Színes » Életmód

Jöjjenek már a melltartósok!

Négy órán át gyönyörködhettünk a labdarózsa és a szomorú szamuráj dallamára Erdély legszebb lányaiban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

fotók: Pál Edit Éva
fotók: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. május 16., 23:38
0 hozzászólás. 

Tizenkilenc gyönyörű erdélyi lány lépett fel vasárnap este a minifocipályán felállított színpadon, hogy megmérettessék a szépségüket az Év Arca 2017-en.

Nem tudjuk, hogy technikai hiba okozta-e, vagy csak sokszor be kellett mondani, tessék, csak tessék, tombolát vegyenek, mindenesetre egy órát várakoztunk a színpad előtt ezt a képet csodálva.

ureszinpad-ok

Miután Sarkadi Zoltán és Szabó Dóra, a TV 2 Szépségkirálynő című műsorának győztese, majd műsorvezetője elmondták, hogy vegyünk tombolát, vegyünk tombolát, és tényleg, ha megtehetjük, vegyünk tombolát, végre megláthattuk a lányokat.

szepseg-08

De előbb a zsűrit mutatták be. Nem járunk sűrűn szépségversenyekre, nem tudjuk, mi a szokás, de meglepő volt, hogy szépségszakértők helyett néhány kivételes férfinak kedvezett a szerencse, hogy közelről csodálhassák a versenyzőket: Orbán Balázs önkormányzati tanácsos, Kozsó ámokfutó zenész, Bálint-Benedek Pál főszervező, és Puhó József, a hibridauto.hu tulajdonosa, valamint Kész Csaba Levente újságíró főszervező döntötte el, ki Erdély legszebb lánya.

Ezért kicsit vicces volt, amikor egy versenyző családja csalásra gyanakodott, majd − Mindegy, ki nyer, csak igazságos legyen – felkiáltással hessegette el az aggodalmát.

nepviselet-ok

Első alkalommal viselnek a résztvevők népviseletet szépségversenyen – hallhattuk. Legtöbben székely ruhában vonultak fel annak különböző verzióiban, de volt csángó, szatmári és szentiványi viselet is. Megtudtuk, hogy a platform cipő nem mai találmány, hiszen több viselet része, például Ivóban pirosban hordják. Szatmárban a fehér lakk stiletto, illetve valahol környéken a tűsarkú szandál is divat volt nagyanyáink idejében.

szepseg-01

Ezután Kristóf Katalin és Milán mutatták meg, hogy min dolgoztak teljes erőbedobással az utóbbi időben. A fogadtatásuk finomvegyes volt, hiába na, senki sem lehet világhírű a saját hazájában.

Milyenek is a gyermekek! Mint Sarkadi. – Szálljanak le, s jöjjenek a melltartósok – kiabálták az első sorból. Ennek ellenére kedvenc számukat, a Rózsa, rózsa, labdarózsát is előadták. Füst!

szepseg-04

A füst után lehetett még tombolát venni, hogy megnyerhessük a hibrid Smartot, illetve a nappali viseletüket mutatták be a lányok. Örömmel állapítottuk meg, hogy a népviselet nem veszett ki teljesen, az előzőleg bemutatott platform cipők még mindig használatban vannak egyes helyeken. Sarkadi már izgatottan várta a következő műsorszámot, de előbb még figyelmeztetett, hogy vegyünk tombolát.

szepseg-11

A következő műsorszám pedig Sarkadi Zoltán és férfitársai nagy örömére, a fürdőruha bemutató volt, s kiderült, sokan még a strandra is a platform korból ránk maradt cipőjükben mennek a globalizáció által ránk erőltetett ócska vietnámi papucs helyett.

Tudat alatt azon remegtünk, vajon elhangzik-e, egy feláll, vagy korán elmegy utalás, de Szabó Dóra finom hárításainak hála, nem sikerült erre a szintre eljutnunk. A közönség női tagjai is örülhettek, hogy nem csak nekik van narancsbőrük. Libabőre pedig mindenkinek volt.

szepseg-13

Nagy volt a hideg, s így a meleg téma is többször előkerült Sarkadi Zoltán szájából.

De szerencsére Kozsó színpadra lépett, és felhevítette a hangulatot. Szinte meghaltunk egy csókjáért. Még a színpadról is lejött, hogy segítsünk neki play back-elni. Play back ide vagy oda, jó kis nosztalgia buli lehetett volna, ha nem fájna már a korunkbélieknek a sok álldogálástól itt-ott.

kojoka

Stílusosan a szamurájjal búcsúzott a kilencvenes évek legszomorúbb Robinsonja. A lányok ezalatt estélyibe vágták magukat, mind a tizenkilencen, és olyasmiket tudtunk meg tőlük, hogy többségük itthon képzeli el a jövőjét.

Tizen-huszonévesen akár négy-öt nyelven is perfektül beszélnek, így könnyen meg tudják majd értetni magukat jövendőbelijükkel és két gyerekükkel, akikkel nyugodt családi életet szeretnének élni, miközben a médiában karriert építenek, világot látnak és kipróbálják a modellkedést. Nyalás – ezt a lányomtól nyalta – visít fel egy anyuka, akinek a lánya is azt diktálta a műsorvezetőknek, amit az összes többi lány.

szepseg-06

Az estélyik után a zsűri döntése következett, ezalatt sem maradtunk szárazon. Kökény Attila elég szomorúnak és fáradtnak tűnt, de azért igyekezett rátromfolni a nosztalgia hangulatra pár Kovács Kati és Máté Péter számmal. Kiderült, hogy Udvarhelyen senki sem tud énekelni, de legalább mindenki szeret.

Nagy izgalmakat éltünk át, hiszen kijöttek újra a szépségversenyzők. Egy csomó különdíjat kaptak. A BG71 stúdió fotózását Péter Izabella, Macoveiu Kinga Jenifer és Rácz Laura Mónika nyerte. A Septimia Wellnes különdíját Czibere Szindia, György Renáta és Nyárádi Izabella locsizhatja el.

A hibridauto.hu tulajdonosa hirtelen felindulásból 100 ezer forint készpénzt ajánlott fel Bartalis Viviennek – „igen, me neki tetszett, azért adta. A csávó teli van pénzzel készpénzt adott oda, 1500 lejt – kommentált a mellettem álló kisfiú, aki nem volt maradéktalanul megelégedve a lányok fogsorával sem.

szepseg-14

Kicsit megijedtünk, amikor dr. Budai Botond ideggyógyász nevét hallottuk, de szerencsére nem gyógykezelést ajánlott fel a szépségverseny fáradalmainak leküzdésére, hanem 150 eurót és egy kétnapos szováta wellnes üdülést a nagyváradi Caragilov Melissának. A Pointer Media Grace and Beauty különdíja 150 euró értékben és egy portfólió fotózás lett a Szebenben újságírást tanuló Nyárádi Izabelláé.

Bálint Benedek Pál, a dísznövénykiállítás főszervezője 500 lejes különdíjat ajánlott fel a baróti származású, Székelyudvarhelyen tanuló és zumbázó Bíró Andrea Csillának.

Az Erdély szépe népszerűségi díj 100 euró értékben a Tamási Áron gimnáziumba járó Péter Izabelláé, akinek 2060 lájkot sikerült összegyűjtenie a Facebookon. Pál Wendel fotós különdíja a György Renátáé, a Péter Izabelláé és a Préda Orsolyáé.

A Selected Bag reklámfilmjének arca Péter Izabella lehet, a Selected Bag kampányain modell lehet még Czibere Szindia, György Renáta, Rácz Laura, Nyárádi Izabella, Xantus Beáta, Székely Ágnes, Veres Andrea és Csillag Eri. A Victoria Marriage esküvői szalon Nyárádi Izabella, Xantus Beatrix, Veres Andrea, Macoveiu Kinga, Czibere Szindia Beáta, György Renáta résztvevőket hívja meg a csíkszeredai Fenyő hotelben tartandó divatbemutatójukra.

A második udvarhölgy a marosvásárhelyi Czibere Szindia, az első udvarhölgy Rácz Laura Mónika, a szépségkirálynő pedig György Renáta lett. Nagy a boldogság, Renáta családja mellettem sikoltozik a boldogságtól. A legbüszkébb az apuka. Mindenkit felébresztenek telefonon, aki él és mozog.

szepseg19

Ennyi lett volna körülbelül a nyeremény. Ezután jött az, amiért a közönség egy része kibírta a négy órás show-t a hidegben: már nem lehetett tombolát venni. Kihúzták azt. Elsőként Miklós Sándor nevét olvasták fel az ötlejes céduláról, de mivel az illető nem jelent meg, Palatka Ida nevét vették ki a dobozból.

szepseg20

A néninek nincs jogosítványa, ezért egyből az anyósülésen foglalt helyet. Majd megkereste a fiát, hogy vigye haza a kétszemélyes kisautót.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."