Sport » Foci

Foci vb-n szurkolhatunk a székelyeknek

Nem az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra gondoltunk, van annál fontosabb. És azon szerepel Székelyföld is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Nem csak a nagyoknak jár a vébé
Nem csak a nagyoknak jár a vébé
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. május 15., 19:35
0 hozzászólás. 

Május 31. és június 10. közt Londonban rendezik a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (CONIFA) világbajnokságát, ahol Székelyföld válogatottja is részt vesz.

A válogatott május 1-jén hirdette ki bővített keretét erre a megmérettetésre, ezek közt több olyan nevet is találunk, akik komoly karriert futottak be különböző bajnokságokban.

A válogatottat a csíkszeredai Ilyés Róbert (edző-játékos) és a farkaslaki Jakab Zoltán (szakmai igazgató) készíti fel. Többhónapos egyeztetések után olyan játékoskeretet állítottak össze, akik tudják vállalni a londoni szereplést. Vannak köztük olyanok is, akik az utazás pillanatában még klubjuk rendelkezésére kell, hogy álljanak, nem lehetnek ott a csoportmérkőzéseken, de a későbbiekben csatlakoznak a csapathoz.

szekelyfoci2

Addig csak annyi dolguk van a már kiutazott játékosoknak, hogy a kieséses szakaszba kerüljenek.

A tizenhatcsapatos tornán Székelyföld a hármas csoportban szerepel, a gárda május 31-én Tuvalu ellen kezd, majd június 2-án Matabele-föld lesz az ellenfél, június 3-án pedig Padánia csapatával mérkőzik meg.

Íme, a válogatott bővített játékoskerete:

Kapusok: Nagy Béla Barna (FK Csíkszereda), Horvát Adrian (FK Csíkszereda), Somogyi Pál Csaba (Békéscsaba 1912 Előre).

Hátvédek: Csizmadia Csaba (Budafoki MTE), Csiszer Balázs (FK Csíkszereda), Csürös Attila (FK Csíkszereda), Benkő-Bíró Norbert (FK Csíkszereda), Tankó Zsolt (Kézdivásárhelyi KSE), Kilyén Szabolcs (FK Csíkszereda), Csíki Dénes (Székelyudvarhelyi FC), Rózsa Árpád (Székelykeresztúri Egyesülés).

Középpályások: Ilyés Róbert (FK Csíkszereda), Kis Szabolcs (Csornai SE), Györgyi Arthur (FK Csíkszereda), Gáll Attila (Kézdivásárhelyi KSE), Mánya Szabolcs (FK Székelyudvarhely), Albu Norbert (Kézdivásárhelyi KSE), Magyari Szilárd (FK Csíkszereda), Szőcs Loránd (Székelykeresztúri Egyesülés), Fülöp István Sándor (Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK), Mitra Szilárd (FK Csíkszereda), Tamás Nándor Károly (Aqvital FC Csákvár), Gazda József (Kézdivásárhelyi KSE), Bálint Rajmond (Székelyudvarhelyi FC), Fülöp Loránd (FC Botoșani), Modra Lehel (Székelyudvarhelyi FC).

Támadók: Bajkó Barna (FK Csíkszereda), Hodgyai László (FK Csíkszereda), Szőcs László (FK Székelyudvarhely), Hadnagy Attila (Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK).

Jakab Zoltántól, a válogatott szakmai igazgatójától megtudtuk, hogy a szűkített keret is kezdett kialakulni, pár napon belül megtudhatjuk, hogy a bővített keretből melyik 23 játékos lesz ott a kontinensviadalon.

A londoni tornára jegyeket a ConIFA weboldalán lehet előre beszerezni. Annak is utánajártunk, hogy a helyszínen megvásárolható lesz-e a belépőjegy. Gret Jens, a ConIFA munkatársa megkeresésünkre elmondta, hogy amennyiben nem értékesítik az összes jegyet online, abban az esetben a mérkőzések előtt is be lehet azt szerezni a stadionok pénztárainál.

Székelyföld első hivatalos mérkőzését 2014. júlus 12-én játszotta Debrecenben, ahol a vendéglátó DVSC-TEVA 6–0-ra győzte le őket. Azóta tizennyolc találkozón van túl az együttes, ott volt egy vébén, illetve két ebén is. Legnagyobb sikerét a tavalyi, észak ciprusi Európa-bajnokságon érte el. A kisdöntőben Abháziát 3–1-re legyőzve megszerezte a harmadik, bronzérmet érő helyet.

Az első ConIFA világbajnokságot tizenkét csapat részvételével Svédországban rendezték 2014-ben. Ezt a tornát a Nizzai Grófság válogatottja nyerte meg. Két év múlva, 2016-ban Abházia adott otthont a vb-nek, és házigazdagént az övé is lett a bajnoki cím. Ezen a tornán már ott volt Székelyföld is, a kilencedik helyen zárta a focitornát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."