Hazatért és bajnokcsapatot akar

Gálfi Árpád polgármester a város egyik sportnagykövetévé nevezte ki a 27 évig a német Bundesligában játszó Fejért-Konnert Andrást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
GyorgySzilard

Tizenöt év után ismét hazai színeket ölt

Játszott már Bajnokok Ligájában is, legutóbb...
KadarTiborek

Újabb székely győzelem Angliában

Az udvarhelyi klub játékosa rangos versenyt nyert az...
Pezsgovel

Anglia csúcsán az udvarhelyi asztaliteniszező

A bentmaradást tűzték ki célul, ehhez képest a Premier...

asztalitenisz sajtaj-07
Gálfi Árpád és Fejér-Konnerth András, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. augusztus 04., 14:32
0 hozzászólás. 

Bemutatták A osztályos csapatukat az udvarhelyi asztaliteniszezők. Idén Tamás Szabolcs, Kádár Tibor, Fejér-Konnert András és György István négyessel indulnak az országos elitben. Az edzői tevékenységeket a Kolozsváron játszó és tanuló György Szilárd látja majd el.

A német Bundesligában 27 évet eltöltő és nagyszerű eredményeket elérő Fejérnek nagy álma volt, hogy karrierjét Székelyudvarhelyen fejezze be. Az edzőjátékos kapott ugyan nemzetközi ajánlatokat, de úgy döntött, hazatér. Elmondása szerint szándékában áll hazaköltözni és fellendíteni a székelyudvarhelyi asztaliteniszt. „Mindig vágyam volt, hogy Udvarhelynek bajnok csapata legyen, ezt meg is szeretnénk valósítani" – mondta.

asztalitenisz sajtaj-03

György István hozzátette, egyelőre a szövetség jóváhagyására várnak, de úgy néz ki, két csapattal is indulhat az udvarhelyi szakosztály az A divizió küzdelmeiben, amire eddig nem volt példa.

A második csapatot többnyire ifi játékosok alkotják majd, hiszen rengeteg tehetséges fiatal asztaliteniszező van Udvarhelyen, akik bár kapnak jó ajánlatokat, a szakosztály mindent megtesz annak érdekében, hogy itthon tartsa őket. Fejér elmondta, szeretné, ha György Szilárd is hazakerülne Udvarhelyre játékosként, hiszen vele kiegészülve nagyon messze eljuthatna a csapat.

Gálfi Árpád polgármester is jelen volt a csütörtöki sajtótájékoztatón, nagy örömmel tölti el Fejér hazatérése, és fontosnak tartja, hogy a fiatalokat a számítógép elől a sportélet irányába tereljék. Megragadva az alkalmat a polgármester a város tiszteletbeli spotnagykövetévé nevezte ki Fejér-Konnerth Andrást, illetve felkérte, hogy szakmai tekintélyét és nemzetközi sportkapcsolatait állítsa a székelyudvarhelyi asztalitenisz szolgálatába.

asztalitenisz sajtaj-05

Gálfi szerint a nagykövetek kinevezése mellett a pályázati pénzek lehívása is előrelépést jelenthet a város sportéletében. György István arról is beszámolt, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel egyeztetések folynak egy határon túli asztalitenisz akadémia létrehozásáról. Előbb-utóbb infrastrukturális bővítésekre is szükség lesz, hiszen kezdik kinőni a gyerekszobájukat. Gálfi elmondta, számíthatnak az önkormányzat támogatására.

Fejér-Konnert fontosnak tartotta megemlíteni Nagy Ferenc nevét, aki nélkül a városi asztalitenisz nem tarthatna ott, ahol tart. „Feri bácsi mint nyugdíjas most is minden nap délután bejön az edzésre, gyerekekkel foglalkozik, segít, tanácsokat ad" – mesélte.

asztalitenisz sajtaj-01

Végezetül György István bejelentette, hétvégen immár hatodik alkalommal rendezik meg Erdély egyik legrangosabb utánpótlástornáját, az ISK-Góbé Kupát. A három korosztályban zajló versenyen francia, török, magyar és román játékosok vesznek részt. Szombaton 15 órától és vasárnap 10 órától lesznek megtekinthetők a mérkőzések a Városi Sportcsarnokban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."