Színes » Életmód

Milánó is az udvarhelyi lány magazinján dolgozik

Mandrawn névvel készült új divatlap Budapesten, amelynek egy udvarhelyi lány a kitalálója, és főszerkesztője.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

ballafridamagazin
Balla Frida és a Mandrawn magazin
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. január 27., 14:21
0 hozzászólás. 

Balla Fridát már sokan ismerhetitek, a Budapesten élő udvarhelyi, férfistylisttal tavaly áprilisban készítettünk interjút. Azóta sem állt meg körülötte az élet, olyannyira nem, hogy új divatlapot álmodott meg és hozott létre. A Mandrawn magazinnak ugyan egyelőre egy száma jelent meg, több metropolisz fotósa is dolgozott rajta. Fridát új minőségében, mint főszerkesztőt, kérdeztük a Mandrawnról.

Körülbelül két éve készült veled interjú a portálunkon, akkor stylistként dolgoztál és külföldre szerettél volna menni. Mi történt veled azóta, hogyan lett ebből divatmagazin?

Nehéz ezt összefoglalni, nagyon sok minden történt. Most is férfi stylist vagyok, de közben vezetem a férfi magazinom. Amikor az az interjú készült, már pislákolt a Mandrawn magazin ötlete, de az ilyesmikről előre nem beszélünk, ugye.

Nálam minden összefügg, ahogyan a magazin és a külföldre utazás is. Lehetsz tehetséges és lehetsz jó fej, sok kapcsolattal, de az nem mindig lesz elég. Ha valaki karriert szeretne, annak nem két évébe kerül, fel kell építenie az egész gépezetet. Közben egyénileg is folyamatosan jobbnak kell lenni, szóval így született a magazin, mert célom a folyamatos fejlődés és mindig jobb akarok lenni.

De ami a legfontosabb, hogy középiskolás időszakom óta bakancslistás álmom. Az álmok meg azért vannak, hogy tegyünk értük!

Mennyire volt nehéz és milyen úton sikerült megvalósítani, hogy ebből kézzel fogható lap legyen?

Senki nem volt, aki megmondta volna, hogyan kell ebbe belefogni, magamtól jöttem rá a dolgokra és konkrétan minden nap tanultam a folyamatokból. Nem volt egyszerű, de ez nem is egy egyszerű műfaj. Külföldön elég sok férfi magazin van, azokat napi szinten figyeltem, de közben meg teljesen más vonalat álmodtam meg a Mandrawnnak. Ha valaki akar valamit, akkor mindig jön valami, ami előre segíti.

Az álomtól a valóságig, csakis kitartó munkával lehet eljutni. Fél évig csak ezen dolgoztam, folyamatosan vettem fel, és tartottam a kapcsolatokat a szakmabeliekkel. Volt olyan hét hogy ki sem tudtam menni a házból, mert folyton laptop előtt kellett lennem. Nem beszélve arról, hogy néha alig tudtam elaludni, annyi minden volt a fejemben.

Szóval, igen... álmodni lehet és kell is, de ha valaki azt gondolja, hogy pikk-pakk menni fog minden gördülékenyen, nos, azt el kell keserítenem. Folyamatos munka van emögött, nem lehet 8-tól 5-ig elvégezni és a „munkahelyen" hagyni. Ezt vállaltam és szeretem. Az elején sokat tanultam magamról is.

A magazin weboldalán olvastam, hogy a „Mandrawn családdal" együtt álmodtad meg a divatlapot. Pontosan kiket foglal magába ez?

A Mandrawn család sok embert takar, azokat, akikkel együtt dolgoztam az első számon. Ha így vesszük, a laptopom is közéjük tartozik. Viccet félretéve, voltam én, aki megálmodta az egész koncepciót, hogy mi is a Mandrawn, hogyan építsük fel és miből álljon, mit adjon.

A másik legfontosabb része a gépezetnek a családom, barátaim és a párom, akik hisznek bennem és nem hagyják, hogy feladjam öt percre sem.

A fordítóm és korrektúrásom Egyed Péter, a grafikusom Gábor István Karaba, és minket kiegészít kilenc fotós a világ különböző pontjairól (New York, Melbourne, Istanbul, Milánó, Hawaii, Los Angeles), akik a divatanyagokat készítették a koncepció szerint. Rajtunk kívül nyolc stylist, tizenegy modell tíz ügynökségtől, és 11 közreműködő dolgozott a számon. Úgy érzem, őket jogosan hívom „családnak", ezeket a neveket nem fogom elfelejteni, az biztos.

Miért pont Mandrawn?

A Mandrawn valójában egy régi görög név, amely férfiasságot jelent, de ha csak magát a szót nézzük, akkor férfi skiccre fordítható le. Tudtam, hogy görög vagy görög férfi isten nevet szeretnék a magazinnak, mert néha szoktam azt mondani, hogy valaki annyira szép, mintha görög isten lenne.

Kiknek szól a lap? Ki a célcsoportotok?

Természetesen a férfiaknak és azoknak a nőknek, akiknek fontos a férfidivat is. A metropolita férfi a célcsoport, aki fiatal, de klasszikus. Mindenképp ad a minőségre és ő is ezt képviseli. Nagy a szépség iránti igénye és a divat a mindennapjai részét képezi, vagy fejlődni szeretne ebben is. Azok, akik tudják, hogy a stílus nagyon sokszor alap a sikerhez.

Milyen formában jelent meg? Hol lehet hozzájutni?

Az első kiadvány A4-es, 140 oldalas nyomtatott verzió, két címlappal rendelhető, attól függ, ki melyiket választja. Webshopon keresztül értékesítjük, a világ bármely pontján elérhető így. Ugyanakkor még folyamatban van pár megbeszélés a forgalmazó üzletekkel, de hamarosan megállapodás születik. Figyelje mindenki a Facebook és Instagram oldalainkat!

Milyen céljaid vannak a magazinnal kapcsolatban, illetve azon kívül még?

Most csak a magazinra koncentrálok, ennek a dolognak idő kell és növekedés, most ez a legfontosabb. Amikor már kicsit függetlenebb lesz tőlem, akkor jöhet a követező dolog a bakancslistáról. De itt és most mindig a következő lépésre kell a legjobban figyelnem.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."