Színes » Divat

Pávatollal izgatják a menyasszonyt

Öltözhetsz sellőnek, vonulhatsz hintón, a lényeg, hogy megvillanjon a smaragdzöld és pávatollal ékeskedj. Lagzitrend 2013.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Csak néhány a kilencből fotó: Dávid Anna Júlia

Megvan neked?

Kilenc év, kilenc póló. Ha megvan neked mind a kilenc,...
halalfejesgyerekzokni01ufo

Miért kell halálfejes zoknit gyártani a 3 éves gyerekeknek?

Az asszony bement egy udvarhelyi gyerekruha-boltba, fekete...
metamorf05

A nők nem járnak csukott szemmel

Mindenki látott már olyan videókat a neten, amiben...

Esküvői expo Székelyudvarhelyen
Milyen az idei esküvői divat? Kiállították, megnéztük. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. február 04., 17:39
1 hozzászólás. 

Kétnapos esküvői kiállítás helyszíne volt hétvégén a Rákóczi Center. A házasulandók szombaton és vasárnap kóstolhattak bele, szó szerint is, az idei trendbe. Szétnéztünk, és feltérképeztük a kínálatot.

Ásványvizes, galambos fogadtatás

A sportcsarnok bejáratának díszítése első pillantásra fekete-fehérnek tűnt, de közelebbről mustrálva kiderül: sötétzöld és fehér kombinációját rejti a habos, lampionos fogadtatás.

expo-9636

Érkezésünkkor épp egy székely ruhás, már sok esküvőt megélt szószóló beszél, a kiállító cégek árkedvezményeire és az őt követő, szintén székely ruhás szószóló hölgy tehetségére hívva fel a lelátón üldögélők figyelmét.

Hargita ásványvíz és a fehér, szív alakú kalickában (nem) csókolózó fehér galamb pár fogad az első asztalnál: a józanságra és a romantikára szomjúhozóknak a legjobb választás.

Búcsúzz pólóban a legényélettől

A nálunk fele is divatba jött legénybúcsúhoz is be lehet öltözni már. Aki igazán meg akarja adni a módját az utolsó facéron átbulizott éjszakának, feliratos pólókból válogathat. „Eladva", Utoljára szabad" és egyértelmű ikonokkal illusztrált „Today-Tomorrow" – felirat és rajz virít a színes pólókon. Rovásírásos változat nem volt.

Vitézkötést a székely párnak

A nemzeti, népies stílust a rusztikus menyasszonyi, vőlegényi öltözéket kínáló standnál lehet nézegetni.

expo-9431

A zsinórozott, hímzett ruhák klasszikus szabásminta szerint készültek: ha a menyasszonyi tánc palotás, ez passzol hozzá igazán.

Emeletes sütnivaló

A menyasszonyi tortáknál is találtunk népies díszítésűt. A matyó hímzéses, piros-fehér-zöld változat és az „igazán székely", tulipán mintával díszített emeletes édesség egyaránt divatos – tudtuk meg a cukrászmesterektől, akiknek türelmük és kézügyességük határtalan.

expo-9443

Az ifjú pár legbizarrabb, leglehetetlenebb kívánságát is marcipánba öntik – a lényeg, hogy az édes végeredmény mutatós és ehető legyen. Láttunk a nagymama brossával és fekete eprekkel díszített, retro és extravagáns tortakölteményeket, és természetesen nem hiányoztak a rózsás, virágos kreációk sem.

A cukrászok a násznépre is gondoltak: az ízlésesen tálalt, krémes, édes aprósüteményeket helyben meg lehetett kóstolni.

Kőbe vésd a jegyet

Legyen szó foglaló vagy karikagyűrűről, a lényeg, hogy köves legyen, és csillogjon. Ugyanez érvényes az egyéb ékszerekre is. A Swarovski-kristállyal vagy gyönggyel díszített kiegészítők ára 340–400 lejes is lehet, pénztárca és ízlés szabhat határt annak, hogy milyen karkötőt, kitűzőt, nyakkendőtűt, fülbevalót, nyakéket választunk a nagy napra. Ha egyedi darabot kívánunk, nincs akadálya: az ékszerész elkészíti.

Érvényes ez a foglaló és jegygyűrűkre is. A sárga vagy fehér aranyból, na meg a kettő kombinációjából készült köves változat a trend. Azt már a zsebünk diktálja, hogy cirkónium, azaz műgyémánt, vagy valódi gyémántkővel ékes-e a gyűrűsujjra való. A lényeg: csillogjon és találjon a ruha és a viselője stílusához is.

A hűség jelképének, a karikagyűrűnek az ára a csillagos égboltot verheti. A legszerényebb változatot 300 lejből is meg lehet úszni, de egy 15 grammos, cirkónium köves gyűrűért akár 1300 lejt, a gyémántköves változatért 3000 lejt is lepengethetünk.

A vőlegény is legyen aranyos

Az igazán trendi vőlegény arannyal, ezüsttel hímzett nyakkendőben és mellényben virít. Az elegancia megfizethető, egy aranyszállal átszőtt nyakbavaló és mellény, amit az esküvő után is lehet majd viselni, 89-90 lejbe kerül.

expo-9588

A nyakkendőket kínáló standnál megtudtuk: a szmokingváltozat spanyolos övvel, csokornyakkendővel is állja még a sarat, de az udvarhelyiek nyitottak a divatos csillogásra, nem ódzkodnak a móditól.

Virágom, virágom

A kézbe való virágköltemények lehetnek egyszerűen klasszikusak – rózsa, gerbera, szegfű –, de a készülhetnek merészebb, akár smaragdzöld és lila kombinációjú változatban is.

expo-9558

Ízlés mellett pénztárca dolga is, hogy ki milyen csokrot választ, itt sincs határa a fantáziának és a virágkötők ügyességének. A csokrok árát a virágfajta hordozza, egy egzotikus virágokból készült csokor biztos nem olcsóbb 200 lejnél.

Pávatollat, tököt az asztalra

A legdivatosabb esküvői főasztal pávatollal ékeskedik – az ikebanát általában élő virágokból készítik, és rafináltan elhelyezett ékszerekkel ékesítik. A kiállításon láttunk erre példát. Igazán merész asztaldekorációt – pl. ébenfeketét – nem mutattak, inkább a fehérnek a pasztellszínekkel (barack, narancs, púderrózsaszín) kombinált változatait láthattuk.

expo-9492

A királykék illetve a barna lilával variáció volt a legszembetűnőbb és az, hogy a zöld szinte minden árnyalatban, akár csak színfoltként, megjelent. A harmonikus, esztétikus dekoráció sokat emel az alkalom fényén, érdemes szakértőkre bízni az elkészítését.

S bár az esküvő látványtervben „a menyasszony és az anyós dirigál" mindig szempont kell, hogy legyen a harmónia és az esztétikum. A lakodalmas főasztal, háttér és plafondísz hármas a minimális megrendelések közé tartozik, ezt 600 lejből meg lehet oldani.

Nem olyan húzós és kényelmesebb is, mintha magunk állunk neki beszerezni az egymáshoz passzoló kellékeket. Az extrákért, mint a szék bevonása, külső díszítés, ajtódísz, élővirág, tollak, selymek, tüllök, gyöngyök – már borsosabb árat kell fizetni, de aki igazán meg akarja adni a módját a lagzinak, szívesen megfizeti ezt is.

expo-9557

Érdekes és ehető asztali dekorációra is van igény: a faragott zöldségekből (cékla, fehér retek, uborka) vagy gyümölcsökből készült ikebanát a lagzi után be is lehet kebelezni.

A dinnye és a sütőtök a menő – mondta a mester, aki 120 lejért már szép és ínyünkre is való látványt készít.

Az ültető kártyák, szalvéták, gyertyatartók is részei a terítéknek – lényeg, hogy inkább legyen visszafogott, egyszerű és elegáns a felhozatal, mert nincs annál bosszantóbb, amikor nem látjuk a szemben ülőt az asztalra helyezett díszlettől.

Hintón vonulj

A templomtól a dáridó helyszínéig el lehet vonulni gyalogosan is, de kényelmesebb és puccosabb, ha nem húzzuk a porban a menyasszonyi fátylat.

expo-9427

A kiállításon bérelhető, fényesre suvickolt régi masinák és egy hintó is csábította a házasulandókat a négy keréken való felvonulásra.

Az élet legszebb napját illik megörökíteni, ezért nem hiányoztak a fotósok és videósok sem a kiállításról. Az esküvői fotózás általában egész napot vesz igénybe és divat, hogy a házasulandók egy általuk kiválasztott helyszínen fotóztatják le magukat.

expo-9594

A megfelelő helyszín megválasztásában segítséget nyújt a fotográfus, aki szerint az albumba foglalható végeredmény sikere elsősorban a kliensektől függ. Igazán jó fényképek akkor készülnek, ha a helyszín passzol az ifjú pár egyéniségéhez, s bár a fotográfus irányítja őket, természetesen viselkednek, nem görcsölnek. Egy, a szénakazal tövében mereven mosolygó menyasszony, kínosan vigyorgó vőlegény nem szép szuvenír.

P, mint páva

Igazi pávatoll és smaragdzöld nélkül semmit nem ér az esküvő 2013-ban – árulta el az idei esküvők nagy titkát a város egyik legismertebb esküvőszervezője, Emese.

expo-9766

Tőle tudtuk meg, hogy a kifutón bemutatott, laikus szemünknek unalmasan egyforma menyasszonyi ruhák rafinériája az egyszerű szabásvonal, nemes anyag kombinációjában rejtőzik.

A fehér, csont- és ekrü színű, selyemből, csipkéből, organzából, muszlinból varrt, kristállyal díszített, gyönggyel hímzett ruha a divatos, a legfontosabb, hogy az öltözet diszkréten emelje ki a menyasszony szépségét.

expo-9750 1

A princessz-szabásvonal idén sem megy ki divatból, de az empire stílusú és a sellővonalú, aszimmetriával megbolondított ruhában igazán trendi 2013-ban a menyasszony. Az sem fog mellé, aki más, feltűnő színnel díszített köntösben mondja ki a boldogító igent.

Az év színeként beharangozott smaragdzöld a tutira menő választás, de ha a vörös a kedvencünk, nyugodtan masnizhatjuk, virágozhatjuk ezzel is az öltözéket.

A menyasszonyi ruha egyszeri alkalomra szól, nem érdemes megvásárolni. A háromnapos bérlés 600 lejbe kerül, ennek két-háromszorosát kell kifizetnünk, ha örökre magunkénak akarjuk tudni.

Az ízlésünknek, alakunknak és egyéniségünknek is megfelelő modellt katalógusból is ki lehet választani, akárcsak az örömanyák, koszorús lányok ruháját. Költségkímélőbb megoldás, mint megvásárolni egy éppen divatos, de a következő szezonban már letűntnek minősülő selyemkölteményt.

expo-9700

A negyedik alkalommal megszervezett kiállításon igazán extrém meglepetések nem értek, a legizgalmasabb mozzanat minden bizonnyal a vasárnap esti, a férfi szemeket a kifutóra szegező fehérnemű bemutató volt.

A tulajdonképpen bőséges, a zenekartól a nászútig terjedő, de látványában visszafogott felhozatal bizonyára nem okozott csalódást azoknak, akik kíváncsiak voltak az éppen aktuális, Udvarhelyen is elérhető esküvői trendre.

A kiállításon annyi minden volt, hogy el sem fér egy helyen: a további képeket ide kattintva nézegetheted.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kiralybiro
2013-02-05 15:46:12
fotocsedőattila
Jóember!
A ruhaalatti bemutatóról kellett volna részletesebb képsorozatot beadni, és nem csak a laborban kiakasztgatni!!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."