Színes » Érdekességek

A világ leggazdagabb emberei

A Forbes magazin újabb listát készített, ezúttal minden idők leggazdagabbjait rangsorolta.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

rockefeller
rockefeller
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2009. szeptember 01., 12:52
0 hozzászólás. 


Meglepő módon a kortárs milliárdosok pénze eltörpül a történelem nagyjainak lajstromán. Bill Gates, a jelenlegi leggazdagabb ember ’csupán’ 40 milliárd dollárral rendelkezik, míg minden idők legtehetősebbje 318 milliárdot tudhatott magáénak. Az első helyen tehát az olajmágnás John D. Rockefeller áll, akinek vagyonszerzéséről megannyi legenda kering.

A lista készítője, Malcolm Gladwell könyvében leszögezi, soha senkinek nem volt 318 milliárd dollárnál több a világ és a pénz történelmében. A gazdagok leggazdagabjainak első öt helyén találjuk Andrew Carnegie üzletember, acélgyáros nevét, aki rengeteget adakozott és neki köszönhetik a manhattaniek a Carnagie Hall koncerttermet. A toplista előkelő helyein továbbá felfedezhetjük II. Miklós orosz cárt, William Henry Vanderbiltet és a huszadik század első felében az indiai Hyderabadban uralkodó Osman Ali Khant.

A tehetősek 75-ös lajstromán 19 ember szerepel, akinek tulajdona meghaladja a 100 milliárd dollárt, de ugyancsak nagyon pénzesnek számítanak Henry Ford, I Erzsébet vagy éppen Kleopátra. Howard Hughes, a filmszakmában is kísérletező milliárdos mérnök valamint George Pullman amerikai iparmágnás a ‘szegény’ gazdagok táborát erősítik, az ők vagyonuk kevesebb a most elő milliárdosokénál.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."