Színes » Érdekességek

25 kóbor kutyát fogadott be, naponta megbírságolják

Egy marosvásárhelyi férfi 25 gazdátlan ebet mentett meg az utcáról, a helyi hatóságok pedig naponta 500 lejre büntetik egy helyi rendelkezés miatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Kóbor kutyák
Kóbor kutyák
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 28., 12:13
0 hozzászólás. 

A helyi önkormányzat olyan szabályt hozott, ami szerint egy marosvásárhelyi sem tarthat kettőnél több kutyát, akár házban, akár tömbházban lakik. A kutyabefogadó Árpádnak már egy csomó számlája van, amiket a bíróságon fellebbezett meg.

A polgármesteri hivatal munkatársait azonban ez nem bátortalanítja el, és naponta bírságolják 500 lejre, egészen addig, amíg nem mond le a kutyákról.

"Azért fogadtam be őket, hogy ne legyenek az utcán, és ne harapjanak meg senkit, ne legyenek problémák. Nagyrészük már három éve ivartalanítva van" – magyarázta ki Árpi.

A befogadó szerint a szabály kétértelmű, ugyanis azt mondja, hogy lakásokban nem tarthat egy család két kutyánál többet, de udvarról nem esik szó benne – érvel a kutyaszerető.

Az ebeket soha nem engedi ki az utcára. Még, ha fel is ajánlották, hogy a kutyákat adja a polgármesteri hivatal gondozásába, a férfi nem tágít, és nem szeretné menhelyre küldeni az állatokat.

Kolozsvárhoz és Brassóhoz hasonlóan Marosvásárhelyen sem altatják el a befogott kutyákat, hanem Németországba exportálják őket.

A kutyatartóval egy másik probléma is van, ugyanis a közeli templomba járó hívők kutyaugatásra panaszkodnak.

"A mise közben az emberek azt kérdezik, hogy mi a helyzet a kutyákkal, az ugatással. Nagyon közel vagyunk. Gyerekek is járnak a templomba, és elég kellemetlen, hogy ennyi kutya van mellettünk" – mondja a templom őre.

"Ebben a helyzetben nem tudunk egyebet csinálni, minthogy minden nap kiszabjuk a legmagasabb szabálysértési bírságot. Naponta 500 lejre büntetjük, amíg meg nem oldódik a probléma" – fogalmazott Valentin Bretfelean, a marosvásárhelyi rendőrség vezetője.

A kutyákat befogadó Árpád jelenleg bíróságon keresi igazát.

uh.ro/stirileprotv.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."