Sport » Futsal

Óriási csatában hozta az FK Székelyudvarhely a finálé első meccsét!

Egy lépésre van az FK a bajnoki címtől, büntetőpárbajban nyerte meg az első összecsapást Marosvásárhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

cityus udvarhely donto elso 14 or
Fele megvan! Fotók: Boda L. Gergely / Vásárhelyi Hírlap
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 12., 20:46
0 hozzászólás. 

A megszokottnál többen voltak kíváncsiak a vásárhelyi sportcsarnokban a döntő első felvonására, ám a Székely Medvék is tiszteletüket tették a meccsen, végig kitartóan biztatva az FK-t. A meccs késéssel indult (elhúzódott az előtte a Digi Sporton közvetített női kézilabdameccs), parázs hangulatban – a hazaiak többet birtokolták a labdát, de az FK veszélyesen kontrázott.

Gherman fantasztikusat ollózott, de elkerülte a kapunkat, a 8. percben az udvarhelyieknek volt óriási helyzetük, Szécsi cselsorozata után Mánya keresztbe lőtt, Csoma Ferenc előtt elzúgott a labda. Két perc múlva Szőcs gyönyörűen lőtte el a vásárhelyiek brazil kapusa mellett, a kapufa mentett! Carlos hibázott egy perc múlva, visszakísérte a labdát a hatosába, majd felvette – a hatosról lőhetett szabadot az FK, de a brazil hálóőrről pattant szögletre Szőcs lövése.

cityus udvarhely donto elso 3 or

A 17-ben Gherman emelését kapta el Klein, aki most is kitűnően védett. Sokat lőttek a vásárhelyiek távolról, de kapusunk résen volt, plusz több lövés is mellé ment. Az utolsó percben Szőcs lépett meg, egyszerre hárman blokkolták, mégis csak szögletet rúghatott az FK.

Fordulás után Szőcs lövése pattant Carlosról a kapufára, de túloldalt Ruxandri is eltalálta azt, majd Miklós lőhetett volna kapásból gólt, de fölé zúgott a lövés. Egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az FK, sőt! Csoma Ferenc emelhette volna át a kapuson, de a brazil ezt is kifogta. A 34. percben tört meg a jég, Mihály szabadrúgása után visszakerült hozzá a labda, tíz méterről ballal óriási gólt lőtt a léc alá!

A gól után Csoma Alpárnak volt helyzete, aztán Kacsó Endre időt kért, majd a 36. percben jött az egyenlítő gól: Stoica a sarokból Mánya és Biró közül adta be, az egyedül maradt Nicușan bevágta. Maradt még néhány nagy lehetőség, de gól nem esett, jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás.

Az FK ezt is nagyon figyelmesen, taktikusan hozta le, de szerencséje is volt – Răducu többször is eredményes lehetett volna, de Klein verhetetlen volt. Ráadásul Szőcs hat másodperccel a végső sípszó után a kapusba lőtt közelről, így büntetőpárbaj következett.

Hat-hatig mindenki belőtte a hatmétereseket, senki nem hibázott (a párosok: Stoica – Mihály, Răducu – Szabó, Gherman – Szőcs, Dobre – Csoma Ferenc, Ruxandari – Miklós, Al-Ioani – Klein). A döntés a hetedik párosnál következett be: Klein után szintén a kapus Ferreira állt a labda mögé, de mellélőtt, Kovács pedig elemi erővel vágta be, így az FK nyerte a finálé első felvonását! Hatalmas izgalmak árán, de vezet a döntőben az udvarhelyi csapat.

A két győzelemig tartó összecsapás következő meccse két hét múlva, május 26-án lesz – amennyiben az FK megnyeri a találkozót, a negyedik bajnoki címet szerezheti meg Udvarhelynek.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés

Marosvásárhelyi City 'Us – FK Székelyudvarhely 1–1 (0–0, 1–1, 1–1)

Büntetőkkel: 6–7

Összesítésben: 0–1

Marosvásárhelyi portcsarnok, 1000 néző. Vezették: Moceanu Gabriel (Aranyosgyéres) és Kovács Eduárd (Déva)

Gólszerzők: Nicușan (36.), illetve Mihály (34.)

City 'Us: Carlos Ferreira – Gherman, Stoica, Texeira, Dobre. Csere: Csoma Alpár, Nicușan, Al-Ioani, Răducu, Ruxandari. Edző: Kacsó Endre.

FK: Klein – Mánya, Csoma Ferenc, Mihály, Biró. Csere: Szécsi, Miklós, Szőcs. Edző: Jakab Zoltán.

Sárga lap: Mánya



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."