Sport » Kézilabda

Kiverték a fogát egy udvarhelyi kézilabdázónak (VIDEÓ)

Otthagyta a fogát egy kézilabdázó Tordán. A szó szoros értelmében, de ez ne riasszon meg senkit, aki edzésre jár.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

ifikezi
Könyökkel ütött fejre a tordai védő
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 23., 15:34
0 hozzászólás. 

Durva sport a kézilabda, főleg, ha engedik – generációkról generációkra szálló történetek, legendák szólnak arról, hogy ebben a sportágban mennyit tévednek a játékvezetők és mennyire képesek beleavatkozni a játék menetébe. Ilyen történeteket az udvarhelyi ifjúsági és felnőtt kézilabdázók is tudnak mesélni, de szerencsére ma már sok mérkőzésről felvétel is készül, amin vissza lehet nézni a jeleneteket és ez alapján meg lehet állapítani hogy tévedett-e vagy nem az adott mérkőzés játékvezetője.

Ez történt a Tordai Potaissa-Székelyudvarhelyi KC bajnoki mérkőzésen is, ami után az SzKC panaszt tett – ennek sok hozadéka nem lesz, de az a klub szerint tény, hogy aránytalanul nagyon sokat tévedtek bírók.

A felnőtt mérkőzést követő hét végén, vasárnap az SzKC nagyifjúsági csapata is Tordára látogatott, a helyiekkel játszott bajnokit ugyanazon a helyszínen, a Gheorghe Barițiu iskola tornatermében. Az alábbi videón (a feliratot a felvételt megosztó Székelysport készítette) két olyan szabálytalanság látszik, amelyeket a nagybányai Alin Gherman és Adrian Moldovan játékvezetők nem ítéltek annak. 

A felvételt a csapat sofőrje készítette. Sipos Lóránttól, a nagyifjúsági együttes edzője (aki egyben az SzKC utánpótlás-koordinátora is) portálunknak azt mondta, hogy nem mondhatni, hogy nagyon az SzKC ificsapata ellen "fújtak" volna a játékvezetők, de azért érezhető volt. A felvételeken látott szabálytalanságok az első félidőben történtek, Sipos oda is szólt a játékvezetőknek, de erre sárga lapot kapott.   

A videó két jelenetből áll: az elsőn az egyik udvarhelyi játékos, a 17-es számú Mihály Zsolt kerül a levegőből a földre, lelökik, a hátára esik. A szabályzat szerint a levegőben levő játékos ellökése minimum két perces kiállítással jár. 

A videón látható következő jelenetben a labdával betörő és passzoló Botaș Alex (15-ös mezben) ellen könyökkel védekezik az egyik tordai sportoló. Ez annyira „jól" sikerült, hogy Botaș is egyből a földre került. A fejre ütésért szintén két perces kiállítás járt volna, illetve - ha a játékvezető úgy ítéli meg - akkor végleges kiállítás, tehát piros lap is. A meccs azonban folytatódott a tordaiak támadásával, a bírók le sem fújték az esetet, szerintük nem történt szabálytalanság.

Azonban ennél több is történt: a következő másodpercekben kiderült, hogy az ifjú sportoló egyik metszőfoga gyökérrel együtt kijött a helyéről. Ez a felvételen már nem látszik, de Sipos elmondta, hogy Botaș olyan irányból kapta az ütést, hogy a foga teljes egészében kijött az állkapcsából. "Az asszisztens a kezébe adta, hogy tartsa meg, a helyére egy tampont rakott." - mondta Sipos. A mérkőzés után egy fogorvossal való konzultációt követően mégis visszatették a fogat, mert így talán van esélye, arra, hogy megmaradjon. "Most abban az időszakban van, hogy várjuk, hogy visszaerősödik-e vagy pedig implantátumot kell tenni" - mondta az edző, aki szerint ilyen eset ritkán fordul elő a kézilabdában. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy szerinte azért is volt nagy játékvezetői tévedés, mert ha elsőre nem is látták volna, hogy mi történt, a véres szájról és a véres könyökről észrevehették volna, hogy milyen kontaktus volt. 

A mérkőzés eredménye 28-28 lett, így a tordaiak továbbra is vezetnek, két ponttal megelőzve az SzKC-t az ifjúsági 1-es bajnokság F-csoportjának alapszakaszában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."