Sport » Futsal

Felébredt az FK a téli álomból

Nehéz találkozóval kezdte az idényt az FK Székelyudvarhely, igazi futsalcsatával örvendeztette meg közönségét. Minden volt a meccsen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fk calaras3
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. január 24., 21:44
0 hozzászólás. 

Szép számű nézősereg gyűlt be a sportcsarnokba a vasárnap esti meccsre, ami azzal kezdődött, hogy Jakab Zoltánt a játékvezetők "átöltöztették": a szakember ugyanis egy piros, a klub jelvényével díszített melegítőfelsőben jelent meg, de mivel az ellenfél is tiszta piros szerelésben lépett pályára, Jakab kénytelen volt egy szürke kapusmezt magára erőltetni az összecsapás elején. Tegyük hozzá, a nézők derültségére (a második féliődben aztán egy sárga elválasztó-mezre cserélte a kapusdresszt), de kábé ennyi volt, amin nevetni lehetett az első félidőben.

Sehogysem akart menni ugyanis a játék az FK-nak, s a călărași-ak összeszokott első sora bizony sokszor megizzasztotta Szécsiéket. A néhány napja Temesvárról átigazolt sokszoros válogatott, 32 éves zsilvásárhelyi Al-Ioani Ion is őket erősíti, szerencsére ehhez a meccshez nem sokat tett hozzá. Klein bravúrjai után a tizedik percben egy elég kétes helyzetből szabadrúgást végezhetett el a Dunărea, s az edző-játékos Marian Șotârcă-nak volt akkora szerencséje, hogy lövése után Kleinről hozzá pattant vissza a laszti, amit másodszor is rátűzött, s a labda már utat talált a lábak között a hálóba.

fk calaras1Ezután Miklós kétszer is mentett vesztett helyzetből, a lelátóról felhangzott az „Ébresztő!" bekiabálás, Jakab időt is kért, de továbbra is döcögött a szekér. Sőt, a 11. percben a szerb Stefan Krstic vágott be egy újabb kipattanót, már kettővel mentek a pirosmezesek. Szerencsére hamar faragtunk a hátrányból, Szőcs László lövésébe szerencsétlenül ért bele Șotârcă, a labda becsapta Moldovant.

A 14. percben egyfajta fordulópont következett be: Ivănescu játékvezető nem fújt be egy szabálytalanságot a hazaiaknak, a vendégeknek igen, sőt egy-egy sárgát is kiosztott Szécsinek és Szőcsnek reklamálásért – azonban a közönség hangja is megjött, s a fiúk is összeszedték magukat.

A kedélyeket tovább borzolta az a jelenet is, amikor a labda elhagyta a játékteret, Klein utánanyúlt, de Plugaru futtában odarúgott a kapus kezére – ritkán látható sportszerűtlen magatartás volt, kapott is egy sárgát érte, no meg bekiabálást a közönségtől. Reklamálás miatt Szabót is sárga lappal nyugtatta le Ivănescu, állt a bál a csarnokban rendesen, a 2015-ös döntőhöz hasonló hangulat volt. Aztán az utolsó percben beérett a gyümölcs, egy szöglet után Szécsi ballal, kapásból szenzációsan lőtte ki az alsó rövidet, tapsra vonult le a két csapat.

fk calaras2Fordulás után a Biró, Szécsi, Dániel, Csoma négyes kezdett a mezőnyben, egyértelműen átvették a kezdeményezést, most már jöttek a helyzetek – a 25. percben Szőcs László az üresen tátongó kapu előtt rálépett a labdára, de két perc múlva egy csodálatos szóló után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Biró Attilát, az FK ifjú titánja pedig nem hibázott közelről, átvettük a vezetést!

fk calaras4Nem telt el egy perc sem a gól után, amikor az első félidőben durváskodó Plugaru Szőcs Lórándba szállt bele, nem volt kegyelem: jött a sárga és értelemszerűen a piros lap, a meccs hátralevő részét a lelátóról nézte. Onnan látta, hogy pályán maradt társai gyakorlatilag azonnal gólt kaptak nélküle, Szőcs László lövése Moldovan lábai között csorgott be a kapuba.

fk calaras5Fellélegezhetett az FK, de a Duna-partiak sem adták fel, pár perc múlva találtak egy gólt, szerb idegenlégiósuk megint jókor volt jó helyen, csak az üresen maradt kapuba kellett lőnie a játékszert, úgy lemaradtunk róla. De le ők is Szőcsről, az utolsó percekben Laci egyszer a kapufára emelt, majd nem sokkal később szerzett találata végleg eldöntötte a találkozó sorsát. Șotârcă vészkapusos játékkal próbálkozott, de semmire se ment, a mi kapunk nem forgott veszélyben, ők viszont szinte kettőt is kaptak az üresbe.

Jakab Zoltán a meccs után elmondta, várható volt, hogy a játék nem lesz zökkenőmentes, mert a felkészülési időszakban nem játszottak mérkőzést. „Az első félidőben jobb volt az ellenfél, szerencsére sikerült egyenlíteni és másodikban egy megérdemelt, munkás győzelmet aratni." – összegzett a vezetőedző. Folytatás csütörtökön 18 órától Déván, az Autobergamo oroszlánbarlangjában, a meccset nem közvetíti a Digi Sport.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 14. forduló

FK Székelyudvarhely – Dunărea Călărași 5–3 (2–2)

Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezették: Gherman Gabriel és Marian Ivănescu (Bukarest)

Gólszerzők: Șotârcă (13. - öngól), Szécsi (20.), Biró (27.), Szőcs (28., 38.) illetve Șotârcă (5.), Krstic (11., 32.)

FK: Klein – Szécsi, Csoma Ferenc, Szőcs László, Biró. Csere: Szabó, Szőcs Lóránt, Dániel, Miklós, Kedei, Silion. Edző: Jakab Zoltán.

Dunărea: Moldovan – Movileanu, Șotârcă, Tomescu, Plugaru. Csere: Marko Kostic, Ion Dumitru, Radu Răzvan, Stefan Krstic, Vârlan. Edző-játékos: Marian Șotârcă.

Sárga lap: Szőcs László, Szécsi, Szabó, illetve Plugaru.

Piros lap: Plugaru.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."