Sport » Futsal

Megnyerte a dévai presztízsmeccset az FK

Nagy csatában, de higgadtan, okosan futsalozva egygólos győzelmet aratott az FK a nagy rivális Déva otthonában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Székelyudvarhelyi FK - Autobergamo Déva
Fotók: Kakasy Botond / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. április 01., 19:03
0 hozzászólás. 

Kiegyensúlyozott első félidőt játszott a két csapat, a Péter Róbert – Mihály, Szécsi, Szőcs, Mánya (játszottak még Klein – Szabó, Bíró, Simon, Kovács, Birtalan) sor már a második percben gólt kapott, de hamar ki is egyenlített, Mihály lövése kipattant, Szécsi közelről tolta a hálóba.

Érződött a dévaiakon, hogy hiányzik az eltiltott kapusuk, Iancu, illetve Moț is a mezőnyből. Az FK védekezett, inkább ellentámadásokra rendezkedett be.

A 15. percben újból megtört a jég, Florin Matei szép lövéssel mattolta Pétert, ám rögtön a következő támadásnál Mánya fordult le szenzációsan az edző-játékos Lupuról, átadását Mihály váltotta gólra – Lupu azonnal időt kért.

Egy perc múlva viszont már ő volt eredményes, de az FK továbbra sem hagyta meglépni riválisát, az utolsó másodpercben Szőcs irgalmatlanul kilőtte a bal felsőt, 3–3-mal fordultak a csapatok.

Székelyudvarhelyi FK - Autobergamo Déva

Jobb lett a Déva játéka a második félidő elején, az idősebbik Matei ismét előnyhöz juttatta csapatát, de két perc múlva megint Szőcs tett arról, hogy ne örüljön túlzottan a hazai szurkolótábor. Az ellentámadásaink egyre veszélyesebbek lettek, egy ilyen alkalommal Szabó lépett meg a bal szélen, Birtalan fejezte be az akciót, átvettük a vezetést.

A dévaiaknál ment a zsuga tovább, de pár perc múlva Szőcs futott el középen, higgadtan gurított a kapuba (4–6), Mateiék pedig egyre idegesebbek lettek, ment a durváskodás, a szájalás a pályán, bírónak, ellenfélnek, mindenkinek, majd vészkapusos játékra váltottak. Szőcs kezezése a hatodik csapathibánk volt, Matei Florin belőtte a bal alsóba a tízméterest, de Klein ezen kívül mindent védett, a mezőnyben is jól védekezett az FK.

Jó taktikát alkalmazva, megérdemelten nyert Jakab Zoltán együttese, visszavágott az őszi itthoni vereségért. Habár pontszámban beértük Dévát, az Autobergamo egy meccsel kevesebbet játszott, a következő fordulóban az FK áll (Déva Kézdivásárhelyre megy), az alapszakasz utolsó fordulójában, két hét múlva Udvarhely a címvédő Marosvásárhelyhez megy, Déva pedig Sepsiszentgyörgyöt fogadja.

Nyert még úgy bajnoki címet Székelyudvarhely, hogy a bajnokság végére jött bele igazán a játékba, s a riválisok egymás ellen elhullajtották a pontokat. Ha Vásárhelyen is hasonlóan jól játszunk, úgy megyünk majd neki a rájátszásnak, hogy akár mi jöhetünk ki belőle a legjobban.


Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 20. forduló


Dévai Autobergamo – FK Székelyudvarhely 5–6 (3–3)

Gólszerzők: Țiglar (2.), Florin Matei (14., 23., 39. – utóbbit kisbüntetőből, Lupu (15.), illetve Szécsi (5.), Mihály (14.), Szőcs (20., 25., 33.), Birtalan (28.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."