Sport » Futsal

Sakkot adott, de mattot kapott az SK

Sokáig vezetett a címvédő ellen a Székelyudvarhely Sport Klub a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakasz utolsó előtti játéknapján. A végén mégis pont nélkül maradt hazai környezetben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Futsal_sk_vhely_marc28
Futsal_sk_vhely_marc28
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. március 28., 20:33
0 hozzászólás. 

Villámrajtot vett a Sport Klub, akik maximálisan kihasználták a Marosvásárhelyi City'us azon hibáját, hogy nagy gallérral álltak fel. A 4. percben hárommal vezetett, Scurtu kézzel indított labdái pontosak voltak, melyekre mindig érkezett valaki.

Jó hangulatban folytatódott a majd' telt ház előtt zajló összecsapás, az aranyérmes a továbbiakban a kapuja elé szegezte ellenfelét, de lehetőségeit vagy kihagyta, vagy pedig bravúrral hárított a hálóőr. Ahogy fogyott az idő, úgy lettek egyre mérgesebbek a vendégek, a félidő derekán meghúzták a jól megszokott taktikájukat, Carlao kapusuk felment ötödik mezőnyjátékosnak. A szünetig még így is csak egyszer tudták megzörgetni a hálót.

Futsal_sk_vhely_marc28

A második játékrész is remekül rajtolt az SK-nak, Csoma elcsípett egy labdát, a saját térfeléről az üres kapuba helyezte azt, így 4–1 volt a 21. percben. Innen kezdve viszont már öldöklő volt a vendégek nyomása, mivel fáradtak is az udvarhelyiek így rendre lemaradtak egy játékosról. A 26. percben ki is egyenlített az ellenlábas. Még kapaszkodott, a 32. percben 6–6-ig a házigazda, de aztán győzött a papírforma.

A találkozó sok tanulságot hozhat mindkét félnek. Habár remekelt a Sport Klub, a jelenlegi játékosállomány túl „vékony", hogy egy ilyen kaliberű csapatot megállítson. Ezzel szemben az aranyérmes semmit sem mutatott, mintha a játékosok nem is járnának edzésre, csak a régmúltból megtanult mozgásokból élnének.

Futsal_sk_vhely_marc28

Most látni lehetett, talán jót tett volna a román teremlabdarúgásnak, ha nem jut ki a válogatott az Európa-bajnokságra. Akkor legalább ébresztőt lehetett volna fújni, így továbbalussza Csipkerózsika álmát. Együtt Matei-jal, Molomfăleannal, Ghermannal, meg a többiekkel.

Mestermérleg

„Nagyon nehezen kezdtük a meccset, így hamar kaptuk a gólokat. A folytatásban sok helyzetet kihagytunk, majd megjátszottuk a kapust előrébb toló játékunkat. Ekkor már nagyon nagy volt a fölényünk. A végén nyertünk, ez a legfontosabb, hiszen így az alapszakaszt nagy valószínűséggel veretlenül zárjuk. Kár, hogy a rájátszás elődöntőjében már összekerülünk Udvarhellyel, mert igazából annak kellene a döntőnek lennie."
Kacsó Endre, City'us

"Igazságosabb lett volna a döntetlen. A fiúk küzdöttek, amiket gyakoroltunk az elején bejöttek. Egy jó védekezésből ellentámadásokat indítottunk. A román válogatott csak ezt a plusz emberes szituációt tudja játszani, amit a világon szinte sehol nem alkalmaznak. Ráadásul a játékvezetés is védi őket, pedig nincsenek rászorulva. Hosszabb a padjuk is, az is döntő volt. Hogy mi lesz esetlegesen az elődöntőben nem lehet tudni, lehet már nem tudunk ilyen szoros meccset játszani."
Jakab Zoltán, SK


Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 17. forduló

Székelyudvarhely Sport Klub–Marosvásárhelyi City'us 6–9 (3–1)

Gólszerzők: Csoma (2., 21.), Birtalan (3.), Paul (4., 28., 32.), illetve Gherman (18., 33.), Matei (22., 32.. 38.), Stoica (23., 26.), Carlao (31.), Nicuşan (38.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."