Sport » Kézilabda

Képtelen megverni az SzKC Tordát

Igaz, csak néhány másodpercig volt egyenlő, de akkor is. Nem tudjuk legyőzni őket se itt, se ott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

TordaSzKC1
Fotó: ActionFoto.ro / Facebook.com / AHC Potaissa Turda
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 15., 20:45
0 hozzászólás. 

Pedig az évek óta ugyanazokban a sárga mezekben játszó tordaiaknak két alapembere, Savic a védelemből, Rotaru pedig a támadásból hiányzott a szerda esti bajnoki meccsen, de így sem tudtuk meglepni őket.

Az első percekben elhibázott az SzKC néhény lehetőséget s az iskolai tornaterem közönsége többször is tapsolhatott a hazaiaknak – el is veszítette a fejét az udvarhelyi csapat néhányszor, amit tetézett a bukaresti bírók ténykedése is. Nem az első esetünk sem nekünk, sem más hazai csapatnak, hogy Tordán egy-két góllal kap ki úgy, hogy a bírók éppencsak annyit tévednek, amennyit kell.

TordaSzKC2Jó, ne fogjunk minden rájuk, mert azért az SzKC is tehetett volna az ellen, hogy ne legyen négygólos különbség a félidő végén. Volt öt is, s az idegesség néha odavezetett, hogy lépéshiba után az üres kapunkba dobták a labdát. Az a játék, amit négy napja Konstanca ellen idehaza mutatott be az SzKC, most csak nyomokban volt felfedezhető.

A második játékrész elején sem tudtunk közelebb kerülni 3 gólnál, mindegyre kaptunk egyet, holott Jokanovic nem volt rossz a kapunkban. A félidő közepén megint nem jött össze szinte semmi, két elszórt támadás után két gólt kaptunk, megint öt volt oda. Vlad Caba időt kért, feljavult a játékunk, de mint ilyenkor lenni szokott, Torda gyorsan kapott egy hetest – egyébként az egész meccsen egy büntetőt sem védtek ki a kapusok, mondjuk nem is volt sok belőle.

TordaSzKC3A végjátékban aztán felszívta magát az SzKC, Torda hibázott, s annyira belehúztunk, hogy feljöhettünk volna egyre is, ám Onyejekwe Țenghea lábára dobott egy ziccert, a kontrából pedig egyből büntettek. Ezt követően még kétszer védett Țenghea, s ez a későbbiek tudatában nagyon idegesítő volt, mert végül feljöttünk egy gólra, Komogorov nagyon szépen ejtette át Varón a labdát, az utolsó perc elején pedig egy szélre kijátszott támadás után Baranau hidegvérrel bevágta az egyenlítő gólt.

Az utolsó támadás előtt időt kért a Potaissa minden hájjal megkent mestere, Horațiu Gal. 26 másodperc volt hátra, a támadást ők balszélre vitték, ahonnan Pavel végül begyötörte Da Rosának. Nekünk csak arra volt időnk, hogy kezdés után Tálas rázúdítsa, de ez a felső lécet találta telibe, a kipattanót Onyejekwe rácsapta tenyérrel, de ezt Varó nagy bravúrral kisodorta a kapuból.

Egy góllal elveszítettünk egy olyan meccset, amin egyszer sem vezettünk és Torda biztosan tartotta az első percekben megszerzett előnyét. Mérgesítő, rossz szájízű vereség ez, ami sokat számíthat az alapszakasz végelszámolásánál. Csak nehogy úgy jöjjön ki, hogy Torda a negyedik, mi pedig az ötödik helyen végzünk...

Nem lesz könnyű a továbbiakban sem, hiszen a Călărași-i Dunărea jön Udvarhelyre másfél hét után, március első napján pedig a Bukaresti CSM vendégei leszünk. Ott aztán végképp nem lesz egyszerű.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 19. forduló

TORDAI POTAISSA – SZÉKELYUDVARHELYI KC 29–28 (15–11)

Torda, Gheorghe Barițiu Gimnázium sportterme, 800 néző. Vezette: Theodor Șerbu és Andrei Vasilescu (Bukarest)

POTAISSA: Țenghea (9 védés, 17 gól) – Thalmaier 4, Adomnicăi 4 (1), Lazăr 2, Cîntec 3, Răzvan Pavel 6, Iancu 2. Csere: Varó (4/12) – Amihăesi 3 (2), Ignat 2, Zakacsurin 2 (1), Huta, Laslo. Vezetődző: Horațiu Gal.

SZKC: Jokanovic (6/18) – Mihalcea 5 (2), Ghiță 1, Peric 1, Komogorov 6, Onyejekwe 6, Szász 2. Csere: Da Rosa (6/10) – Kuzmanoski 2, Tálas 3, Markez 1, Ojleski, Kukoski, Baranau 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–1, 15. p.: 9–6, 17. p.: 10–7, 28. p.: 15–11, 34. p.: 17–12, 37. p.: 17–14, 43. p.: 20–17, 52. p.: 25–22, 57. p.: 27–26.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/4 ill. 2/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."