Sport » Futsal

Látványos meccsen újabb szép győzelmet aratott az FK

Nem volt könnyű az FK számára a kedd délutáni bajnoki, Szőcsék nehezen gyűrték le a moldvai csapatot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fkiasi1a
Győztesek és legyőzöttek - minden jó, ha a vége jó
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 18., 18:16
0 hozzászólás. 

A kedd délutáni futsalrangadót a jászvásáriak várhatták kedvezőbb helyről, hiszen az eddigi öt bajnokijukból csupán egyet vesztettek el (Temesvár ellen), s két olyan meccsük is volt, amin meglepetést okoztak – Sepsiszentgyörgyöt 7-1-re alázták meg Háromszéken, a bajnok Marosvásárhely otthonában pedig 2-2-es döntetlent játszottak.

fkiasi1Nem kezdődött jól a meccs az FK számára, hiszen az első támadások egyikét már gólra váltotta a vendégcsapat, Cataramă talált be laposan – ezt Mánya kiegyenlítette két perc múlva, a büntetőterületen kívülről lőtt Chiriac kapujába. Az ötödik percben Ruxandari lépett meg és lőtt a léc alá, Szécsi szép akció végén a 8. percben a vendégkapu közepébe lőtte a labdát – közben az FK kapusa, Grigoraș többször is fantasztikusan mentett, a kilencedik percben egy spárgát is bemutatott.

Egy perc múlva Biró szerzett labdát a félpályánál, az első lövését hárította a kapus, de betolta mellette – hamar felocsúdtak a vendégek, gyakorlatilag még tapsolt a közönség, amikor Călugăreanu kiegyenlített. Élvezetes, kemény meccs bontakozott ki, azonban az FK második sora (Kedei, Silion, Szőcs Lóránt, Szabó) ismét gólt kapott – igaz, néhány helyzetet is sikerült kidolgozni, közben pedig a közönség is idegesebb lett.

fkiasi2 A 16. percben a biztonságiak kellett megállítsák a Székely Medvék egy részét, úgy megindultak az egyik játékvezető felé. A 18. percben kisbüntetőhöz jutott a CSMS Poli, Pisică bombáját Grigoraș kivédte – a játékrész utolsó percében viszont lőtt egy gólt, így kétgólos hátránnyal ment az FK pihenni.

fkiasi6Jobban kezdett a fordulás után, Mánya a jobb sarokba lőtt a 23. percben – zúgott a csarnok, jól is játszott a csapat, az egyenlítés is összejött: a 26. percben Szőcs László átadását Miklós Tamás vágta be. Egy perc múlva a vezetést is átvettük: Szécsi vette el Dobretől a labdát, pazar lövése a kapufáról vágódott a hálótartó vas mögé, 6-5 volt az FK-nak!

fkiasi3A harmincadik percben egy kontra után Chiriac védése után a kapufára csorgott a labda, de azt megelőzően ez Grigoraș kapujánál is megtörtént – folytatódott a szórakoztató, jó meccs, nyíltszíni taps volt a csapat jutalma, zúgott az „Udvarhely!" Erre még rájött Miklós Tamás újabb találata, szöglet után ismét Szőcs Laci átadását vágta közelről a léc alá. Értelemszerűen az ellenfél mezőnyjátékosra váltotta kapusát, de ez is nekünk jött be, Mánya lőtt egy újabb gólt labdaszerzés után, sőt ezt Grigoraș megkoronázta még eggyel, saját hatosából lőtte át a jászvásáriak kapujába a lasztit, 9-5!

fkiasi4Szépen játszott az FK az utolsó percekben is, habár a vendégek bekapartak még egy gólt, az a lényegen nem változtatott – a közönség már csak Dobrét gúnyolta, illetve a Menjetek haza! rigmust sakandálta románul. Igazi, a nagy időket idéző meccs volt, a végén szépen és hangosan szólt a székely himnusz.

Hétfőn megkezdődött az országos az országos U19-es bajnokság is, az FK ificsapata a Segesvári Pro Tineret ellen idegenben játszott – a Szőcs Lóránt udvarhelyiek 6-3-as első félidő után 11-4-re győztek. Gálfi Artúr 4, Hadnagy István 3, Tifán Tamás, Sebők Csongor, Márton Attila és Berkeczi Dániel 1-1 gólt szereztek a találkozón.

A hetedik fordulóban a következő eredmények születtek eddig: Kézdivásárhelyi KSE-Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal 2-5, Galaci United-Kolozsvári Clujana 3-0, Resicabányai Muncitorul-Călărași 4-5. Déva állt, a Temesvár-Marosvásárhely mérkőzést elhalasztották, mert utóbbiak az UEFA Futsal Kupa csoportkörében szerepeltek a csehországi Chrudimban, ahol a házigazdák mögött másodikként jutottak tovább az elit körbe.

Az FK Székelyudvarhely következő meccse vasárnap 18 órakor lesz a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal otthonában.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 7. forduló

FK Székelyudvarhely–Jászvásári Poli CSM 9–6 (3–5)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 900 néző. Vezették: Curta Ovidiu Dan és Pop Romulus Constantin (Marosvásárhely)

Gólszerzők: Mánya (3., 23., 35.), Szécsi (8., 27.), Biró (10.), Miklós (26., 33.), Grigoraș (36.), illetve Cataramă (1.), Ruxandari (5.), Călugăreanu (10.), Guțu (14.), Pisică (20., 39.).

FK: Grigoraș – Szécsi, Biró, Szőcs László, Mánya. Csere: Szőcs Lóránt, Kedei, Szabó, Miklós. Edző: Jakab Zoltán.

CSM: Chiriac – Pisică, Cataramă, Călugăreanu, Ruxandari. Csere: Ioan Grigoraș –Dobre, Pricop, Guțu, Mondea, Șchiopu. Edző-játékos: Gabriel Dobre.

Sárga lap: Silion, Szécsi.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."