Sport » Foci

Dusinszki nem változtatna döntésén

Két és féléves edzői munka után valamivel több mint egy hete mondott le edzői posztjáról az FC Székelyudvarhelynék Dusinszki Zoltán. Honlapunk kérdéseire szívesen válaszolt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Dusinszki_Zoltan
Dusinszki_Zoltan
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2010. október 27., 15:27
0 hozzászólás. 

– Több mint egy hét múlt el, hogy felálltál a kispadról. Most is úgy gondolod, hogy ez volt a megfelelő döntés?

– Remélem, hogy ez volt a jó döntés. A szászrégeniek elleni találkozó előtt úgy éreztem, hogy meg kell tennem ezt, amennyiben nem nyerünk. De már azelőtt forrott bennem, hogy valaminek történnie kell: a csapategység szétesett a tavalyi bajnokság vége fele, mikor páran úgy döntöttek, hogy nem utaznak el Máramarosszigetre, mivel nem kapták meg a fizetésüket időben. Innentől már azon kellett munkálkodni, hogy újra megtaláljuk a közös hangot. Reménykedtem, hogy a nyár összehozza őket, új idényt kezdünk, a munka mellé állnak. De a felkészülésnél látszott, hogy nincsenek ott fejben, a múlttal voltak elfoglalva, az anyagi gondokkal. Nekivágtunk a bajnokságnak, de a fejekben nem volt rend. Úgy láttam, ha ezen nem tudok változtatni, akkor nekem kell mennem mielőbb, hogy a csapat ne essen szét.

– Mennyire volt nehéz meghoznod a döntést?

– A tavalyi kiírásban egyszer már le akartam mondani, akkor meggyőztek a folytatásról. Igaz, hogy a csapatban is benne volt akkor a győzni, küzdeni akarás. Olyat is tehettem volna, hogy rendet csináljak a csapaton belül, de akkor meg kellett volna válnom bizonyos játékosoktól, ezzel a szűk kerettel ez nem lett volna megoldás. Jobb volt, hogy az edző áll félre, egy új ember változtat a dolgokon. A mentalitáson kell módósítania elsősorban, mert most fizetési gondok sincsenek, mint tavaly.

– A csapategység megromlásán kívül az öltözőben sem olyan volt a hangulat, mint régen.

– Igen, klikkek voltak kialakulóban. Már a vége felé néhány játékossal problémáim akadtak, köztudott, hogy Lazăr Ovidiu a régeniek ellen nem vállalta a játékot, mert én megvontam tőle a Dés elleni prémiumot, hiszen ott piros lapot kapott. Akkor eldöntöttem, ha nem nyerünk azon a meccsen, akkor nem gyűjtöm tovább a konfliktusokat, hanem félreállok.

– Lazărrel kapcsolatosan több sportszerető is azt állítja, hogy sportfogadásokon a csapata ellen fogad.

– Ez szóbeszéd. Már a tavaly is jött pár jelzés bizonyos csapatoktól, hogy nem védi meg tisztességesen az együttes érdekeit. De aki egy bajnokságon keresztül 18 gólt szerez, ezzel a csoport gólkirálya lesz, azzal elégedett lehetsz. Az idei teljesítménye pocsék, hiszen el sem találta még a kaput egyetlen meccsen sem. Azok a játékosok, akik tavaly húzóemberek voltak, azok játéka nagyon visszaesett, így a támadásaink is nagyon gyengék.
Dusinszki_Zoltan
– Érzetél olyasmit, hogy a játékosok megpróbálnak kirúgatni, lemondatni?

– Nem, ilyesmit felém nem nyilvánítottak. De a Szászrégen elleni meccset követően határozott volt a döntésem, hogy tovább nincs miértt folytatni, hiszen mindenki lélektelenül játszott.

– Képes lesz-e az utódod, Kis Lajos, hogy helyre tegye a dolgokat?

– Tiszta lappal indul. Ő is egy rendszerető ember, megköveteli a fegyelmet. Remélem, el tudja érni, amit akar, nem kerül oda, hogy a játékosokkal konfliktusba kerüljön.

– Benne van, hogy pár év múlva visszatérsz a csapathoz?
– Úgy tettem be az ajtót, hogy azt még ki lehessen nyitni. Ebben a szakmában bármi megtörténhet. De csak 2-3 éven belül. Jövőben tovább szeretném folytatni edzői tanulmányaimat, elérni az A licenszet.

– Az FC Székelyudvarhely képes elérni a célkitűzést?
– Természetesen, ez a gárda sokkal többre hivatott, nem a kiesés elkerüléséért kellene küzdenie, hanem egy helyért a középmezőnyben.

Olvasóink véleménye
Kis Lajos bemutatását követően azt a kérdést tettük fel olvasóinknak, miszerint jót tesz az edzőváltás az FC Székelyudvarhelynek. A többség úgy gondolja, hogy kellett a váltás, de ez önmagában nem oldja meg a problémákat. A szavazók majd negyede azon a véleményen volt, hogy teljesen mindegy, hogy mi történik, nem segít az együttesen az edzőváltás. Kevés azon tábor, aki azt mondta, hogy más edzőt kellett volna kinevezni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."