Színes » Érdekességek

Interaktív horror a mozikban

Egy kiválasztott néző telefonján keresztül nyújthat segítséget a horror film főszereplőjének, így minden vetítéskor máshogy alakul a produkció.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Last_call
Last_call
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 25., 09:59
0 hozzászólás. 


A NBC tulajdonában levő 13th Street horroradó kísérleti jelleggel olyan filmet dobott a mozipiacra, amit a vászon előtt ülő nézők irányíthatnak. A Last callt egyelőre még csak néhány németországi moziban vetítik, de tervek szerint más országokban is műsorra tűzik.

Az újítás lényege, hogy a moziban jegyet váltók a pénztárnál megadhatják telefonszámukat, hogy aztán a vetítés alatt a főszereplő nő többször is felhívja egyiküket. Szoftver alakítja a digitális filmet, ami automatikusan kisorsol egy-egy számot, felhívja, majd beszédfelismerő modulja segítségével azonosítja, hogy a főszereplő kérdéseire mit válaszol a néző. A történet alapján ugyanis a főszereplő a néző utasításaira vár, hogy mégis hogy meneküljön ki egy elhagyatott kórház épületéből.

Ezt a megoldást használva minden vetítéskor más film áll össze, más jeleneteket láthatnak a nézők. A Last Call a kilencvenes években népszerű lapozgatós szerepjátékkönyvek élményét eleveníti fel.

Forrás: Index


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."