Sport » Futsal

Gál István is gólt lőtt Romániának

A magyarok örülhettek jobban a végén, de a továbbjutás Debrecenben dől el egy hét múlva.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

galistvanromanmagyar2-2
Gál István az első magyar gólt rúgta Buzăuban. Fotó: Digi Sport
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2015. szeptember 15., 20:29
0 hozzászólás. 

A román és a magyar futsalválogatott a Noi suntem români! örökzöld taktusaira kezdhette el a találkozót, ami csak az első felvonása a párharcnak, hiszen két meccsen dől el, hogy a pótselejtezőből melyik csapat jut ki a szerbiai Európa-bajnokságra. A meccs érdekessége volt, hogy a románok szövetségi kapitánya magyar nemzetiségű Jakab Zoltán személyében, a román csapatban három játékos (Szőcs László, Mánya Szabolcs és Csoma Alpár) is magyar, a vendégeknél Gál István székelyudvarhelyi születésű, aki szülővárosában kezdett futsalozni.

A magyar himnusz közben is behallatszottak a hurrogások, de ez nem nagyon zavarta a magyarokat. Feltolt védekezést alkalmaztak, ami eléggé megzavarta a sárga mezeseket. Mindkét csapat sorcserét hajtott végre az 5. percben, de három újabb múlva már visszatértek az első sorok. Az első félidő utolsó percében mutatott valamit a játékából a Jakab Zoltán által irányított román válogatott, de gólt nem tudott szerezni, Tóth Gyula nagyon jól védett.

Szünet után négy perc alatt négy gól esett: előbb Al-Ioani kapott jó labdát, a kapust is kicselezve rúgta be, majd Florin Matei rúgta meg ballal a hosszúra, a kapufáról pattant be, gyorsan kétgólos előnyük lett a házigazdáknak. Azonban ahogy jött az előny, úgy ment is: előbb Rábl passzára nagyon jól érkezett Gál István, ezt a löketet is a kapufa verte be, majd Dróth Zoltán fordult le Al-Ioaniról és varrta be kíméletlenül Iancunak. A félidő gyakorlatilag még hátra volt, kezdődhetett minden elölről.

A magyarok védekeztek, a román válogatott támadott. Összejött ugyan két kapufa is, de Mateiék nem bírtak a foggal-körömmel védekező piros mezesekkel, Al-Ioani még az üresen maradt kapuba sem tudott betalálni. Lefújás után jobban örültek a magyar válogatott játékosai. Egy hét múlva dől el a továbbjutás, a visszavágót szeptember 22-én, kedden, romániai idő szerint 21 órakor játsszák Debrecenben.

Teremlabdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező, 1. mérkőzés

ROMÁNIA – MAGYARORSZÁG 2–2 (0–0)

Buzău, Horia Iamandi sportcsarnok, 1500 néző. Vezették: Sebastian Stawicki és Tomasz Frak (lengyelek)

Gólszerzők: Al-Ioani (21.), Florin Matei (22.), illetve Gál (23.), Dróth (24.)

Románia: Iancu – Lupu, Florin Matei, Al-Ioani, Stoica. Csere: Csoma Alpár, Szőcs László, Ignat, Cristian Matei, Șotîrcă, Mánya. Szövetségi kapitány: Jakab Zoltán.

Magyarország: Tóth – Komáromi, Harnisch, Németh, Dróth. Csere: Rábl, Dávid, Gál István, Trencsényi, Hosszú, Szeghy. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Sárga lap: Al-Ioani, Matei Florin, illetve Rábl.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."