Színes » Életmód

X-Faktor: megnézték az udvarhelyiek csípőjének a ringását

Szombat este öt előadó mérette meg énektudását, előadói tehetségét, hogy bekerülhessen az egyik legismertebb tehetségkutatóba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

fotók: Pál Edit Éva
fotók: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. május 08., 10:37
0 hozzászólás. 

Elkezdődtek, sőt lassan a vége fele járnak az X-faktor tehetségkutató meghallgatásai. A műsor stábja végigjárja a Kárpát-medence jelentősebb magyarlakta településeit, hogy megkeressék, kik azok, akik szerepelhetnének a 2017-es műsorban. Magyarországon 150, Erdélyben 8 helységben vizslatják a jelentkezőket, felvételeket készítenek róluk, amelyeket majd a műsor szerkesztőségében kielemeznek, és ha meglátják valakiben az X szikráját, akkor erről értesítik.

00-xfaktor2

Szombat este nyolc órától szinte éjfélig Székelyudvarhelyen, a Broadway Pub&Grill House-ban állomásozott az X-es karaván. A helyszínen öt személy jelentkezett, hogy szívesen benevezne az X-Faktorba.

Legyen valami bomba!

Elsőként a 19 éves Szabó Adélt hallhattuk, aki élelmiszerbolti eladóként dolgozik, és a buli végén megsúgta nekünk, hogy nagyon, de nagyon szeretne énekesnő lenni.

00-szaboadel

Nem csak vágyik rá, hanem tesz is érte. Hétvégente egy esküvői zenekarban énekel, és pár éve énektanárhoz is jár.

Adél után az alig 15 éves Butacu Klaudia Boglárka, vagyis Dia lepett meg egy Rúzsa Magdi számmal.

00-butacuklaudia

A Vigyázz a madárra című dal meghallgatása után az X faktor munkatársai mindenképp azt szerették volna, ha egy ritmusosabb, angol nyelvű dalt ad elő a lány, de Dia ragaszkodott a magyar nyelvhez.

Így egy rövid youtube-os keresgélés után azt a Hooligans számot produkálta, amellyel Tóth Andi két éve kistigrissé vált a mentorok szemében, illetve amivel Király L. Norbi is bezsongott az X-faktor első évadában, de akkor Dia még nagyon kicsi lány volt.

Ezután a 23 éves székelyudvarhelyi Bodó Erzsébet lépett a miniszínpadra.

00-zsoka

Zsóka személyi edzőként dolgozik, és amíg kliensei pihennek, dalokkal szórakoztatja őket.

A líraibb, lassúbb dallamokat kedveli inkább, ennek megfelelően előbb a Dream a Little Dream of Me című számmal lepte meg a közönséget, majd az All about that bass számot kellett előadnia a szervezők kérésére, csak hogy lássák, hogy állna neki egy másik típusú dal.

Bár, ahogy Diának sem a Legyen valami, Zsókának sem ez Meghan Trainor- nóta volt a B-terve, azért elég fitten teljesítette.

A 30 éves Csizmadi Emese amikor nem énekel, akkor előkönyvel.

00-emese

A Budapest Bártól a Szívemben bomba van című számot adta elő, majd egy angol nyelvű dalt is hallhattunk tőle.

Venkó, nélküled nem mulatunk

A négy lány után hosszú szünet következett, a jelentkezésre vállalkozó kedv leült kissé, majd Venkót láthattuk ismét a Broadway színpadán énekelni. A székelykeresztúri, 22 éves Nagy Vencel barátai biztatására nevezett be az X-faktorba. A srác jó néhány évig édesítette meg a mulatós zene kedvelőinek csütörtök estéit a Broadway színpadán.

00-bencevenko

Az uh.ro olvasóinak elárulta, hogy nem tud kottát olvasni, sohasem tanult zenét. Tehetségét édesapjától örökölte, aki szintén hallás után zenélt, ám egy kézsérülés miatt abbamaradt a pályafutása. Venkó jelenleg Székelyudvarhelyen él és taxizik, de nem hagyta teljesen abba az éneklést, ha olyan az utasa, akkor szívesen énekel neki.

Most az Ismerős Arcok Nélküled című dalával ríkatta meg a közönséget, hogy aztán a mulatós zene bulibárójának, Kis Grofó Nézését meg a járását című nótájával dobja fel a hangulatot.

Az X-faktor által felajánlott 5 ajándék cédé elfogytával, mely az első öt jelentkezőnek járt, a regisztrálók is elfogytak, így röpke két óra alatt lezavarták a válogatót. Azokat, és csak azokat a jelentkezőket, akik továbbjutnak, két héten belül értesítik a műsor szerkesztői. Ezután Budapesten hallgatják meg őket a mentorok, és tutira felpörög az életük.

Kifogyott belőlük az X

A műsor munkatársai szerint az öt jelentkező nem sok, és nem kevés. Egy-két jelentkező esetén is lehet továbbjutó, és előfordulhat, hogy tíz benevezőből nem jut tovább senki. Azt elmondták, hogy Erdélybe szeretnek jönni, mert nagyon sok tehetséges előadót hallhatnak mindig.

00-xfaktor3

Az X-faktor 2017-es kiadásában jelentős változások lesznek majd. Az egyik mentor, Tóth Gabi távozik a műsorból, és Istenes Bence sem lesz 2017-ben műsorvezető. Egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, hogy ki lesz helyettük. Nem hivatalos infók azért már felmerülnek: műsorvezetőként Kiss Ramónát, a Barátok köztből távozó színésznőt emlegetik a bulvárlapokban, valamint a Stohl András színészt, aki a Vígszínházat hagyja ott egy másik munka kedvéért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."