Sport » Futsal

Élre lőtte magát az FK

Parázs mérkőzést vívott az FK Székelyudvarhely, hatalmas gólokkal, szép játékkal, könnyekkel az elején és a végén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fk galac5
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. december 09., 20:21
0 hozzászólás. 

Gyászmásodpercekkel kezdődött a Galaci United elleni rangadó, mert hétfőn reggel 41 éves korában elhunyt az FK egyik legfiatalabb játékosának, Szabó Zsoltnak az édesapja – a játékosok fekete karszalaggal léptek pályára, Szabó láthatóan küszködött a könnyeivel, s ezzel nem volt egyedül.

fk galac1

A közönség majdnem teljesen megtöltötte a sportcsarnokot, a tét az volt, hogy melyik csapat telel a táblázat élén, ezért a hazaiaknak mindenképpen győzniük kellett.

Kezdetben sok volt a kapkodás az FK játékában, a Klein – Mihály, Mánya, Szécsi, Szőcs kezdősor (pályára lépett még Szabó, Biró, Kovács, Simon, Miklós és Birtalan) a Toniță – Cojoc, Jovanovics, Burdujel, Tudosil (játszott még Crăciun, Cireș, Ivan és Apostol) ötössel nézett farkasszemet és öt percet kellett várni, amíg Mánya lövése utat talált a bal alsóba. Nem sokat cserélt Jakab Zoltán, csak Biró, Szabó és Kovács álltak be epizódszerepekre.

fk galac2

A gól után uralta az FK a játékot, a vendégek kontráztak, nem volt mentes durvaságoktól sem az első játékrész, aminek a végén előbb Mihály Zoltán kapufára lőtt egy kisbüntetőt, majd a galaciak a semmiből találtak egy gólt, a csapatkapitány Cojoc tizenöt méterről spiccelt Klein mögé. Volt még egy ordító Szécsi helyzet, de a java a második félidőben jött.

Kezdődött azzal, hogy a 23. percben hidegzuhanyként Tudosil talált be az FK kapujába egy büntetőterületen belüli kavarodás után, majd jött a kapkodás, semmi nem akart összejönni a hazaiaknak. Aztán a jobb összeszokottság és a közönség „Harcoljatok!" buzdítása meghozta a gyümölcsét, Szőcs László fantasztikus átadását Biró Attila vágta a hálóba.

fk galac3

Az egyenlítés után óriási játékba kezdett a hazai gárda, a játékrész felénél Szécsi rúgott az előbbihez hasonló gólt – az egyik törzsszurkoló ekkor jegyezte meg, hogy „Ha kikapunk, ha nem, ez jó meccs!", ráadásul a máskor kiegyensúlyozott Jakab Zoltán is levetette a zakóját és láthatóan nagyon örült a góloknak.

Szécsi két perc múlva egy elnézett műesés után megint jó helyen volt, már 4-2 volt ide, akkora hangulat kerekedett a sportcsarnokban, mint jó tíz évvel ezelőtt egy-egy akkori tétmeccsen.

fk galac4

A hajrára Cojoc vészkapus lett, azonban komoly helyzetet nem tudtak összehozni a vendégek, egy perccel a vége előtt pedig Szőcs a térfelünkről mesterien emelt a galaci kapuba – ezzel nagyjából vége volt a találkozónak, kezdődhetett az örömünnep.

Az utolsó percre ismét beálló Szabó pedig végigszlalomozott a galaciak térfelén, majd lazán bepöccintette a labdát a kapuba, az ünnepléskor láthatóan könnyekkel telt meg a szeme a játékosnak.

Hatalmas győzelmet aratott az FK, a jövő évi folytatásig vezeti a bajnokságot. Mint a meccs utáni rögtönzött sajtótájékoztatón Jakab Zoltán elmondta, az FK volt az esélyesebb a találkozón, de a vendégek sem véletlenül állnak a negyedik helyen – Jakab szerint az is fontos, hogy a legtöbbször az FK meccseit közvetítette a televízió.

Godra Zsolt vezetőségi tag szerint a támogatók továbbra is kitartóak, Benedek Árpád Csaba alpolgármester azt emelte ki, hogy újra megtelt a csarnok és a környékbeliek is rendszeresen járnak meccsre. Szőcs László szerint nagyon sokat dolgozott a csapat azért, hogy most az élen állhasson, de Déva és Marosvásárhely erősíteni fog a téli szünetben, várhatóan nehéz lesz a folytatás.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 14. forduló

FK Székelyudvarhely – Galaci United 6–2 (1–1)

Gólszerzők: Mánya (5.), Biró (27.), Szécsi (30., 32.), Szőcs (39.), Szabó (40.), illetve Cojoc (20.), Tudosil (23.)

Sárga lap: Apostol, Cojoc, Tudosil



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."