Sport » Futsal

Az utolsó percben egy pont lett a jutalom (videó)

Óriási gólok estek a hétfő esti FK-Temesvár rangadón. A meccset újranézheted – ha nem voltál ott, azért, ha ott voltál, akkor az élményért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Pál Árpád fotó: fkszekelyudvarhely.ro
Fotó: Futsal Romania Youtube
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. szeptember 19., 09:57
0 hozzászólás. 

Nem sokat változott a tavalyi bronzérmes Temesvári Informatica csapata (velük zártuk a szezont), de valami borzasztó színű, szemsértő szerelésben léptek pályára a hétfő esti udvarhelyi rangadón. Ez még nem volt annyira provokatív, a hozzáállásuk viszont annál inkább. A bemelegítés végén az egyik játékvezető kellett erélyesen rájuk szóljon, hogy menjenek már az öltözőbe.

Kicsit ott is ragadtak, hiszen nyolc perc alatt három gólt kaptak – egyik gól fantasztikusabb volt, mint a másik, Szécsi egyet, Mánya kettőt lőtt, s a vendégek durvaságai ellenére fantasztikusan muzsikált az FK. Azonban három gól után megtört valami, s a vendégek vették át az irányítást, a 15. percben már 3-3 volt az eredmény.

A magabiztos Simic, a nagyon gyors Valadares Savio, valamint a szemfüles Lupu lőtték a gólokat, egyik szebb volt, mint a másik. A második félidő közepén aztán Valadares több udvarhelyit is kicselezett, majd fordulatból a kapunkba lőtt – megkockáztatom, hogy a legjobb Romániában játszó teremlabdarúgóról van szó, nem véletlenül honosították a brazil futsalost.

A meccs nagyjából hetven százalékát a vendégek uralták, de az utolsó percben vétettek egy hibát, s Szőcs László kiegyenlített – érdekes, hogy tavasszal a temesvári meccsen szintén 4-4 lett az eredmény, akkor Szécsi volt a gólszerzőnk az utolsó másodpercekben.

Tanulságként még annyi elmondható, hogy a Székelyföld legjobb teremlabdarúgóival, idegenlégiós nélkül felálló FK nagyon szépen játszott az első percekben, de utána a venégek kezdeményeztek szinte végig, csak a 35. percől, a vészkapusos felállás után vettük át megint az irányítást. Megfogyelhető volt az, hogy Jakab Zoltán nem sorokat cserélt, a mostani játékosanyag más taktikai variációkkal dolgozik, ami nagyon kijött a meccs elején.

A közönség szinte teljesen megtöltötte a sportcsarnokot, a nagyobb rangadókon minden bizonnyal hasonló lesz a szurkolás – de arról remélhetőleg a csapat is tesz, hogy ez így legyen és a rangadókon kívül is szállítja a pontokat.

A mérkőzést teljes egészében újra lehet nézni a Futsal Romania Youtube-csatornáján, a gólokat a következő időpontokban lehet megtalálni:

Szécsi (1-0) 13.55, Mánya (2-0) 18.17, Mánya (3-0) 22.48, Szőcs (4-4), 1.37.34, illetve Simic (3-1) 28.18, Valadares (3-2) 32.21, Lupu (3-3) 36.23, Valadares (3-4) 1.10.16.

A bajnokság szünetel a válogatott jövő heti, szeptember 26-i grúziai Eb-pótselejtezője miatt, Robert Lupu szövetségi kapitány együttesében a 2-2-re végződött odavágón Szőcs László lépett pályára, Andrei Grigoraș kerettag volt.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 3. forduló:

FK Székelyudvarhely – Temesvári Informatica 4–4 (3–3)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Curta Ovidiu Dan (Marosvásárhely) és Decă Daniel (Brăila)

Gólszerzők: Szécsi (5.), Mánya (6., 8.), Szőcs László (40.), illetve Simic (11.), Savio Valadares (13., 29.), Lupu (15.).

FK: Andrei Grigoraș – Biró Attila, Mánya Szabolcs, Szőcs László, Szécsi Barna. Csere: Miklós Tamás, Csala Zsolt, Máté József, Kanyó Szilárd, Kedei Barna. Edző: Jakab Zoltán.

Informatica: Vlad Iancu – Stefan Rakic, Milos Simic, Felipe Pinto De Oliveira, Savio Valadares. Csere: Luiz Noguira, Robert Lupu, Valentin Ilaș. Edző-játékos: Robert Lupu.

Sárga lap: Kanyó, Kedei, Miklós, illetve Rakic, Lupu.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."