanolyan jó maradna közöttünk" –köszönte meg a Vasasnak Simona.

László Béla klubelnök elmondta, az idei kiírásban már Bíró Enikőre sem számítanak, ő a tanulmányaira és a játékvezetésre fog koncentrálni.

Az érkezőkről is kérdeztük az elnököt, a napokban aláírhat Krajováról az U17-es válogatott csapatkapitánya, Vlădulescu Ana Maria, és a csapattal edz a tavalyi ezüstérmes jászvásári csapat moldovai támadóközéppályása, sőt amennyiben ő itt marad, még két moldovai válogatott követheti.

Kicsi a bors, de beépülhet

Az idei szezon szeptember 2-án indul a Vasasnak, Alexandriára utaznak az első fordulóban. Ezután a válogatott meccsek miatt nagyobb kihagyás következhet, az előzetes menetrend szerint a hónap 17-én játsszák első hazai mérkőzésüket és október elsején idegenben nézhetnek farkasszemet a csapat korábbi triójával: Szidivel, Simonával és Csillával.

Az a cél fogalmazódott meg a klub vezetőségében, hogy a kicsiket minél hamarabb be kell építeni, erre kell koncentrálni, az új krajovai igazolás is ezt segíti elő. Januártól négy olyan játékos kap játékjogot a kisebbek közül az első csapatban, akik már nemzetközi szinten is bizonyítottak a saját korosztályukban, rájuk akár alapozni is lehet a klubelnök szerint.

Az idei célkitűzésekkel kapcsolatban azt mondta portálunknak László Béla, hogy ezek majd a keret erősségétől függnek, viszont ő úgy látja, hogy a középmezőny reális lehet, csak a legrosszabb forgatókönyv esetén lesz cél a kiesés elleni harc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."