Sport » Futsal

Hatalmas futsalcsatát bukott el az FK

A szerencse is a vendégek mellé szegődött, de az FK játékosai is hibázták. A spanyolokkal teletűzdelt csapat nyerte az idegek harcát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fk kezdi 0208-10
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. február 08., 22:16
0 hozzászólás. 

Spanyol edzője, két spanyol kapusa és öt spanyol mezőnyjátékosa van a Kézdivásárhelyi SE-nek, úgyhogy a hétfő esti összecsapást nevezze székely rangadónak, aki akarja. A meccs előtt azért szépen szólt a székely himnusz, de tegyük hozzá, hogy a KSE-ben az ibériai sportolók mellett csupán a csapatkapitány Gazda, a nagypályás székely válogatottban is szereplő Cășuneanu, valamint a fiatal Gáll Attila kapott epizódszerepet.

fk kezdi 0208-1

Az első találatra alig 45 másodpercet kellett várni, Biró passzát Szécsi értékesítette közelről, máris 1-0 volt ide, a vendégek edzőjének minden tiltakozása ellenére. Hamar gólt kapott az FK is, Szőcs László elveszítette a labdát, Carlosena Andoni pedig nem kegyelmezett.

Nem játszott rosszul a hazai csapat, azonban a vendégek villanásai is rendre veszélyesek voltak. "Ülj le, spanyol!" – kiáltottak a vendégek edzőjére, amikor pedig a vendégszektor (kb. húsz kézdivásárhelyi is szorított a lelátó elkülönített részén) szurkolni kezdett, akkor a "Spanyolok! Spanyolok!" rigmus volt a válasz a bírói asztal mögötti széksoroknak.

A tizedik percben Szőcs László szögletére Dániel érkezett szemfülesen és tolta a hálóba a labdát, de négy perc múlva Aimar Amador egy kipattanót vágott a különben jól védő Klein kapujába, megint oda volt az előny.

fk kezdi 0208-7

Feszült, durva meccs volt, ennek köszönhetően a halmozott szabálytalanságok gyűltek mindkét oldalon, az FK a 16. percben elvégezhette az első tízméterest, de Silion bombáját Chavez vállal hárította. Helyenként egészen jól játszott az FK, Kleinnek is sikerült kitornáznia Andoni kisbüntetőjét, majd az utolsó előtti percben Szőcs Lászlón volt a sor, hogy büntessen, Chavez Imanol azonban ezt is kivédte. „Tegnap a varságiak berúgták..." – morgolódott egy idősebb szurkoló.

A második játékrész elején nem lehetett morgolódni valója, mert a Csoma, Biró, Szabó, Miklós négyes jött vissza a kezdéskor. A vendégek percekig késtek, csak a bírói füttyszóra voltak hajlandók előjönni az öltözőből, három perc múlva Szabó 9 méterről váratlanul ballal lőtt, a kapufáról bepattant, szép találat volt! Ezután is jól tartotta az FK a labdát, öröm volt nézni a tetszetős játékot helyenként, azonban ennek ellenére gólt ismét mi kaptunk: egy előrevágott labdával meglépett Eto, Klein védte a lövését, de a kipattanót Gazda emelte a léc alá, ismét egyenlő volt az állás.

fk kezdi 0208-4

A játékrész felénél nagyon idegesítő gólt kapott az FK: Szécsi hat méterről a sorfalba lőtt egy szabadrúgást (Szőcsöt gólhelyzetben gáncsolták, ilyenért ő már kapott pirosat a jelenleg az Eb-n bíráskodó Bogdan Sorescutól), a kipattanóra jobban startolt Igor Torres, akit már nem tudott utolérni az FK hetese, a spanyol idegenlégiós óriási sprint után vezetéshez juttatta csapatát. Pár percig még négy mezőnyjátékossal támadott az FK, majd Jakab Zoltán vészkapusra váltott, előbb Biró lőtt egy kapufát, majd összejött az egyenlítés. A 37. percben Szőcs Loránd adott be jól, Szécsi ballal a léc alá zúdította, 4–4-re módosítva az állást.

Egy perc múlva Szőcs László lábában volt a meccs: a kaputól hét méterre, középen, a földön történt egy kezezés, értelemszerűen arról a pontról járt a kisbüntető, de 10-esünk a bal kapufára lőtte azt.

fk kezdi 0208-6

Az utolsó percben, amikor már ismét vészkapusos játékkal akarta megszerezni a győztes gólt az FK, 18 másodperccel a vége előtt a vendégek kértek és kaptak time outot. A labda játékba hozatala után megszereztük a labdát, majd eladtuk és az előrelóduló Eto Lutumba belőtte Klein mellett a győztes találatot. Elképesztően nagy csatát kapott ki az FK, még a székely himnusz is elmaradt a végén, mintegy ezer néző távozott csalódottan a sportcsarnokból.

A meccs alapján az is kijelenthető, hogy nem világverő idegenlégiósok győztek Udvarhelyen: ha láttuk a spanyol válogatott Európa-bajnokságon mutatott játékát, észrevehetjük, hogy a legjobbaktól fényévekre vannak játéktudásban a Kézdivásárhelyen játszó spanyol futsalosok, de ahhoz éppen elég a tudásuk és az összeszokottságuk, hogy kis szerencsével legyőzzenek egy FK-szintű székelyföldi gárdát.

Az FK következő meccse vasárnap délután 3 órakor lesz a szintén megerősödött Concordia Chiajna otthonában. Egyelőre a hetedik helyen áll az udvarhelyi gárda, eddig az előtte álló csapatok közül csupán a Jászvásári CSMS-t tudta megverni.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 17. forduló

FK Székelyudvarhely – Kézdivásárhelyi SE 4–5 (2–2)

Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezették: Cezar Ionescu (Buzău) és Radu Danelencu (Ploiești)

Gólszerzők: Szécsi (1., 37.), Dániel (10.), Szabó (23.), illetve Carlosena Andoni (2.), Aimar Amador (14.), Gazda (27.), Igor Torres (31.), Eto Lutumba (40.)

FK: Klein – Szécsi, Szőcs Loránd, Szőcs László, Biró. Csere: Csoma Ferenc, Kedei, Szabó, Silion, Miklós, Dániel. Edző: Jakab Zoltán.

KSE: Chavez Imanol – Carlosena Andoni, Javier Saldise, Igor Torres, Gazda. Csere: Eto Lutumba, Aimar Amador, Gáll, Cășuneanu. Edző: David Madrid Sanchez.

Sárga lap: Csoma, Dániel, Szabó, illetve Eto Lutumba, Javier Saldise.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."