Sport » Futsal

Még március közepéig biztos lesz SK

Az utóbbi hetekben elterjedt híresztelések szerint az udvarhelyi teremlabdarúgó csapat is kiszáll a bajnokságból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

sk_sajttaj
sk_sajttaj
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. február 25., 15:13
12 hozzászólás. 


Olyan szóbeszéd járja körül a várost, hogy pénzügyi problémák miatt meg fog szűnni a Székelyudvarhelyi Sport Klub futsal csapat. A híresztelések alapján nem kapnak fizetést a játékosok, akik tiltakozásképp az e hétvégi fordulóban nem is akarnak focizni.

A dolgok tisztázása érdekében ma felkértük az illetékeseket, hogy informáljanak az ügy súlyosságáról. A sajtótájékoztatón Molnár Miklós alelnök képviselte a vezetőséget, a csapatból pedig jelen volt Botorok János edző, valamint Mihály Zoltán, Szőcs László és Szőcs Lóránd játékosok.

Molnár Miklós közölte, hogy tényleg vannak problémák a klubnál, méghozzá nem is kicsik. Nagyon rossz anyagi helyzetben van a csapat, a játékosok még nem kapták meg a decemberi fizetéseiket sem.

Két tulajdonosi része van a klubnak: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatal és az alapító tagok. Az anyagi problémák két fő okból adódnak: egyrészt a város nem szavazta meg az idei év költségvetését – amire csak márciusban kerül sor –, így addig nem tud biztosítani pénzt, amíg erre sor nem kerül. Másrészt nehezen folynak be a támogatásokból származó összegek is, ami ugyancsak elég bizonytalan jövőt ígér a csapatnak.

sk_sajttaj

„Március közepéig nincs kilátás az elmaradt fizetések törlesztésére”- mondta el Molnár Miklós. A klub alelnöke ugyanakkor azt is közölte, hogy a vezetőség megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy mihamarabb pénzhez jusson a klub, viszont az út nagyon rögös. Tárgyalásokat folytatnak a támogatókkal, és Bunta Levente polgármestert is felkérte egy beszélgetésre, amin a helyzet súlyosságát szeretné megmagyarázni, és kérné a pénzügyi dolgok megsürgetését.

Nagyon rossz a helyzet, a játékosok nem tudják, hogy mikor számíthatnak pénzre. Mivel a vezetőség semmi konkrétumot nem mondott a teremfocistáknak, és a kommunikáció is eléggé visszaszorult a vezetőség és játékosok között, idejét látták a megbeszélésnek –  mindkét fél jelen volt –, amelyen elpanaszolták a problémáikat. Kölcsönből élnek a játékosok.

Sajnos a vezetőség semmi jóval nem biztatta a csapatot, egyelőre fizetést nem tudnak biztosítani. „A gyűlés után úgy döntöttünk nem edzünk tovább. Másnap viszont a játékosokkal és az edzővel összeültünk, és elhatároztuk, hogy kitartunk még egy ideig” -mondta el a sajtótájékoztatón Szőcs László, a csapat egyik játékosa.

Botorok János edző úgy nyilatkozott, hogy mivel már régebb óta nem kapnak bért, úgy döntöttek, elérkezett az a pillanat, amikor meg kell beszélni a vezetőséggel is az ügyet: „Eddig a pontig kitartottunk, muszáj volt most már komolyabban beszélni a pénzügyi dolgokról. Habár a gyűlésen nem kaptunk konkrét válaszokat, mi felvállaljuk a további munkát. 8-9 hónapja együtt dolgozunk, építjük a csapatot, de sajnos ilyen körülmények között nem tudjuk sokáig folytatni.”

sk_sajttaj2

Mind Mihály Zoltán, mind pedig Szőcs Lóránd a kommunikáció hiányára panaszkodott. Véleményük szerint a folytonos informálással elkerülhetőek lennének a játékosok és a vezetőség közti vita, nem alakulna ki a jelenlegi helyzet.

A klub szeretettel fogad minden apró segítséget, úgy üzletemberektől, mint a szurkolóktól. Kár volna tönkremenjen a román teremlabdarúgás egyik legeredményesebb csapata, amely nem utolsó sorban a legrégebbi is. Már három együttes kiszállt a bajnokságból, többek közt a háromszoros győztes Déva is, remélhetőleg Udvarhely nem követi őket. A város elveszítené egyik szimbólumát.

Megtudtuk, kicsin múlott, hogy a játékosok tiltakozásképp ne lépjenek pályára Focșani ellen, mégis 12 gólt rúgtak, a közönségnek játszottak. Vasárnap a fiúk a Sepsiszentgyörgyi Spicom csapatát fogadják, remélhetőleg teltház előtt mérkőznek meg, szükség van a nézők támogatására is. (SK-Spicom, február 28., vasárnap 19 óra, városi sportcsarnok).


12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
saty
2010-02-25 23:16:42
sk!!!
:( :( Sajnos ide kerult az sk!!! alljunk melle most is nem csak mikor bajnok a csapat!! Az is bisztos hogy ha nincs sk akkor most nem volna szkc-sem!!! :( Sajnos a magam fajta ember nem tehet sokat de lelkileg az sk mellett allok es ott leszek minden mecsukon!!!!
avatar
saty
2010-02-25 23:28:21
Egy kis kivancsisag!!!
Elnezest kerek ha egy kicsit durva leszek!!!
1.Miert nem lattok naprakesz informaciokat az sk eleterol? igy ki tamogassa ha nem tud semmit rola !!!
2. Nincs meg a reklam !!! pl; szkc mar tulzasba visszi!!
3.Miert nincs egy szurkoloi bolt!!! ( az is hoz egy kicsit a konyhara), sokan azt monjak h az nagyon keves, de szerintem sok kicsi sokra megy!!
4.Nem utolso sorban a nezok visszacsalogatasa!!!!
Csak az en velemenyem es elnezest kerek ha valkit megsertek !!!
avatar
hofika
2010-02-26 10:20:25
nem ertem
sziasztok! Egy dolgot nem értek,nem szolt senki semmit hogy az alapító tagok részéről miért nem beszelnek hogy menyivel szálnak be a klub kaszájába?Jo van támogató de a másik fél is az önrészt be kellene fizesse és akor nem kerülnénk ide.Ne a polgármesteri hivatal legyen az egyetlen aki pénzezi a csapatot.
avatar
Gima
2010-02-26 10:47:11
Az a baj ,hogy nincs osszefogas es nem is lessz amig Jeno ott lessz.A gondok csak akkor lattak napvilagot mikor mar az utolsokat rugjak.
Mert nem lehetett elmondani mar tavaly December-ben es akkor mar harom honap alat lehetett volna valamit csinalni.
g
avatar
kaktusz
2010-02-26 10:56:33
Mi lett volna ha kiderult volna decemberben? Lett volna tobb penz? nem....
jah es aki a legtobb penzt beletette es a csapatot letrehozta az pont Jeno... nem o a gond...hanem a jelenlegi varosvezetes aki nem hajlando tamogatni a csapatot... holott ez volt kerelmezve es a tancs ele volt terjesztve epp az altalad emlitett Jeno altal.
avatar
Gima
2010-02-26 12:17:01
Az a nagy kerdes amig itt voltak a magyarok volt penz es 10 -er ennyit kellett kifizetni. Egy magyar jatekos akkori havi bere simman uti a jelenlegi jatekosoktol min. haromnak a beret.
Es most erdekes nincs penz. Nincs mert nincs reklam mar benne mert lejartak a polgarmesteri valasztasok.
Az a baj akkor is megvontak a mieinktol a penzt kihasznaltak ,hogy az itteniek kis penzert is fociznak de masik felol 10-reset is kifizettek az idegeneknek.
El is romlott a hangulat emiatt es most amikor kicsit megint kezd a regi SK hangulat elojonni es nem kell annyi penz mind mikor it voltak a magyarok akkor azt mondjuk ..Hat nincs penz.
g
avatar
micimacko
2010-02-26 12:27:59
Sajnalom nagyon az sk-t de Gimanak igaza van! Kaktusznak pedig csak annyit hogy most azt kapja vissza Jeno amit o adott a kezilabdanak az o idejebe! :(
avatar
kaktusz
2010-02-26 13:43:13
Mikor itt voltak a magyarok akkor meg a Jeno korszak volt...akkor a tanacs a koltsegvetesbol adott penzt a csapatnak... plusz meg volt 1 nagy nevu tamogato is(ahol jelenleg a valsag miatt sorba kuldik el az embereket, igy nem csoda h most nem szorjak a penzt)... ha a varos nem ad es nincs tamogato akkor honnan legyen penz???
SZKC-nal nem csoda hisz a "fekete" tulipan mogotte van... es ok biztos h nem fogjak a futsalt tamogatni sajnos.
avatar
micimacko
2010-02-26 15:11:59
Hat sajnos ez igaz!
avatar
hofika
2010-02-27 02:31:25
Itt van egy kis lustaság is az egészben hogy nincs pénz a csapatnak,a játékosok azért vannak hogy a mecset legjobb tudásuk szerint lejátszódjak és a meccsen a szívüket adjak,a vezetőség pedig azért hogy a szükséges pénzt előkerítse a fold fenekéből is,ha ezt nem tudjak meg tenni akor miért vannak ott hogy jó pofáskodjanak egy nyertes meccs után?Tessek a cipőt felvenni és elindulni támogatókat keresni,ha nem tudja megtenni akor rakjon olyan embert a klub élire aki a legtöbb pénzt rakja a kasszába,az előző ciklusba csak sejteni tudtuk hogy a polgármesteri hivatal támogassa mert mindig aki ment támogatásért hozzája az bátorítva volt hogy jól teszi, de sajnos sportra nincs pénz evvel ki volt mindenki fizetve.
U.I.a tanács nem tarthat el egy csapatot mert kivételt nem tehet!A vezetőség igen is aljon neki koldulni és szerezze meg a szükséges pénz összeget,ne varjak hogy a sült csirke a szájukba repüljön!!!
avatar
Gima
2010-02-27 12:39:12
Bravo, Hofika igy van.Csak akarni kell
g
avatar
petike29
2010-02-27 18:20:19
Szerintem az SK-t nem kene osszehasonlitani a SZKC-val, az SK az elejen csak udvarhelyiekbol allt, es nem volt idegen jatekos a keretbe. Akkor az udvarhelyi focistakbol allitotta ossze a csapatot Jaxi, az volt az igazi siker es magunkenak ereztuk a csapatot. Es orommel enekeltuk egyutt a Szekely es Magyar himnuszt. De az Szkc ben alig van helyi jatekos, penzel ide lehet hozni szinte barkit es lehet csinalni egy nagyon jo csapatot, de az sose lesz a mienk. "Orulunk" a csapat sikerenek...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."