Sport » Futsal

Szinte legyőzte Dávid Góliátot, hihetetlen meccsen maradt alul az FK

Nem dőlt el még a bajnokság, hosszabbítás után nyert a City 'Us. Ötgólos hátrányból állt fel a két piros lapot kapó udvarhelyi csapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fk city donto10
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 26., 19:56
0 hozzászólás. 

Minden idők egyik legküzdelmesebb, legizgalmasabb, legjobb második félidejét játszotta az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó csapata, kis szerencsével még a győzelmet, s ezzel együtt a bajnoki címet is megszerezhette volna.

Az első félidőben padlóra küldte a vendégcsapat az FK-t: öt perc játék után Teixeira tolta az üres kapuba, újabb öt perc után pedig Klein rosszul jött ki, a védők is hibáztak, Răducu pedig belőtte a kapu közepébe, egy perc múlva a menteni igyekvő Szécsi a saját kapujába rúgta a labdát... Ez sem volt elég, negyedóra sem telt el, Stoica egy oldalberúgás utáni szituáció után bombázott a hosszúba, kezdés után pár másodperccel lekontráztak és Ferreira volt jó helyen.

fk city donto110–5 úgy, hogy jóformán helyzete sem volt az FK-nak, teljesen uralták a játékteret a vásárhelyiek, a kék-sárgák csak távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek rendre fölé vagy mellé mentek, illetve Carlos fogta őket. Nem veszek mérget rá, de elképzelhető, hogy a félidő végén nem mindenki jött vissza a terembe a nézők közül...

fk city donto16Amit azonban szünet után produkált az FK Székelyudvarhely és Septimiu Burtescu játékvezető, arra nem mindig találtunk szavakat. A Péter Róbert – Biró, Szécsi, Csoma Ferenc, Mihály ötös már a 34. másodpercben eredményes volt, utóbbi spiccelt a hosszúba. Négy perc múlva a lendületet kapó FK-ból Biró Attila a kiállítás sorsára jutott: Teixeira mezét rántotta meg, villant a piros, de a csarnok is majd felrobbant, vitatva a kiállítás jogoságát.

fk city donto9Ezt követően Csoma Alpár rúgott bele a földön fekvő Péter Róbertbe, a sárga lap itt elmaradt, a bírót meglökő Mánya és a kakaskodó Gherman kapott lapot. A négy a három elleni szituációt kivédekeztük, a közönség fantasztikus volt, a csapat pedig annyira lábra kapott, hogy a 28.-ikban Szabó durrantott a léc alá egy kipattanót. Tombolt a csarnok, pláne akkor, amikor Al-Ioani sárga lapot kapott egy lerántásért, Burtescu a pirosat is előkapta, de társa jelezte, hogy csak az első lapja a vásárhelyi 7-esnek.

fk city donto19Vészkapusra váltott az FK, Mihály vette magára a megkülönböztetőt, a húzás szinte azonnal bejött, Szécsi rúgta az üres kapuba a játékszert, ráadásul néhány másodperc után lövése a kapufán csattant. De egy perc múlva már csak egy volt a különbség, Szabó lövését Csoma Ferenc húzta be a kapuba (4–5)! Leírhatatlan volt a sportcsarnok közönsége, iszonyatos küzdelem folyt a pályán, felállt a padlóról az FK.

Két perc és hat másodperc volt még hátra, amikor a vészkapusos taktika ismét góllá érett, Szabó elemi erővel lőtte fel a vinklibe a labdát, 5–5! Nem voltam egyedül a teremben azok közül, akiknek a tíz évvel ezelőtti BL-döntő jutott eszébe!

fk city donto18Négy másodperccel a lefújás előtt Mánya lövését hárította a vendégek kapusa, így szusszanás után jöhetett a kétszer öt perces hosszabbítás.

Erre már a City 'Us is rendezte sorait, a harmadik ráadás-percben Al-Ioani kétszer villant, egyszer kicselezte Pétert és úgy lőtt a kapunkba, pár másodperc után labdát szerzett és megiramodott, ezt a léc alá vágta. Rátett Csoma Alpár is egy lapáttal, az üres kapunkba emelt, így már 8–5 volt oda... Közben kigyűltek a csapathibák, de Mánya kisbüntetőjét kivédte Carlos, de túloldalt Péter is a Răducu-ét.

fk city donto4A félidő utolsó másodperceiben Miklós összeszedte a második sárgáját, így sem ő, sem Biró, sem pedig a két fordulóra eltiltott Szőcs nem lehet ott a döntő harmadik meccsén. A tizméterest Ruxandari fölé lőtte. Az utolsó öt percben tovább rohamozott az FK, de Vásárhely tartotta magát, Péter óriásiakat védett továbbra is, Szécsinek a következő tízméteresből sikerült bevennie a vásárhelyi kaput az utolsó percben, Péter a Ferreira büntetőjét is megfogta. A párharc kiegyenlítődött, gigászi csatában nyert a vendégcsapat. Az asztalon levő bajnoki serleget és az érmeket egyelőre nem oszthatták ki, ezt csak az FK győzelme esetén lehetett volna.

fk city donto13Jakab Zoltán, az FK vezetőedzője portálunknak a találkozó végén elmondta, hogy a második félidőre volt egy másik elképzelésük a meccset illetően, s ez be is jött. „A lehozott kapussal való játékkal visszajöttünk a meccsbe, a félidő jól jött nekünk, s ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, akkor 3-4 másodperccel a vége előtt ott volt Mányának az a lövése. Összességében azt mondanám, hogy lehet, hogy ezen a meccsen győzelmet érdemelt Vásárhely. Küzdeni akarásból jelesre vizsgázott a csapat és a közönség. Nem akarom bántani őket, de azt hiszem, hogy ezek a játékvezetői küldések a sportágnak a végét fogják jelenteni."

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, 2. mérkőzés

FK Székelyudvarhely– Marosvásárhelyi City 'Us 6–8 (0–5, 5–5, 5–8)

Összesítésben: 1–1

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 1300 néző. Vezették: Septimiu Burtescu (Târgoviște) és Cezar Ionescu (Buzău).

Gólszerzők: Mihály (21.), Szabó (28., 38.), Szécsi (30., 50. - 10 méteresből), Csoma Ferenc (31.), illetve Nuno Teixeira (5.), Răducu (10.), Szécsi (11. - öngól), Stoica (14.), Paulo Ferreira (14.), Al-Ioani (43., 43.), Csoma Alpár (44.).

FK: Klein – Mánya, Csoma Ferenc, Mihály, Szécsi. Csere: Péter Róbert (kapus), Biró, Miklós, Szabó, Simon, Kovács. Edző: Jakab Zoltán.

City 'Us: Carlos Ferreira – Paulo Ferreira, Stoica, Csoma Alpár, Răducu. Csere: Nuno Teixeira, Gherman, Al-Ioani, Nicușan, Ruxandari. Edző: Kacsó Endre.

Sárga lap: Mánya, Miklós, illetve Nicușan, Al-Ioani, Gherman.

Piros lap: Biró, Miklós.

A harmadik, mindent eldöntő találkozót pénteken, május 29-én, 19.30-tól játsszák az udvarhelyi sportcsarnokban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."