Sport » Foci

Nyugat-Örményország ellen folytatja a vébét Székelyföld

A negyeddöntőket rendezik ma a londoni ConIFA világbajnokságon. Székelyföld este nyolc órakor lép pályára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

nyugat ormenyorszag
Még nem kapott gólt Nyugat-Örményország a vébén. Fotó: conifa.org
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. június 04., 16:04
0 hozzászólás. 

Tuvalu és Matabeleland legyőzése után Padánia ellen vereséggel fejezte be a csoportmérkőzéseket Székelyföld labdarúgó válogatottja. Az első két találkozón már sikerült kiharcolnia Ilyés Róbert csapatának a továbbjutást, a tegnapi vereséggel az is biztossá vált, hogy a C csoport második helyéről várhatja a folytatást.

Negyedöntős ellenfele a D csoport első helyén végző Nyugat-Örményország lesz. A török fennhatóság alá tartozó régió válogatottja az Egyesült Koreaiak ellen egy gólnélküli döntetlennel kezdte a vébét, a második napon egy góllal bizonyult jobbnak Pandzsáb együttesénél, míg a csoport utolsó találkozóján 4–0-s sikert aratott Kabilia ellen.


Székelyföld–Tuvalu

A Nyugat-Örményország Labdarúgó Szövetség 2015-ben alakult meg, 2016-tól felvették a ConIFA tagjai közé, és meghívást kaptak a tizenkétcsapatos abháziai világbajnokságra. Az első hivatalos találkozójukat ezen a tornán játszották, és 12–0-ra győzték le a Chagos-szigetek válogatottját. A következő találkozón kikaptak a házigazdáktól 1–0-ra, de így is negyeddöntőt játszhattak, ahol Pandzsáb állította meg őket. A tornán végül a hatodik helyen zártak.

Nyugat-Örményország csapatában többnyire örmény gyökerekkel rendelkező játékosok szerepelnek, akik közül többen játszottak már a FIFA-tag Örményország nemzeti csapatában is. Ilyen játékos a jelenlegi kapusuk Gevorg Kasparov, aki 2004 és 2015 között 29-szer volt örmény válogatott. Artur Yedugaryan negyvenkétszeres válogatottsággal büszkélkedhet, míg Hirac Yogan kétszer lépett pályára örmény mezben.


                         Pandzsáb–Nyugat-Örményország

A mostani tornán még nem sikerült gólt rúgni Nyugat-Örményország kapujába, reméljük, hogy ma este sikerül ezen változtatnia Székelyföldnek. A találkozót romániai idő szerint 20 órakor rendezik, a helyszín az ötezer férőhelyes Hayes Lane Stadion lesz.

Amennyiben sikerül Bajkóéknak továbbjutniuk, az elődöntőben a Kárpátalja és az észak-amerikai Kaszkádia találkozó győztesével találkoznának az elődöntőben.

A negyeddöntő párosításai:

Kedden, június 5-én:

17.00 Barawa–Észak-Ciprus
17.00 Padánia–Pandzsáb
20.00 Kárpátlaja–Kaszkádia
20.00 Nyugat-Örményország–Székelyföld

A székely válogatott csoportmérkőzésein készített fotókat ide kattintva nézhetik meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."