Sport » Futsal

Savio Valadaresnek hívják a román futsalválogatott jelenlegi legjobb játékosát

Ott lesznek Szőcs Laciék a futsal Eb-n, de szinte mind a honosított játékosok rúgták a gólokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

SavioValadares2
Fotók: frf.ro
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. szeptember 27., 11:19
0 hozzászólás. 

Nagyon jó húzás volt honosítani a brazil Savio Valadarest a román válogatottba – még ha az túlzás is, hogy egymaga juttatta tovább az Eb-pótselejtezőn a válogatottat, a két meccsen szerzett hat gól (a kilencből!) már önmagáért beszél.

A két héttel ezelőtti dévai odavágón kétgólos hátrányból állt fel a román csapat, Savio két góljával 2-2-re mentette azt a meccset. A kedd este Tbilisziben lejátszott visszavágó nem indult a legjobban, hiszen a románok vezető góljára (ezt Valadares szerezte) a grúzok hárommal válaszoltak, a 12. percben 3-1 volt oda.

SavioValadares3

A románok másik honosított, portugál nemzetiségű játékosa, Paulo Ferreira faragott a hátrányból, a szünet előtt néhány másodperccel Mimi Stoica egyenlített, ezzel már továbbjutásra állt Románia. Fordulás után megint Savio volt eredményes, de még egyenlíteni tudtak a grúzok, ám a brazil újból betalált. A csapatkapitány Emil Răducu gólja (34. perc) után Valadares adta meg a kegyelemdöfést is a grúzoknak, három perccel a vége előtt beállította a 7-4-es végeredményt úgy, hogy a vészkapussal játszó hazaiak üres kapujába lőtte a labdát.

SavioValadares

Robert Lupu szövetségi kapitány keretébe az FK Székelyudvarhelyből ezúttal csak Szőcs László került be, Andrei Grigoraș a kispadra sem ült. A 15-ös mezt viselő Szőcs néhány percet töltött a pályán az első félidőben. A kezdősor a Iancu - Fl. Matei, Paulo Ferreira, Ignat, Savio Valadares ötös volt, később Szőcsön kívül pályára lépett még Cr. Matei, Răducu, a szövetségi kapitány Lupu, Stoica, Csoma Alpár, valamint a szintén brazil és a Temesvári Informaticában játszó Felipe Oliveira.

Úgy látszik, hogy nálunkfelé is kezd trend lenni az, ami a tőlünk keletebbre levő országokban (Ukrajna, Oroszország, Kazahsztán, Azerbajdzsán) már régebb megtörtént: a bajnokságba érkező brazil labdazsonglőröket előbb-utóbb honosítják és a nemzeti csapat húzóemberei is ők lesznek. Valadares tényleg nagyon jó játékos, a múlt hétfői FK-Temesvár bajnokin megcsodálhattuk képességeit, olyan is volt, hogy egymaga csapta be szinte az egész csapatot.

Magyarországnak nem sikerült a bravúr, a székelyudvarhelyi, de Berettyóújfaluban játszó Gál Istvánt is soraiban tudó magyar futsalválogatott a hazai 2-1 után Lengyelországban játszott a visszavágón, de szoros küzdelemben 6-4-re elveszítette a találkozót, így 7-6-os összesítéssel a lengyelek jutottak tovább. Még két pótselejtezőt vívtak ezeken kívül, az eredmények: Szerbia–Csehország 4–4, továbbjutott Szerbia, 8–7-es összesítéssel és Horvátország–Franciaország 4–5, a franciák 6–5-ös összesítéssel kvalifikálódtak.

rfutsal

Az Eb-csoportok sorsolását pénteken 13 órakor tartják Szlovénia fővárosában, Ljubljanában, a románok a harmadik, utolsó kalapból várják a sorsolást. Tizenkét csapat vesz részt, négy, egyenként háromcsapatos csoportot húznak ki. Az 1-es, legerősebb kalapba a házigazda Szlovénia, a címvédő Spanyolország, valamint Oroszország és Portugália kerültek, a másodikba Olaszország, Ukrajna, Azerbajdzsán és Kazahsztán, a harmadikba pedig a románokon kívül Szerbia, a magyarokat kiejtő Lengyelország és Franciaország. Az Eb-t a ljubljana-i Stožice Arénában játsszák, a sorsolásnál figyelembe veszik azt is, hogy Oroszország és Ukrajna nem kerülhetnek egy csoportba, valamint ugyanazon a napon nem is játszhatnak meccset.

S ha már szó került az FK-ról, az udvarhelyi csapat következő bajnokija vasárnap 17 órától lesz Marosvásárhelyen a City Us ellen, a Futsal Romanián élőben lehet nézni ezt a meccset is. A győzelem kötelező az udvarhelyi gárda számára, amennyiben továbbra is az alapszakasz élbolyában szeretne maradni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."