Sport » Futsal

Döntetlenre végződött a székely-magyar futsalünnep

Küzdelmes, látványos meccset hozott a székely-magyar, előtte nosztalgiázhattunk egy kicsit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

szekelymagyar2
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. június 04., 11:16
0 hozzászólás. 

A tíz évvel ezelőtt bajnokságot nyert Székelyudvarhely SK hét játékosa lépett pályára az esemény felvezető meccsén a magyar válogatott mezben futballozó csíki főkonzulátus ellen, utóbbi csapatban maga a főkonzul, Zsigmond Barna Pál is játszott, 11-es mezszámmal a hátán.

Ha már a mezszámokról szó került, az SK „öregjei" ugyanazt a kék-fehér mezt viselték, mint a tíz évvel ezelőtti döntőn, sőt egyesek még az akkori számukhoz is ragaszkodtak, Hompóth Dezső 10-es, Albert István 14-es, Dénes Barna 8-as, Botorok János 7-es mezben futsalozott, rajtuk kívül Tarcsafalvi Csaba (kapus), Miklós Sándor, Nagy András és Mihály Lehel játszott a meccsen.

A kétszer negyedórás mérkőzésen 5+1-es felállásban játszottak a csapatok, ha a mezek és a lábak egy kicsit meg is koptak tíz év alatt, azért most is láthattunk Miklóstól szép szóló után gólt, illetve kapáslövésből szerzett találatot Botoroktól. A meccs végén a pályán levők, valamint a csapat akkori, de még mindig aktív játékosai (Péter Róbert, Klein, Szőcs László, Gál István és a Csoma-testvérek) emléklapot kaptak. A tíz évvel ezelőtti bajnokságnyerésről az évforduló kapcsán itt írtunk.

Székelyudvarhely SK 2005 – Csíkszeredai Főkonzulátus 5–1 (2–1)

Gólszerzők: Nagy András (4.), Miklós Sándor (11., 21.), Botorok János (27., 30.), illetve Kósa Szilárd (8.)

A sportcsarnokban a székely-magyar találkozó kezdetére kb. hétszáz néző gyűlt össze, pedig ingyenes volt a belépés, a magyarok a klasszikus piros-fehér-zöld szerelésükben, a székely válogatott tagjai pedig fehérben léptek pályára. A két himnusz eléneklése után kezdődött a találkozó, ami egyáltalán nem tűnt laza focizgatásnak, nem volt mentes a kemény belépőktől, sokat kellett törölni a pályát is, viszont szórakoztató, a közönségnek tetsző meccset játszott a két csapat.

szekelymagyar1A kezdeti tapogatózás és próbálkozások után Mánya éles szögből leadott lövése a felső kapufáról pattant vissza, Szőcs jó helyen volt és kapásból bevágta, de alig másfél perc múlva túloldalt is szép gólt jegyezhettünk fel, Rábl János fordulatból emelt a léc alá.

szekelymagyar3A második játékrészben Rábl passzából Lovas Norbert talált be elegánsan, a kapunak háttal állva, sarokkal Klein lábai között pöccentette be a lasztit. Erre is jött a gyors válasz, Csoma Alpár bal lábbal mintegy 13 méterről lőtte ki a jobb alsót, hatalmas gól volt.

Nem ült le a meccs továbbra sem, Szőcs tízméteresét Tóth Gyula szögletre ütötte, majd hét perccel a vége előtt az udvarhelyi, a Berettyóújfaluban játszó Gál István lógott meg és mattolta Kleint, de néhány perc múlva gyönyörű összjátékot produkált a Jakab Zoltán által dirigált székely csapat, Mánya tolta be az üres kapuba.

szekelymagyar4Felpörögtek a végére az események, Rábl jó beadására Hegyesi Zsolt érkezett nagyon pontosan, Kleinnek nem volt ellenszere a sakk-matt helyzetben. Jakab a vészkapusos játék mellett döntött, ami hamar meghozta gyümölcsét, Csoma Ferenc a magyarországi kapus lábai között lőtte be az egyenlítő gólt.

szekelymagyar5Igazságos döntetlen született, a két csapat csütörtökön este 20 órától ismét megmérkőzik a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokban.

Barátságos mérkőzés

Székely válogatott – Magyarország 4–4 (1–1)

Székelyudvarhelyi sportcsarnok, 700 néző. Vezették: Bálint Attila és Benedek András (Székelyudvarhely)

Gólszerzők: Szőcs (6.), Csoma Alpár (23.), Mánya (37.), Csoma Ferenc (39.), illetve Rábl (8.), Lovas (23.), Gál (33.), Hegyesi (38.)

Székely válogatott: Klein – Mihály, Mánya, Biró, Csoma Alpár. Csere: Szőcs, Csoma Ferenc, Máté, Szabó, Miklós Tamás, Cășineanu. Edző: Jakab Zoltán és Farkas Attila.

Magyarország: Tóth – Vas, Németh, Gál, Hegyesi. Csere: Rábl, Lovas, Öreglaki, Hosszú, Klacsák, Nagy, Vidák. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."