Színes » Érdekességek

Metróállomást nevezhetnek el Michael Jacksonról

New York egyik tanácsosa szívesen adná a popkirály nevét annak a metróállomásnak ahol a Bad című klipjét forgatta 22 évvel ezelőtt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

michael_jackson_bad_cd_cover_1987_cdda
michael_jackson_bad_cd_cover_1987_cdda
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. augusztus 28., 08:41
0 hozzászólás. 


New York polgárai tisztelettel emlékeznek Michael Jacksonra: az egyik városi tanácsos átkeresztelné azt a metrómegállót, ahol a Martin Scorsese által rendezett Bad című dal videoklipjét forgatta Michael 1987-ben.

Letitia James, a demokrata part képviselője, szeretné meggyőzni a földalatti kezelőit arról, hogy a jelenleg Hoyt-Schermerhorn nevet viselő állomás ezentúl az idén elhunyt zenész nevét viselje. A klipben egy banda akar meggyőzni egy fiatal fiút, hogy ugyanolyan rossz, mint ők. A “rosszfiú” téma igencsak népszerű volt akkoriban, és nagy hatással volt a fekete közösségre: a Daryl nevű srác karaktere egy gettóból kiszakadt fiú, aki hirtelen visszakerül régi környezetébe. A téma és a kidolgozás hamar a slágerlisták élére röpítette az alkotást.

michael_jackson_bad_cd_cover_1987_cdda

A Bad CD-borítója

Letitia James azzal támasztotta alá kérését, hogy szerinte a forgatás és a híres Moonwalk tánc előadása nemcsak Brooklyn, hanem egész New York számára fontos volt akkor. Egyébként a 18 perc hosszúságú videóban Wesley Snipes is megjelenik, Mini Max-et, a bandavezért játszva.

A tanácsos hozzátette, hogy a metróállomás átkeresztelése sokat segítene abban, hogy az énekes ne merüljön feledésbe - habár a halála után bekövetkezett médiacirkuszt figyelve ez amúgy sem fog egyhamar megtörténni. A hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban (nem kizárt, hogy előbb megvárják, míg elmúlik a röhögő görcsük).

Letitia ötletének az is akadályt gördít az útjába, hogy a könnyebb tájékozódás érdekében a város összes metrómegállója utcanévről van elnevezve, így valószínűleg jelen esetben sem tesznek kivételt.

Michael Jackson, a pop koronázatlan királyának tartott énekes, idén június 25-én hunyt el, valószínűsíthetően gyógyszer-túladagolás következtében. A legtöbb nagy tévétársaság által közvetített ravatalozás után temetését először születésnapjára, augusztus 29-re, majd még későbbre, szeptember 3-ra halasztották. Jelenleg ez a dátum van érvényben, a helyszínről pedig annyit lehet tudni, hogy Los Angelesben kap örök nyughelyet a poplegenda.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."