Sport » Tömegfutás

Körbe futhatod a Hargitát

Nyakunkon az idei Hargita Trail Running, ami sok újdonsággal és meglepetéssel várja a terepfutókat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
uh-tomegfutas-2017-rajtelott-gyerekek

Tömegfutás 2018: itt az okleveled

Még egy apró emléket adunk az idei futásról: kattanj...
fulopszabolcsalpar11

Buszokkal jönnek a Tömegfutásra

Rendszeresen gyereksereggel érkezik a tömegfutásra...
uh-tomegfutas-regisztracio-2018

Elindult a regisztráció a 10. Tömegfutásra

Az időpont új, a lelkesedés a régi - kattints és...

HargitaTrailRunning
fotó: Hargita Trail Running facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. augusztus 26., 13:33
0 hozzászólás. 

Szombaton ismét, immáron harmadik alkalommal rendezik meg az idei Hargita Trail Running elnevezésű terepfutóversenyt a Hargita- hegységben. A Feel Good Sportegyesületnek, a szervezéssel a Hargita népszerűsítése is célja, illetve, hogy minél több helyről hozzanak ide résztvevőket, hiszen országos szinten próbálnak hangot adni annak, hogy milyen szép helyen is élünk.

Az első két év tapasztalataira építve, szakmai szempontból is sokat fejlődött az idei kiírásra, hiszen Lucian Clinciu a Király-kő maraton főszervezője, aki Romániában megalapozta és elindította a szervezett körülmények között történő terepfutást, tavaly jelen volt a versenyen és kezdeményezte, hogy a Hargita Trail Running is részese legyen az idén induló Circuitul Carpataților elnevezésű országos szintű terepfutó körversenynek.

Eddig csupán a Hargitafürdőn volt megrendezve az esemény, így a terepadottságok nem engedték, de idén a Madarasi Hargita is a helyszín részét képezi, úgyhogy először lesz 42 kilométeres maratoni szakasz is. A versenyre ezidáig egy 150 fős mezőny regisztrált.

HargitaTrailRunningSajtaj

Ha valaki nézőként látogatna ki az eseményekbe, Ilyés Lóránd szervező szerint a legideálisabb szakasz a nézelődésre a Madarasi csúcsról levezető fő ösvényen van, hiszen a csúcs megkerülése után itt érkeznek le a futók és itt belátható egy közel két kilométeres szakasz. Magyari Attila elmondta, több mint ötven szimpatizáns állt be önkéntesen, akik a terep kijelölésében, az előzetes és utólagos takarításban segítenek majd. Az esemény ötletgazdája szerint ez azért fontos, hogy mindenki úgy, vagy még jobb állapotban kapja vissza a Hargitát, ahogyan azt szívesen látná.

A maratoni útvonal mellett a programban szerepel egy tizenöt kilométeres szakasz, a rövidebb távok kedvelőinek, illetve egy öt kilométeres családi szakasz, ahová szülőket és gyerekeket várnak a szervezők. Utóbbin minden résztvevő díjazásban részesül, ugyanis a szervezők itt nem a verseny jelleget szeretnék előtérbe hozni. Egy lazább, közös családi mozgásra hívják a résztvevőket és azt szeretnék, hogy minél többen vegyék a bátorságot és teljesítsék a távot. Az ifjabbaknak, akik kísérőként látogatnak fel a Hargitára, gyereksarok lesz berendezve, hogy ők is tartalmasan tölthessék el idejüket.

HargitaTrailRunningermek

Az idei verseny érdekessége, hogy a díjazásnál kiosztásra kerülő érmek érmek, helyi agyagból kézzel készített kitüntetések lesznek majd. A terepfutó verseny részletei és programja megtekinthető a www.feelgoodteam.ro honlapon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."