Sport » Futsal

Csak szeptember közepén láthatjuk idehaza az FK-t

Addig viszont gőzerővel folyik a munka. Bukarestben tizenegy csapatos első Ligáról döntöttek, a finálé három meccsig tart majd.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

1025fk resita-1
Először Resica ellen láthatjuk kedvenceinket. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. augusztus 17., 11:51
0 hozzászólás. 

Tizenegy csapatos lesz az idei teremlabdarúgó első Liga – erről és más dolgokról is kedden, több órás gyűlésen döntött Bukarestben a szövetségek illetékesei és a klubok képviselői (az FK Székelyudvarhelyt Godra Zsolt elnök képviselte). Eldőlt az is, hogy a másodosztályt megnyerő csapatok, köztük a Csíkszeredai Imperial Wet nem indulnak, illetve Chiajna és Foksány sem lesz az első Ligában.

Akárcsak tavaly, a következő bajnokságban is az első nyolc csapat kerül a rájátszásba, de a versenykiírás szerint a bajnokság döntője ezúttal három nyert meccsig fog tartani. A bajnokság első fordulójában, szeptember első hétvégéjén az FK Székelyudvarhely állni fog, a második fordulóban Galacon játszik, hazai közönsége előtt pedig csak a harmadik fordulóban, Resicabánya ellen mutatkozik be.

Az alapszakasz 22 fordulójából tizennégyet ebben a naptári évben lejátszanak, a többi forduló március közepéig jár le. Ami a Román Kupát illeti, ennek versenykiírása nem változik, kiesős lesz, négy csapat jut a Final Fourba – a négyes döntő a bajnokság alapszakasza és rájátszása között fog lezajlani.

Az U19-es bajnokságban összesen 16 csapat fog indulni – az élvonalbeli kluboknak kell csapatuk legyen, ezeken kívül öt másodosztályú csapat is benevez. A kiírást illetően az a terv, hogy négy csoportra osztják az együtteseket, a legjobb nyolc pedig döntő tornán vesz részt. Az U19-es csapatok számára szintén írnak ki Román Kupát.

Az FK még két felkészülési tornán is játszik az új bajnokság előtt. A Jakab Zoltán által irányított tizenhat fős keret a hét végén Berettyóújfaluban vesz részt egy tornán, ott a házigazdákon kívül a másodosztályú Piliscsaba, illetve a Debreceni DEAC vesznek részt - utóbbi lesz az FK ellenfele pénteken este, csapatát a döntőbe várja Jakab. Hazafele, vasárnap 15 órakor Kolozsváron is játszik egy felkészítő meccset az FK, majd egy hét múlva, augusztus 26-27-én hazai pályán rendezi a Székely Futsal Kupát, erre a Sepsi Futsal és Kézdivásárhely csapata jönnek biztosan, a negyedik együttes a másodosztályú Csíkszereda vagy Gyergyószentmiklós lesz.  



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."