Színes » Benzingőz

Újabb pólyás az utakon: lencsevégre kapták a bébi mercit

Tesztidőszakban fotózták le a legújabb és legkisebb Mercedes-t. Rendesen beburkolták a négykerekűt, de a végső formát már sejteni lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Szines_benzingoz/mercedes_a_klasse
Szines_benzingoz/mercedes_a_klasse
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. július 27., 16:02
0 hozzászólás. 

 

Mindenki másképp csinálja. Ez nemcsak a hétköznapi, egyszerű dolgokra elfogadott általános igazság, hanem az autógyártók rejtegető, öltöztetgetős stratégiájára is jellemző. Minden új modellnek át kell esnie egy olyan tesztsorozaton, amely valós, reális körülmények között történik, a közutakon – mindez még a piacra kerülés előtt. Ezek azok az alkalmak, amikor a kiéhezett és mindenre elszánt lesifotósok lencsevégre kaphatják a gyártók féltett kincseit.

Szines_benzingoz/mercedes_a_klasse

Mindenki másképpen próbál védekezni az ellen, hogy idő előtt a nyilvánosságra kerüljön az adott modell külső vagy belső designja. Márkánként változnak a megoldások, a BMW például agyon ragasztgatja az autóit, optikai csalódást próbál kelteni, a Dacia, félig római származását aláfestve, tógába, azaz lepedőbe csavarja a prototípusokat, a Mercedes pedig groteszk műanyagokat csavaroz a kasztnira, hogy még véletlenül se táruljon elénk a gép végleges alakja.

Nemrég az új bébi mercit sikerült lencsevégre kapni egy ügyes lesifotósnak. Egy tipikus Mercedes prototípusról van szó, legalább is, ami a rejtőzködést illeti. Nincsen olyan panel, lemezfelület, kasztnidarab, vagy világító test, amire ne került volna egy darab nagyon ronda műanyag. Olyan Kinder tojás feelingje van, csak a meglepetés mellől elmarad a csokoládé. Tegyük fel a röntgen szemüveget és próbáljunk a héj alá nézni.

Szines_benzingoz/mercedes_a_klasse

Az első és legfeltűnőbb dolog, amit észrevettünk az, hogy az új A osztály szakít a múltjával és teljesen új formát ölt. Igen, úgy látszik még a Mercedes is majmol néha: látva a BMW egyes széria sikereit, szeretne ő is egy szeletet a tortából és be akar robbanni a prémium kompakt kategória közepébe. Mostantól a múlté a butácska kisbusz forma, ami a régi A Klasse sajátossága volt, és amit próbáltak orrvérzésig marketingezni, bevonva még neves énekesnőket is.

Az új bébi merci még a szaksajtót is rendesen átverte, mert a new york-i és shanghai-i autószalonon egy háromajtós, inkább a kisbusz fele hajló csodabogarat mutogattak, mintsem a régit leváltó utódot. Erre itt egy Golf-kategóriás valószínűleg az eleganciát a sportossággal elegyítő ötajtós kompakt. Ez egy komoly hadüzenet a hárombetűs márka hasonló kompakt típusa ellen. Ha a ráncfelvarrott egyes BMW-t nézegetjük, akkor, legalábbis design szempontjából, nem lesz nehéz dolga a legkisebb csillagosnak.

Mikor láthatjuk meghámozva, mi hajtja és mennyibe kerül majd?

Nos, a kérdések jogosak, de az információ szivárgása elég szegényes a csillagos márka irányából. Amiket biztosan tudunk az, hogy a teljes felépítmény, a kasztni, a futómű elemei és a technikai megoldások is teljesen új fejlesztésűek, a régi modellt újraértelmezték, megegyező alkatrészek, vagy megoldások nem léteznek.

Az év végén hivatalosan is bemutatásra kerülő új modell motorpalettájáról viszont részben lekerült a lepel: azt már most tudni lehet, hogy az erőforrások mindegyike négyhengeres lesz. Az alap benzines ezerhatszáz köbcentis és kétféle teljesítmény-lépcsővel kínálják majd: egy százhuszonkét lovas, illetve egy százötvenhat lovas aggregát formájában.

A diesel merci tradíció sem fog kihalni egyhamar. Az A osztályban egy új fejlesztésű ezernyolcszázas közvetlen befecskendezéses, négyhengeres, turbó diesel szív is doboghat. A pénztárcánktól és igényeinktől függően választhatunk egy százkilenc illetve egy százharminchat lóerős aggregát között. Később majd bepréselnek a motortérbe egy kétliteres, turbós, közel kétszáz lóerős erőforrást, ami majd dinamikusan fogja cibálni a kis kasztnit.

Szines_benzingoz/mercedes_a_klasse

Nem kizárt, hogy legördül a gyártósorról egy, a 200 lovasnál is combosabb kiadás az új bébi merciből, ami majd az AMG, azaz a Mercedes házon belüli tuning műhelyének a jelvényével büszkélkedhet.

A hivatalos bemutatót a harmadik negyedévre várhatjuk, de ez kicsúszhat akár év végig is. A márkakereskedésekbe csak 2012 elején érkezik meg a Mercedes első, igazi kompaktja. Aki még bizonytalan abban, hogy megterheli-e bankszámláját és megrendeli a zsákba (méghozzá műanyag zsákba) macskát, annak azt tanácsolnánk, hogy várjon egy pár hetet, mert a lesifotósok sosem alszanak és hamarosan sztriptíz után is megcsodálhatjuk a legkisebb Mercedes-t.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."