Színes » Érdekességek

Inkább szexelj a világvégén

Egy utolsó nagy hancúrozás, néhány rekesz sör 21-én este, aztán ha mégsem lesz apokalipszis, akkor betudhatjuk egy szokásos péntek estének.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Világvége december 21-én
Szcenárió akad bőven, kérdés, hogy hiszünk-e nekik
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. december 20., 12:53
6 hozzászólás. 

A világvége fanatikus rajongóinak maga a Kánaán 2012 decembere. Lejár a maja naptár, megjelenik a Nibiru, űrhajóval lehet majd elhagyni a földet. A világ most egy kőbe vésett naptárra és a nem létező maja világvége jóslatokra figyel.

Nem hisz benne senki, de mégis mindenki figyelemmel követi, mint ahogy te is bekattintottál ide. Van ahol a hatóságok is készülnek.

Lezárul egy Szent Kör

2012. december 21-én nem történik más, mint a majáknál is lezárul egy naptári ciklus. Hogy megértsük, tudnunk kell, hogy a maják 20-as számrendszerben számoltak, így 20 nap tett ki egy vinál-t, 18 vinál pedig 360 napot, ami a tun. 20 tun tett ki egy k'atun-t, és 20 k'atun pedig egy b'ak'tun-t.

A maja naptárrendszer némileg bonyolultabb a jelenleg használt Gregorián-naptárnál, de lényegében 5125 évenként ír le egy Szent Kört, majd újabb ciklus kezdődik. Ha a naptár kezdetét 0.0.0.0.0-ra tesszük, akkor a 13-ik b'ak'tun eltelte előtti nap (12.19.19.17.19) megfelel a 2012. december 21-nek. Huszonkettedike már egy új, a 13-ik b'ak'tunkezdete lesz, azaz 13.0.0.0.1, így nem csoda, hogy az ókori maják leszármazottai most értetlenül állnak a világ feléjük fordított figyelme előtt.

Az udvarhelyieket nem hozza lázba az apokalipszis

Számukra ez úgy néz ki, mintha mi minden december 31-re világvégét hirdetnénk. Mark Van Stone majakutató szerint ünnepelni kell a kör végét, ahogyan azt a maják is tették. A maja világvége csak a modern kor találmánya.

Sokadszor lesz vége a világnak

Amióta a Föld a nap körül kering, volt már néhány világvége-elmélet, amik azóta is váratnak magukra, vagyis a beteljesülésre.

Nostradamus öt világvégét is jósolt, miszerint akkor lesz apokalipszis, amikor húsvét Márk napjára, úrnapja pedig János napjára esik. Ezek szerint világvége volt 1666-ban, 1737-ben, 1886-ban, 1939-ben és 1943-ban is, csak valamiért senkinek sem tűnt fel. De ne nyugodjunk meg, mert az elmélet szerint világvége lesz 2038-ban, 2190-ben és így tovább.

Jacob Bernoulli svájci matematikus arra számított, hogy 1680-ban egy üstökös visszatér, és az ütközésnek végzetes következményei lesznek. Persze az üstökös sem akkor, sem később nem tért vissza, sokan továbbra is várják.

Johann Stöfler német matematikus, csillagász és pap is mellélőtt egy picit: özönvizet jósolt 1524 februárjára, ami végül az egyik legszárazabb hónap lett az évben.

A Maja naptár

A szekta-alapítok is számtalan világvégét jósoltak: William Miller és szektája, az adventisták 1844. március 14-re várták. Miller időközben meghalt, a szekta tovább várja a beteljesülést. A Jehova tanúi egy 1914-es vég mellett tették le a garast, a világháborúval talán még ők jártak a legközelebb. Ők egyelőre megnyugodhatnak, ugyanis 2914-re datálták a következő nagy eseményt.

Megfordul a polaritás és sötétség lesz

Akiknek nem elég a maja apokalipszis, azok még bízhatnak a Nibiru megsemmisítő hatásában. Már régebben elkezdődött a pletyka, hogy felénk tart egy, a Földnél 20-30-szor nagyobb tömegű bolygó – ő lenne a Nibiru.

2008-ban azt írtak, hogy egyelőre csak a legnagyobb távcsövekkel lehet látni, de néhány hónap múlva már szabad szemmel is felfedezhető lesz, fénylő pontként az égbolton. Aztán, ha ideér, megáll a Föld forgása, megcserélődik a polaritás, kritikus éghajlatváltozás áll be, cunamira és minden ilyen finomságra számíthatunk. A Nibiru azóta sem jelent meg, s a csillagászok sem találtak semmilyen bizonyítékot létezésére, így egyelőre ezt is buktuk.

Világvége, Apokalipszis

A Nasa tudományos alapokon próbálja cáfolni a világvégét, biztosak abban, hogy szó sincs ilyesmiről, mégis, a témával foglalkozó december 22-re tervezett cikket egy héttel korábban jelentették meg.

Hűhó az van, amiben hinni ugyan nem kell, de mivel cáfolni sem tudjuk, nem árt, ha kicsit rákészülünk. Egy fergeteges szex a párunkkal, utána néhány rekesz sör vagy bor elfogyasztása jó világvége-váró programnak tűnik.

Aztán ha mégsem jönnek be a jóslatok, akkor legalább volt egy jó péntek esténk.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pasztor
2012-12-22 10:35:30
vilagvege
Kedves Kakasy Botond...
Ugy erzem egy kis ellenkomment szuksegeltetik a Jehova Tanui altal ugymond megjovendolt vilagvegevel kapcsolatban...
A Biblia nyiltan irja hogy a napot es az orat SENKI !!! sem ismeri, egyedul csak Jehova Isten...
Az hogy elöször 1914 lett volna az idö, a vezetö testulet nem latta meg tisztan akkor az esemneyeket, ugyanis az elso vilaghaboru azt jelezte hogy az egbol ki lettek vetve a gonosz angyalok, inkabb Satan es demonai, egyelore, ide a foldre...innen van a sok gonoszsag es kapzsisag a földön...
Nem tudom hogy te honnan szerketaltad azt is hogy a kovetkezo jovendoles 2914 re esne..kivancsi vagyok hogy melyik ep eszu Jehova Tanuja mondhatta ezt neked...ellenben igy besszenyezed a hitnezeteinket amik amugy osszesegeben a Biblian alapulnak...eS ezert jogi eljaras indulhatna ellened, mert mi nem vesszuk felvallrol az ilyen dolgokat !!!!!!!
avatar
pasztor
2012-12-22 10:53:36
vilag vege 2 folytatas
Most a vilag szorakozasnak tartja a vilagveget...ez a csodas szellemi sotetsegnek tudhato be amit a papsag tanit, vagy inkabb NEM tanit !!!
Ellenben a vilagban zajlo esemenyek arra mutatnak ra hogy az IGAZI vilagvege rohamosan kozel van, es akkor pusztulni fognak azok az emberek akik nem fogadjak el Jehova Isten letezeset es vezeteset, illik itt megemliteni Ezsaias 43:10 , Sofonias 2:2-3 , Mate 24:14 , 2Tim 3:1-5....arrol nem is beszelve hogy a csodalatos foldunk sosem fog elpusztulni.. Zsoltarok 37:29 !!!!
Igy hat kedves Boti, megkerlek ne irj valotlan es hamis dolgokat rollunk, mert nem illik....ha valamit allitasz akkor azt tamaszd is ala megbizhato forrasbol eredo ervekkel !!!
Ha dokumentalni es alatamasztani szeretned a rovataidat, es nem kepzeletbeli meseket beadni az embereknek , allok rendelkzesedre barmikor,komolyabb cikkek megirasara.
Tisztelettel
Zsolt Pasztor
avatar
taylor
2012-12-22 16:02:59
Nyáj a pásztornak
Ha pontosabb infóid vannak bármilyen egyéb intergalaktikus eseményről írd meg légyszi. Nem szeretném potyára kifizetni a jövőévi ingatlanadót.
avatar
hahaha
2012-12-22 16:11:54
:))))))))))))))))))
Na lassan a vilag vege miatt beperelnek :DDD
avatar
pippo
2012-12-23 01:06:11
re: vilag vege 2 folytatas
"es akkor pusztulni fognak azok az emberek akik nem fogadjak el Jehova Isten letezeset es vezeteset"

Hát drága Pásztor jól bevittek téged is a zöld erdőbe...röhej amiket mondasz...ásd el magad mert ha kimúlsz, te is csak ott végzed ahol más, azaz 2 méterrel a föld alatt. Gyűjtsétek csak a pénzt és adományozzatok a Királyságotoknak, mert Amerikában a Nagy főnökeitek jól élnek utánatok...Sok bunkója !!! :)))
avatar
...anyád álruhában...
2012-12-23 14:52:09
Jesus Fucking Christ...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."