Színes » Benzingőz

Elrajtolt a roncsautóprogram

Növeli a környezetkímélő gépkocsik vásárlásának támogatását a kormány 2015-ös roncsautóprogramban, amely szerdán startolt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Roncsauto-utcaban
Cseréld zöldre a régit
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 02., 10:04
0 hozzászólás. 

Tíz napon át jelentkezhetnek azok a gépkocsigyártók és -forgalmazók, amelyek részt akarnak venni a programban.

A környezetvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint az előző évekhez képest megnövelik a környezetkímélő autókért járó úgynevezett zöldbónuszt. Eddig 500 lejes vagy 1 500 lejes bónusz járt azoknak, akik környezetkímélő autót vásároltak a nyolcévesnél öregebb járművük helyett. Ezentúl 750 lej, 1 500 lej vagy 2 500 lej kiegészítést is kaphatnak annak függvényében, hogy milyen típusú hibridmeghajtású járművet vásárolnak.

A zöldbónusz összértéke elérheti maximum a 3 250 lejt is, hiszen a legkisebb bónuszt halmozni lehet még eggyel, például a 2 500 lejessel.

Az idei roncsautóprogram összköltségvetése 200 millió lej. A nyolcévesnél öregebb autójukat lecserélni akaró magán- és jogi személyek számára 25 ezer darab, 6 500 lejt érő értékjegy áll rendelkezésre, amiből 20 ezer magánszemélyek számára.

Egy ilyen értékjegyet kap a program minden résztvevője, aki leadja a roncstelepre a nyolc évnél régebbi járművét. Az értékjegy továbbadható, de fel is használható új gépkocsi vásárlásához, és ez a 6 500 lej egészül ki zöldbónusszal azok esetében, akik környezetkímélő jármű beszerzése mellett döntenek.

Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter szerint a környezetbarát gépkocsik támogatásának növelése újabb lépést jelent abba az irányba, hogy 2016-ban már csak az ilyen járművek vásárlását támogassák a roncsautóprogram keretében.

2005 óta az állam 1,7 milliárd lejjel támogatta az elöregedett autók forgalomból való kivonását, és eddig mintegy félmillió használt jármű került roncstelepre.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."