Sport » Futsal

Szőcs Lóránd visszatérne a székely-válogatottba

A tavalyi idényben alappillére volt a Székelyudvarhely SK teremlabdarúgó együttesének Szőcs Lóránd. Rossz szájízzel távozott, most a ciprusi bajnokcsapatnál játszik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Futsal
Futsal
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. január 05., 16:38
0 hozzászólás. 

Nyáron még a felkészülést az FC Székelyudvarhellyel kezdte meg, aztán jött egy ajánlat a ciprusi bajnokcsapattól. Szőcs Lóránd igent mondott, így az Ararat Nicosiához igazolt. Az UEFA Futsal Cupában meglepetést okoztak, jelenleg harmadikok a bajnokságban. A 32 éves sportolót Nicosiában értük el.

Mikor azt hallja valaki, hogy ciprusi teremlabdarúgás, akkor vajmi keveset mond ez nekünk. Milyen is arrafele a futsal?

Cipruson a futsalt 1999-ben kezdték, pár évvel korábban, mint Romániában. Az élvonalban tíz csapat játszik, elég sok az idegenlégiós, majdnem mindenhol van kettő-három. Az első osztályban négy-öt gárda erősebb, köztük dől el a bajnoki cím, a többiek gyengébbek. Az országban van másod- és harmadosztály is, sőt minden élvonalban szereplő klubnak kötelezően lennie kell egy U17-es gárdának, ezeknek pedig külön pontvadászat van kiírva.

Miként kerültél a bajnokcsapathoz?

Tavaly nyáron döntöttem el, hogy jobb lenne külföldön folytatni, mert igen sok csalódás ért a román futsalban: először Sepsiszentgyörgyön maradtak el fél évi fizetésemmel, majd azután Udvarhelyen. Nem titok, hogy a Sport Klub januártól nem fizetett, így nehéz lett volna otthon megélni. Aztán a volt udverhelyi játékos, Davi Costa segített, ő ajánlott be az Ararathoz, én meg éltem a lehetőséggel. Ha ez nem jött volna, akkor maradtam volna a nagypályás focinál.

Futsal

Milyenek ott a körülmények az udvarhelyihez képest?

Nagyon jók, legalábbis a mi csapatunknál, személy szerint elégedett vagyok. A klubé a sportcsarnok, így az együttes megfelelő körülmények között készülhet. A Sport Klubnál akkor volt ilyen, mikor az udvarhelyi futsal szebb időket élt. Ami talán hiányzik az a jó hangulat, amit a régi SK-meccseken biztosított a közönség.

De azért nem maradtak el az eredmények, hiszen a Futsal Cup-ban egészen az Elit körig jutottatok.

Először volt ciprusi futsalcsapat Európa legjobb 16 klubja között, ezzel mindenkinek nagy meglepetést okoztunk. Senki sem számított arra, hogy ilyen messze eljutunk, még a saját vezetőségünk sem bízott a csodában. Szerettünk volna egy meglepetést az Elit körben is, talán az azeri bajnok ellen a 2–1-es eredmény még nem is olyan rossz, de aztán az orosz meg az olasz aranyérmes ellen nem tudtunk helytállni, elég csúnya vereséget szenvedtünk. De összeségében jó érzés volt újra a legjobbak közt játszani, remélem még lesz rá lehetőségem.

Kik játszanak még a ciprusi futsalban?

Csoma Alpár és Mihály Zoltán szerepeltek a mi csapatunknál. Sajnos Alpár lesérült, térdszalag-szakadást szenvedett egy mérkőzésen, így hat hónap kényszerpihenő vár rá, Mihály Zolitól pedig megvált a klub. Davi Costát már említettem, vannak még brazil, orosz, lett, francia, moldvai idegenlégiósok is.

Mennyire követed az SK szereplését, tartod a kapcsolatot a régiekkel?

Interneten megnézem mindig, mit játszott a Sport Klub, elolvasom a cikkeket. A régi csapattársakkal is tartom a kapcsolatot. Azért bánt, hogy az udvarhelyi futsal nem a legszebb időket éli, de remélem fellendül, és összeáll újra a székely-válogatott.

Futsal

Te is tagja lennél ennek a válogatottnak?

Udvarhely nem a szülővárosom, de több mint tíz éve odatartozom. Természetesen, szeretnék visszatérni, udvarhelyi közönség előtt játszani. Sajnos egyelőre ennek sok akadálya van, le kellene ülni tárgyalni az otthoni vezetősséggel. Ha megengeded, akkor erről t0bbet nem is szeretnék mondani.

Melyek céljaid a 2011-es évben?

Sikereket szeretnék elérni ezzel a csapattal, a kupát már elvesztettük, de a legfőbb cél a bajnoki cím megvédése. Most harmadik helyen állunk a bajnokságban, bízom benne, hogy tavasszal jobban teljesítünk. Remélem, jól fog menni a játék, aztán, hogy a következő idényben mi lesz, hol folytatom, még nem tudom.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."