Tech » Web

Ilyen time-lapse videót még nem láttál!

Nem csak lélegzetelállító, de újdonságnak is számít a 8K-s 360 fokos interaktív time-lapse.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

8k kikep
8K 360 fok
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. június 17., 15:51
0 hozzászólás. 

Újabb ínyencségere bukkantunk a YouTube-on. Írtunk már 10K felbontású videóról, vagy a változtatható kameraállású YouTube videókról, most azonban egy újabb érdekesség került az internetes vérkeringésbe, mégpedig egy 8K felbontású, 360 fokos interakítv time-lapse videó. De mitől interaktív egy videó? A dubaji reptéren készült film egyik érdekessége, hogy a kamerát 360 fokos szögben kényünk-kedvünk szerint forgathatjuk, miközben négy és fél percbe sürítve végignézhetjük a reptér 24 órás forgalmát. Az már csak hab a tortán, hogy a felbontás kiválasztásánál a HD után még megjelenik a 4K, illetve 8K felbontás is. Az már egy másik kérdés, hogy kinek van erre alkalmas megjelenítő eszköze és kellő internetes kapcsolta.

A videót Google Chrome-ban teszteltük, ahol gond nélkül működött, ellenben a Firefox-szal, ahol helytelen képet adott. Kipróbáltuk androidos és iOS telefonon is, ahol külön élményt adott, hogy a telefon emelgetésével, illetve forgatásával „forog" a kép is.

Ha már a reptereknél tartunk, akkor érdemes erre az oldalra látogatni, ahol a világ aktuális légiforgalmát követhetjük. A fenti reptér forgalmát is azonnal ellenőrizhetjük, csak nagyítsunk bele Dubaj azon részébe, ahol a sok sárga repülő izeg-mozog.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."