Sport » Futsal

Miért nincs udvarhelyi a futsalválogatottban?

A miénknek valljuk ezt a sportágat. Székelyudvarhely volt a teremlabdarúgás első országos bajnoka, majd még kettőt rátett. Az Eb ma este elrajtol, a román válogatottban nincs városunkbéli.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Futsal_2011_12/sk_vhely_2011_okt25
Futsal_2011_12/sk_vhely_2011_okt25
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. január 31., 17:36
0 hozzászólás. 

A horvátországi diadalon a házigazdákkal kezdenek a spanyol Sito Rivera által irányított románok kedden 22 órától. A csoport harmadik tagja a cseh nemzeti együttes. A románok 2007 után szerepelnek újra kontinenstornán.

Futsal

A mostani keretben egyetlen Székelyudvarhely Sport Klub játékost sem találunk. Meg is szoktuk, lassan bele is törődtünk, hogy nem hívnak be senkit a nemzeti együttesbe. Viszont, ha megnézzük azt a keretet, amellyel neveztek a kontinenstornára, akkor láthatjuk, hogy egyetlen olyan futsalos van, aki az évek során megfordult az SK-nál, ez pedig Csoma Alpár.


A jövőre kell összpontosítanunk

Az SK edzője, egyben a román U21-es válogatott szövetségi kapitánya, nem tartja tragédiának, hogy nincs játékosa a keretben.

„Igazából ketten lehetnének ott. Egyiküknek reális esélye volt, hogy nevezzék, hiszen kapusposzton a leggyengébb most a csapat. Péter Róbert viszont sérülésekkel bajlódott, nem is tudhatott maga mögött stabil teljesítményt, Szabó Zsolt pedig nagyjából a bővített keret része lehet" – mondta el az uh.ro-nak Jakab Zoltán.

Futsal_2011_12/sk_deva_2011_szept25

A szakember meglátása szerint nem nehéz, de nem is könnyű a románok csoportja. „A cseheket továbbjutónak látom, a fennmaradó másik helyre pályázhatnak a horvátokkal a románok. Nem hiszem, hogy eredménynek számítana, ha a válogatott nem jut tovább. A vb-selejetzőmeccsek sorsolását a döntő előtt tartják, az nagyban meghatározhatja, hogy milyen úton kell a válogatottnak továbbmennie" – tette hozzá.

Az Európa-bajnokság találkozóit élőben közvetíti az Eurosport.


A román futsalválogatott kerete:

Vlad Iancu (Galaci United), Vlad Gheţe (DEAC Armada Debrecen) – kapusok; Florin Matei, Robert Lupu, Dumitru Stoica, Răzvan Radu, Florin Ignat, Csoma Alpár (mind Marosvásárhelyi City'us), Ion Al-Ioani, Gabriel Dobre (mindketten Győri ETO), Marian Şotârcă, Emil Răducu (mindketten Hotels Plaza Andorra), Sáfár Gyula (Galdar Gran Canaria), Cosmin Gherman (United Galac) – mezőnyjátékosok.


A teremlabdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A csoport: Horvátország, Csehország, Románia.
B csoport: Spanyolország, Ukrajna, Szlovénia.
C csoport: Olaszország, Oroszország, Törökország.
D csoport: Portugália, Szerbia, Azerbajdzsán.


A román válogatott csoportmeccsei:

január 31-én, 22 órától Horvátországgal
február 2-án, 19.30 órától Csehországgal



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."