Sport » Futsal

Nyolc között az SK a kupában

Tízgólos győzelemmel jutott tovább a teremlabdarúgó Román Kupában a Székelyudvarhely SK vasárnap este.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Futsal_sk_alexandria_kupa_marc20
Futsal_sk_alexandria_kupa_marc20
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 20., 21:05
0 hozzászólás. 

A félórás késéssel kezdődött találkozón (a vendég alexandriai csapat autóbusza elromlott, de megvárta őket a mintegy ötszáz főnyi közönség és a játékvezetők) mindössze tizenhárom másodpercig volt kétséges, hogy (esetleg...) nem a Székelyudvarhely Sport Klub jut tovább.

A Scurtu – Szabó, Csoma, Paul Alin, Birtalan kezdőötös első elrontott támadása után a 23. másodpercben Şchiopu spiccelt a jobb alsónkba, de a 36-ban Szabó Zsolt bombázott a léc alá. Innentől kezdve gyakorlatilag egy kapura ment a játék, az SK látványos játékkal örvendeztette meg szurkolóit, szünetig hétig jutott – köztük Paul Alin és Mihály Zoltán találatai szépségdíjasok voltak, de Birtalan egyéni akcióból talált be, Képíró pedig a legjobbkor érkezett a kapu elé.
Futsal_sk_alexandria_kupa_marc20
Fordulás után Birtalan szerezte a meccs legszebb gólját: a mellel levett labdát a jobb alsó sarokba ollózta. A vendégek még egyszer villantak, Şchiopu ritka szép akció végén sarokkal talált be, aztán a vége felé Olteanu egy védelmi megingását használta ki az SK-nak. Jakab Zoltán csapatában mindenki lehetőséget kapott, a fiúk pedig éltek a bizalommal: egyre-másra lőtték a gólokat, a vendégek gyakorlatilag végigvédekezték a találkozót, de esélyük sem volt, nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

A meccs után Jakab Zoltán honlapunknak így értékelt: „Ha szerencsénk lesz a sorsoláson, akkor akár a döntőig is eljuthatunk a kupában. Mostantól kezdve már a bajnokságban és a kupában is azok a meccsek jönnek, amin maximumot kell nyújtani, minden találkozó fontos. A bajnokságban beragadtunk a negyedik helyre, valószínüleg Marosvásárhelyt nem tudjuk elkerülni majd, a célkitűzésünk a 3-4. helyért játszódó meccsek megnyerése lesz".

A Román Kupában a legjobb nyolc közé jutott az SK-n kívül még a Marosvásárhelyi City`us, a Sepsiszentgyörgyi Spicom, a Galaci United, a CSM Focsani, a Concordia Chiajna, a másodosztályú Dava Déva, nem kis meglepetésre egy újonc, a Gyergyószentmiklósi Inter. A sorsolást szombaton, március 27-én Székelyudvarhelyen tartják, a negyeddöntőket egy hét múlva, április 2-3-án játszák le.

Teremlabdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő:

Székelyudvarhely SK-Alexandriai Universitatea 13-3 (7-1)

Gólszerzők:
Szabó (1.), Birtalan (2., 23., 37.), Paul Alin (4., 16.), Mihály (8., 20., 28.), Képíró (18.), Kovács (29.), Tekeres (30.), Csoma (36.), illetve Şchiopu (1., 26.), Olteanu (34.).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."