Európa kupában játszanak az udvarhelyi asztaliteniszezők

És ezt szeptemberben hazai pályán tehetik meg az ISK-FSK játékosai. Cseh, portugál és belga klubok érkeznek a székelyudvarhelyi sportcsarnokba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

iskcsm1kikep
Rangos esemény otthona lesz szeptemberben az udvarhely sportcsarnok.
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. július 18., 18:00
0 hozzászólás. 

Szerda délután a Kolozsváron zajló ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság keretein belül kisorsolták az ETTU Kupa első körének csoportjait. Az ETTU Kupa a második legrangosabb nemzetközi kupasorozat a Bajnokok Ligája után, amelyet 1964-1965-ös idénytől minden évben megszervezésre került.

Annak ellenére, hogy a román Szuperligában elért helyezés nem jogosította fel az udvarhelyieket a nemzetközi szereplésre, mégis ott lehetnek a legjobbak közt. Erre az a Besztercei VSK volt jogosult, amely az ötödik helyért vívott mérkőzésen legyőzte az ISK-FSK-t. Azonban a beszterceiek bejelentették, hogy nem indulnak a nemzetközi megmérettetésen, így az udvarhelyiek azzal a kéréssel fordultak az Európai Asztalitenisz-szövetséghez, hogy ők ezt szívesen megtennék. Erre pozitív válasz érkezett.

És ha már a nevezési űrlapon azt is jelezni lehetett, hogy az első körben a jelentkező a házigazda szerepét is betöltené, azt is beikszelték az udvarhelyiek.

460x276-comkim1

Szerdán, a sorsoláson az is kiderült, hogy kedvező döntés született, az ISK-FSK hazai környezetben rendezheti szeptember 29-én és 30-án a D csoport találkozóit. Az ISK-FSK-nak a cseh SF SKK El Nino Prága, a portugál Clube Desportivo Sao Roque, valamint a belga TT Vedrinarium ellen kell megszereznie a csoport első két helyének valamelyikét ahhoz, hogy a második körbe jusson. A cseh együttes évek óta a világ élvonalához tartozik, az elmúlt szezonban a legjobb nyolc közé verekedte magát ebben a kupasorozatban. A portugál és a belga együttes is rendszeres résztvevője az ETTU Kupának, nagy tapasztalattal rendelkeznek nemzetközi szinten.

"Nagy öröm számunkra, hogy Európa-kupában szerepelhetünk, ezt még tetőzi az is, hogy mindezt hazai pályán tehetjük meg. Nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező együtteseket fogadunk szeptember végén, akik ellen mindent megteszünk, hogy a továbbjutást érő első két hely valamelyikét megszerezzük'' – nyilatkozta portálunknak a sorsolást követően György István, az udvarhelyiek edző-játékosa.

A csoportból az első két helyezett jut a második körbe. Ezekhez csatlakozik újabb nyolc, magasabban rangsorolt együttes, majd ismét csoportmérkőzések döntik el a nyolc továbbjutó sorsát. Az utolsó körben a továbbjutott együttesek mellé ismét érkezik nyolc klub, majd a döntőig kieséses rendszerben folytatják a versenyt.

ETTU Kupa, D csoport (szeptember 29-30.)

SF SKK El Nino Prága (Csehország)
Clube Desportivo Sao Roque (Portugália)
TT Vedrinamur (Belgium)
ISK-FSK Székelyudvarhely



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."