Színes » Érdekességek

Meghalt Joe Cocker

Hétfőn elhunyt Joe Cocker énekes. A füstös hangú előadó 70 éves volt, a hírek szerint rákban szenvedett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

JoeCocker
Fotó: hvg.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. december 23., 07:12
0 hozzászólás. 

A Sky News szerint tüdőrákban hunyt el Joe Cocker.

Az angol énekes több mint 40 évet töltött a pályán. Olyan slágereket énekelt, mint a You Are So Beautiful, az Up Where We Belong vagy a Summer In The City.

Az énekes szegény családból származott, eleinte lakatosként, gázszerelőként, benzinkutasként dolgozott. Első együttesében, a Cavaliersben Vance Arnold művésznéven próbálkozott. Amikor 1968-ban felfedezte a Procol Harum együttes menedzsere, első lemezén olyan nagyságokkal együtt szerepelt, mint Jimmy Page és John Paul Jones, akik később a Led Zeppelin együttessel lettek világhírűek. Részt vett a Woodstock-i fesztiválon és a Beatles együttes A Little Help from My Friends című dalának 7 perces változatával világszerte ismertté vált.

1983-ban az Egy tiszt és egy úriember című film betétdalával, az Up Where We Belonggal aratott újra sikert, majd az Unchain My Heart című slágerrel.

1986-ban ismét filmdal következett: a bluesos hangvételű You Can Leave Your Hat On a 9 és fél hét című filmben szólt Kim Basinger vetkőzőszáma alatt.

Joe Cocker jellegzetesen rekedtes, mély hangját szinte mindenki ismerte. Idén új albumon dolgozott, amely a tervek szerint 2015-ben jelenne meg, és turnét is tervezett 2015 első felében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."