Sport » Futsal

SK: Előrelépés, vagy hátra?

Egy kérdés tisztázott: elindul a soron következő idényben a teremlabdarúgó 1. Ligában a Székelyudvarhely SK. A többi nem, sok a kérdőjel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Szekelyudvarhely sk
Kikkel indul harcba az SK?
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. július 17., 16:51
1 hozzászólás. 

A június elején zárult idényt követően teljes volt a csend a Székelyudvarhely Sport Klub háza táján. A sikeresen megvívott 2011/12-es szezon – bronzérmet szereztek – nyári szünetében többen is feltették a kérdést, mi lesz ezután.

Kedden délben összeült az SK vezetőtanácsa, megvizsgálta a lehetőségeket, aztán meg is hozott pár döntést.

„Az elmúlt időszakban az SK elnöksége két ülést tartott. A három héttel ezelőtti gyűlésen még nagyon sok olyan információ hiányzott a birtokunkból, amelyek nélkülözhetetlenek voltak a folytatást illetően. Most az a döntés született, hogy a klub folytatja a tíz évvel ezelőtt elkezdett tevékenységét, beiratkozik a soron következő idénybe. Felkértük Jakab Zoltánt, hogy folytassa munkáját, tőle csütörtökig várjuk a remélhetőleg pozitív választ" – számolt be portálunknak Molnár Miklós, az SK alelnöke, az elnökségi ülés eredményéről.

szekelyudvarhely sk

Hozzátette, az elnökség maradt a régi, ugyanakkor továbbra is számítanak a város támogatására.

„Az elmúlt négy idényben az önkormányzat által megszavazott pénzösszeg az SK-nak a lecsupaszított költségvetéséhez volt elégséges. Persze, kellett a további támogatóinknak is a segítsége. Mindezekre természetesen a továbbiakban is számítunk" - folytatta.

Előbb az edzőkérdést kell megoldanunk, majd azután ülünk le kialakítani a konkrét költségvetést, illetve a játékoskeretet. Amennyiben sikerül nagyobb összeget rendelni a város támogatása mellé, akkor akár jobb eredményekben is bízhatunk. Ha ennyiből kell gazdálkodnunk, mint az utóbbi években, akkor a dobogós helyezés lehet a maximális célkitűzés" – fejtette ki az alelnök.

Jakab nem akar háborút

Az SK trénere, Jakab Zoltán egyelőre még gondolkodik az ajánlaton. Portálunknak korábban úgy nyilatkozott, felkereste őt az élvonalba frissen feljutott Turnu Măgurele is.

„Meg kell vizsgálnom minden lehetőséget. Eddig is az udvarhelyi futsalért dolgoztam, úgy gondolom, elég sok mindent le is tettem az asztalra. Az elmúlt időszakban több lehetőség is felmerült. Még az is, hogy két udvarhelyi csapat indul el az élvonalban. Annak nagy értelmét nem látom. Háborúzni nem akarok, az biztos" – nyilatkozta a tréner.

jakab zoltan

A Székelyudvarhely Sport Klub erre az évre (nem a bajnoki idényről, hanem 2012-ről van szó) 143 ezer lejt kapott az udvarhelyi önkormányzattól. Ebből már 50 ezer lejt át is utaltak a csapat számlájára. A fennmaradó 93 ezer lejt akkor kaphatja meg, ha elindul a pontvadászatban.

Mi ez a két csapat?

A tréner által említett két udvarhelyi csapat ötlete már kering a városban egy ideje, több cégtulajdonos a sportág mellé állna. Ezen személyek egyedüli feltétele ahhoz, hogy az udvarhelyi futsalba pénzt „pumpáljanak", az volt, hogy az SK elnöki székéből távozzon a jelenlegi elnök, Szász Jenő.

Miután ez nem történt meg, felmerül annak a kérdése, hogy ez a vállalkozói csoport alapít-e egy új együttest, azt pedig beíratva az 1. Ligába, akár harcolhatnak is a Sport Klubbal.

Valamiért úgy tűnik, a történet csak most kezdődik, lehet több ága-boga is lesz. Pedig sokkal jobb lenne, ha a jó megoldás fele haladna.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunilaszlo
2012-07-17 19:41:24
:)
Na..a politika megint oli az udvarhelyi sportot?...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."