Színes » Benzingőz

IQ-ra gyúrt a Renault négykerekűje

Nem csak a zsebünkben lapuló utazókönyv méretű mini számítógép teszi kérdőjel alá intelligenciánkat, hanem a négy keréken guruló örömmasinánk is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Renault Clio
Az agyát saját alkalmazásokkal szabhatjuk át
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. július 10., 17:26
0 hozzászólás. 

Legalább is ezt az irányzatot akarja meglovagolni a rombusz logós márka az új Clióval.

Nem véletlen, hogy a csigaevő mérnökcsapatot rabszolga tervező munkára fogta a városi mini kasszasikerük legújabb lenyomatának megalkotásakor, nagyon sok múlik az új masina sikerén. Bevettek minden trükköt, minden apró vizuális és egyéb érzékszervi manipulációs eszközt. A vetélytársak végleges elnyomását, sőt megsemmisítését tervezik.

Ha a Renault háza táján nézünk körül, egyértelművé válik, miért ekkora erőket megmozgatva küldik ringbe a sokadik (4.) Clio kiadást. Megkérdőjelezhetetlenül eladási igavonó lónak szánták a kis franciát, a színes modellkínálat legsikeresebb és legrégebbi tagja.

Nemcsak a szívünket szeretnék meghódítani, a kütyü fanatikus agytornászok is igazi meglepetésben részesülhetnek, hiszen a magasabb felszereltségi szinteknél szériában is bevetik az R-Link nevű multimédiás újítást.

Kacérkodik a kis francia

Nagyon formás, sőt proletár kifejezéssel élve igazán „pöpec" kis masina lett az új Clio. Sikerült a fején találni a szöget a külcsín designjával. Merész kijelentéssel élve a legformásabb és legeredetibb jelenleg kapható kis szekér a francia reménység.

A konkurencia egyik legvonzóbb darabja, számomra is, eddig az üvöltő oroszlános 208-as volt, de az új Clio fényévekkel dögösebb. Értelmetlen a konzervatívabb fritzeknél keresni a vetélytársat, csak ha szürke egér kell, akkor vegyél német masinát.

Renault Clio

Térjünk vissza a francia üdvöskére. Pazarul sikerült az orrész kialakítása. Merészen sportos és agresszív. A hatalmas rombusz logó büszkén díszeleg a kis gép orrán.

Az első világítóelemek külön forma tanulmányok lehetnének, kicsit túlspilázott, de briliánsul néz ki. Nem csak látszólag, mérhetően nagyobb lett a kasztni. A gyári fotógaléria egy ötajtós kivitelt fényez, de a három ajtós kiadás valószínűleg még izgalmasabb lesz.

Vagány a törésvonalmentes oldalnézet, mintha egy lemezből tűrögették volna. Visszaköszön az olaszok által megálmodott és a fél világ által kopipéjsztezett rejtett hátsó ajtókilincs megoldás. A lényeg, hogy szépen integrálták a kasztniba.

Külön kiemelendő az ajtókat megkoronázó alsó koptató/dísz csík, utoljára ilyen elegáns megoldás az Auditól láthattunk. Pluszpont jár a zongoralakk kiemelésért. A masina hátánál folytatódik a kisautónál igen meglepő sportos design. Ha megfelelő szögben hunyorítunk a hátsó lámpatestek az új Seat Ibizára hajaznak, de ez akár optikai csalódás is lehet.

Renault Clio

A nagyméretű lökhárító aljára ugyan került valami féle áldifúzor, de ez inkább vizuális elem, mint értékes alkatrész. Megkockáztatom, az új Clioban az elmúlt öt év legszemrevalóbb kiskocsiját üdvözölhetjük. A vagány külső igazán jó ágyat vetett a kis masina legsportosabb kivitelének az RS-nek is.

Belül is dögös, sőt az R-link sem kutya

A beltér, ha rönósan is, de sportosan elegáns. Hol letisztult, hol avant-garde megoldások váltják egymás, a sokszínűség jegyében készült a Clio vezetőfülkéje. A sportos kormány mögött XXI. századi visszajelző elemek, Renault specifikus kezelő szervek.

Ha sikerült kirímelnünk magunkat a bel tér megoldásaival kapcsolatosan térjünk rá a smart phonos, kütyüs R-linkre. Ha a legegyszerűbb megfogalmazást szeretnénk hallani, akkor a „táblagép a középkonzolba" kijelentés a leghelyesebb.

Boncolgatva a témát rájövünk, hogy ez nem éppen ennyire egyszerű. Bizonyos funkciók az autó egyes rendszereit vezérlik, másoknak szórakoztató jellege van, sőt igazi premierként saját alkalmazásokkal szabhatjuk személyre a gép agyát. Tovább feszegetve a megszokottság határait bevezetik az úgy nevezett R-Link Store-t, amely az androidos App és Appel-es iStore-ra hasonlít.

Renault Clio

Fel-le tölthetünk programokat, applikációkat a hét hüvelykes érintőképernyős kütyüre. Merész és érdekes próbálkozás és a mai high tech örült világot elnézve igazi kasszasiker lesz majd a rendszer. Lehet nekiállni fejleszteni, koppintgatni.

Nemcsak a bitek hajtják, lelke is van

Az új csúcstechnika mellé új fejlesztésű aggregátokkal is bővül a Renault alap motorkínálata. Újoncként áll, azaz ül a motortérben egy kilenc decis, három hengeres, turbós erőforrás, amely a legszigorúbb környezetvédelmi előírások mellett 90 pacit liheg ki, a csúcsnyomaték 135 Nm.

Az egy liter alatti aggregát, az 1.4-es szívóerőforrást váltja le, az ígéretek szerint fogyasztása alig lesz több mint 4,3 liter száz kilométerenként. Nem egy erőbajnok, de legalább takarékos.

Renault Clio

Akinek több szufla kell a motorháztető alá, annak ott lesz a Dacia Logdy-ban is bevetett 1.2-es TCe. A kis négyhengeres turbós 120 lóerőt küld a mérőpadra, ez egyben a szívó egyhatos nyugdíjazását is jelenti.

Ha mini olajkályhát szeretnénk, akkor a jól bevált, kiforrott, 1.5 dci fogad, alacsony fogyasztással, a kilencven lovas kivitellel.

Igazi örömmasina lehet majd az új francia reménységből és nemcsak az Android fejlesztők számára lesz kihagyhatatlan ajánlat. Formás, pofán sportos.

Renault Clio

Kell ennél több egy városi kisautótól? Csatlakozom a csigaevőkhöz és az mondom: nem. Eltalált egyveleg, mindenkinek csak ajánlani tudom.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."