Sport » Futsal

Megtette az első lépést az elődöntő felé az FK Székelyudvarhely

Nem volt egyszerű, de összejött, győzött a futsalcsapat Marosvásárhelyen, s amennyiben ezt vasárnap idehaza is megteszi, a legjobb négy közé jut.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

cityusFK
Kemény csata volt, amit az FK többször is eldönthetett volna
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. április 18., 18:21
1 hozzászólás. 

Nemcsak a klub által indított busznyi néző, hanem mások is elmentek a marosvásárhelyi mérkőzésre. A házigazdák csapatának alig van szurkolója, rendre majdnem üres teremben játszanak, szóval nagyobb hangulat csak egy-egy rangadón volt az elmúlt években, az utóbbi fél évben sajnos az sem.

Szécsi kapufájával kezdődött meg a találkozó, két perc alatt már néhányszor bevehette volna az FK a hazaiak kapuját – ez a következő percben sikerült is, Mánya passza után Szécsi emelte át a kapuson a labdát. Az ezt követő percekben Grigorașnak is akadt dolga, de a második sorral bejövő Kedei is kihagyott két lehetőséget.

Nem tudott ellépni az FK, a félidő vége előtt négy perccel Szécsi még egy kapufát lőtt szabadrúgásból, a gólvonalat is érintette a labda, de az sem volt gól – szerencsére előtte túloldalt sem, amikor üres kapura hagytak ki egy ziccert a vásárhelyiek. Nem mellékesen Jakab Zoltán akkor időt is kért. A játékrész vége előtt egy perccel pedig Szőcs László találta el a felső kapufát, 0-1-gyel fordultak a csapatok.

A második játékrészben is jobbára az FK uralta a mezőnyt, megint sok helyzetet hagyott ki, de az egyenlítés is összejöhetett volna a hazaiakanak. A végjátékban vészkapusra váltott Vásárhely, de gólt szerencsére az FK szerzett végre Mánya révén egy akció után. Alig egy perccel később Covaci lövése megpattant, ezzel szépített Vásárhely, ám az utolsó percben Mánya passza után Miklós Tamás megadta a kegyelemdöfést.

Az FK tehát behúzta az első felvonást, vasárnap, április 23-án 18 órától van a második meccs az udvarhelyi sportcsarnokban – amennyiben az is összejön, elődöntős a csapat.

Az Udvarhely-Vásárhely párharc győztese minden bizonnyal Dévával fog játszani az elődöntőben. Egy meccset ugyanis már lejátszottak a rájátszásból, ezen a Dévai Autobergamo 5–0-ra nyert a Jászvásári CSM Polinál. A másik két negyeddöntőben Sepsiszentgyörgyi Spicom–Galaci United és Dunarea Călărași–Temesvári Informatica meccseket rendeznek szerdán 18 órától.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Marosvásárhelyi City'us–FK Székelyudvarhely 1–3 (0–1)

Összesítésben: 0–1. Marosvásárhelyi sportcsarnok, 100 néző. 

Gólszerzők: Covaci (38.), illetve Szécsi (3.), Mánya (37.), Miklós (40.).

FK: Grigoraș – Biró, Szécsi, Mánya, Szőcs László. Csere: Mihály, Miklós, Szőcs Lóránd, Kedei. Edző: Jakab Zoltán.

City'us: Tătar – Küsmödi, Csala, Covaci, Togan. Csere: Cătinean – Iszlai, Pop, Tamás. Edző: Gherman Cosmin és Lucian Nicușan.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
futsal
2017-04-19 10:46:11
A vásárhelyieknél Cătinean eltiltás miatt nem volt ott, a cserekapus Moldovan volt, bár nem kapott lehetőséget. Többek között játszott még Mario Duque Velasco is.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."