Sport » Futsal

Nem vallott szégyent az SK (képgaléria)

Tisztességesen helytállt saját közönsége előtt a gyakorlatilag a teremlabdarúgó-válogatott ellen felálló Székelyudvarhely Sport Klub. A címvédő hozta a meccset, de voltak pillanatok, amikor kínlódtak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Futsal_2011_12/sk_vhely_2011_okt25
Futsal_2011_12/sk_vhely_2011_okt25
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. október 25., 22:08
0 hozzászólás. 

A találkozót a kilencedik fordulóból hozták elé, hiszen a Marosvásárhelyi City'us akkor épp a lisszaboni UEFA Futsal elit körében lép majd pályára – többek közt a magyar aranyérmes Győri ETO ellen. Az Udvarhely–Vásárhely párharcoknak mindig is voltak pikantériái, de mióta egy helyre gyűjtötték az ország teremlabdarúgó-krémjét már nem beszélhetünk vérre menő csatákról.

Kedden este sem, a mintegy hatszáz sportszerető előtt játszott párharcon. A vendégek villámrajtot vettek, kilenc perc után néggyel vezettek – mint később kiderült ez meg is alapozta a későbbi győzelmüket. A Sport Klub főképp a szünetet követően derekasan helytállt, kétszer is feljött két gólra, de ennél többre nem futotta a sokkal rutinosabb ellenlábasával szemben.

Futsal_2011_12/sk_vhely_2011_okt25


Az összképet tekintve csak reménykedni lehet, hogy ezt a játékot átmenti a hátralévő négy bajnoki, egy kupameccsre a csapat. Egyébként nem igazán kedvezett a Román Kupa negyeddöntőjének sorsolása, hiszen a Sepsiszentgyörgyi Spicom lesz az ellenfele a Székelyudvarhelyi SK-nak, ráadásul idegenben, egyetlen meccs dönt.


A lefújást követően Jakab Zoltán, az SK edzője elmondta: „Küzdeni akarásból jelesre vizsgáztunk. Az mindenképp jó, hogy sok helyeztet dolgoztunk ki, lehet az ellenfélnél is többet. Amikor szorosabb is volt a mérkőzés ők irányítottak. Tisztességesen helytálltunk".


Az ellenféltől Kacsó Endre edző nem volt megelégedve a bíráskodással, majd elmondta egy hete csak műfüves pályán tartanak edzést, mert a Maros parti csarnokban kiállítást rendeznek: „Sok lehetőséget elpackáztunk. Voltak elemi hibáink is. Jó csapatunk van, kár, hogy nincs kemény ellenfél a bajnokságban, így sok gyenge találkozót játsszunk. De ez az összecsapás jól jött az európai szereplés előtt".

Futsal_2011_12/sk_vhely_2011_okt25
Végezetül egy számadat, hogy mennyiből gazdálkodik a két alakulat: a Székelyudarhely Sport Klub éves költségvetése nagyjából 60 ezer euró. Ezzel szemben csak a helyi tanácstól a címvédő 800 ezer eurót kap.

 

Teremlabdarúgó 1. Liga, 9. forduló:

Székelyudvarhely Sport Klub–Marosvásárhelyi City'us 5–8 (2–5)

Gól:
Birtalan (9.), Szabó (18.), Mihály (21., 29.), Szőcs Lóránd (39.), illetve Ignat (3.), Szőcs László (6.), Ailton (7., 9.), Csoma A. (15., 22.), Fl. Matei (37.), Ferreira (39.).


Fotók: Kakasy Botond.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."