Sport » Futsal

Megalázó vereséget szenvedett az FK

A futsal mellett azonban sportszerűtlenségből is megint jelesre vizsgázott a dévai alakulat. Kapusuk két gólt szerzett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fkdeva1
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. február 25., 22:34
0 hozzászólás. 

"Már csak a teremfoci maradt!" mondta egy néző a kezdés előtt nem sokkal, utalva a felnőtt kézilabdacsapat sajnálatos végére - rég nem volt meccs a csarnokban, de most teljesen megtöltötte a közönség a lelátót mindkét oldalon.

Az FK nagyon energikusan kezdte a mérkőzést, majd a dévaiak vették át az irányítást. A 8. percig kellett várni az első gólra, Biró oldalberúgása után Szőcs László durrantott a rövid felsőbe.

fkdeva5Egy perc múlva viszont Tacot egy kapufával figyelmeztetett, de az is látszott, hogy sokat idegeskedik a dévai csapat a pályán, sokat kiabáltak egymásra Ignaték.

Lőtték azonban a kapunkat, szerencsére Grigoraș szorgalmasan védte a Matei-testvérek illetve Paulo Ferreira lövéseit. Egyszer ő is megpróbálta az üres kapura lőni a labdát kézből, a vészkapus Stoica azonban hárítani tudott.

fkdeva4„Meg vagy öregedve, te!" - szólt be az egykor Udvarhelyen játszó Csoma Alpárnak az egyik néző, amikor összekoccant Szőcs Lászlóval. Sajnos góllá érett a Déva nyomása, méghozzá két másodperccel a félidő vége előtt: Cristian Matei közelről belőtte az egyenlítő gólt.

A második félidő elején Obadă már harmadszor lépett oda nagyon durván, mindannyiszor megúszta sárga lap nélkül. Aztán Toniță tornázta ki Biró Attila lövését, majd a 26. percben szinte elszabadult a pokol: Florint Matei a földre került Birót nyakon ragadta, a bírók szerint ez csak sárga lapot ért. A mérkőzés felvételén ez 1.03.00-kor tekinthető meg.

fkdeva3Nem sokkal később Szőcs László a padnál kapott össze Pînzaruval, mindketten sárgát kaptak (a videón 1.05.30-kor van az affér). Ekkor már nagyon beindultak az udvarhelyi nézők, azonban két perc múlva a dévai gól meghozta a csendet: az ismét vészkapusra váltó vendégektől Csoma Alpár volt eredményes közelről, Cristian Matei szép beadását közelről juttatta a hálóba. Csoma nem ünnepelt, egy perc múlva Obadă ballal a hosszúba zúdított.

Gyorsan időt kért Jakab Zoltán, vészkapusra váltott. Erre viszont nagyon ráfáztunk: a 32. percben a dévaiak válogatott kapusa, Toniță kaparintotta meg a labdát és kézből a kapunkba lőtte azt. Ezt a dolgot még kétszer megkaptuk, egyszer Paulo Ferreira lőtt az üres kapunkba, majd másodpercekkel később Toniță megint kézből lőtte a második gólját.

fkdeva2Négy perccel a vége előtt mindkét csapat kapust cserélt, Savu és Tătar is lehetőséget kaptak – utóbbit Tacot felavatta: a moldovai játékos Kanyó elcsúszása után megszerezte a labdát, egyedül vihette kapusunkra, akinek a lábai között rúgta be a hetedik dévai gólt.

A gólok: : Szőcs 15.40, Cristian Matei 39.50, Csoma 1.09.15, Obadă 1.11.40, Toniță 1.18.25, Paulo Ferreira 1.25.55, Toniță 1.26.30, Tacot 1.30.45.

Súlyos vereséget szenvedett az FK, s nagyon nehezek lesznek a hátralevő meccsei is. Két hét múlva Csíkszeredába látogat a jelentősen megerősödött Imperial Wethez – a csíkiak ma Resicabányán győztek 10-4-re és mindent megtesznek azért, hogy a rájátszásba kerüljenek. Az FK-nak össze kell szednie magát, a kupában elszenvedett vereség, illetve a hazai kiütés után nem lehet túl jó a csapat morálja, de ebből a helyzetből fel kell állnia.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 15. forduló:

FK SZÉKELYUDVARHELY – DÉVAI AUTOBERGAMO 1–7 (1–1)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Bogdan Sorescu (Pitești) és Gabriel Stroe (Bukarest)

Gólszerzők: Szőcs László (8.), illetve Cristian Matei (20.), Csoma Alpár (28.), Cristian Obadă (29.), Petrișor Toniță (32., 36.), Paulo Ferreira (36.), Sergiu Tacot (39.).

FK: Andrei Grigoraș – Biró Attila, Mánya Szabolcs, Szőcs László, Szécsi Barna. Csere: Mihai Tătar – Miklós Tamás, Csala Zsolt, Máté József, Kanyó Szilárd, Hadnagy István, Kedei Barna. Edző: Jakab Zoltán.

AUTOBERGAMO: Petrișor Toniță – Csoma Alpár, Adrian Pânzaru, Dumitru Stoica, Cristian Obadă. Csere: Darius Savu – Florin Ignat, Paulo Ferreira, Florin Matei, Cristian Matei, Sergiu Tacot. Edző-játékos: Florin Ignat.

Sárga lap: Szőcs László, Miklós, illetve Florin Matei, Pânzaru.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."