Színes » Érdekességek

Vadászd le az ANAF-ot!

Persze nem szó szerint, és nem úgy, ahogy a megbírságolt és/vagy bezárt cégek tulajdonosai tennék. Használd a telefonod, fotógéped!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Anaf-antifrauda1
Csinálj képet az ellenőrzőkről!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 31., 10:40
2 hozzászólás. 

Ha megpillantod az Adó- és Pénzügyi Hivatal Adócsalás-ellenes Főigazgatóság (ANAF) munkatársait, vagy az autójukat, akkor fényképezd le és küldd el nekünk a szerkesztoseg@uh.ro emailcímre, mi pedig közzétesszük ebben a cikkben. Ne felejtsd el odaírni, hogy hol láttad őket és mikor.

Múlt héten több ezer lejes bírságokat szabtak ki, illetve több üzletet bezártak az ANAF szebeni munkatársai. Erről itt írtunk.

A vadászathoz kedvcsinálónak itt van néhány érdekesség a múlt heti ellenőrzésekből, amit a hotnews.ro állított össze. Van itt elkobzott csalán, vagy 10 ezer lejes bírság egy üveg pálinka miatt.

A hírtelevíziók információi szerint 177 élelmiszeripari egységet zárattak be az ANAF munkatársai ebben a hónapban csak azért, mert pluszban, vagy mínuszban találtak pénzt a cégeknél. Összesen 4 millió lejre szabtak ki bírságot ezekben az egységekben.

Csalán feledékenységre

Csalánt koboztak el egy idős nőtől a hatóságok, miután a néninek nem volt termelői engedélye.

Egy bukaresti étteremnél például 200 lej hiányzott a forgóalapból, ezért 15 ezer lejes bírságot róttak ki. Egy másik étteremben pedig egy üveg pálinkát találtak a konyhán, ami nem volt beiktatva a leltárba, így 10 ezer lej kifizetésére kötelezték a céget, illetve három hétre felfüggesztették tevékenységét.

Egy foksányi fast food adminisztrátora azt mesélte, hogy mindent rendben találtak az ellenőrző szervek gyorséttermében, de egy asztalnál a pincér elfelejtett pénztári blokkot kivinni a vendégeknek, ezért felfüggesztették a tevékenységet. Az összeget egyébként előjegyezte a felszolgáló, de a zsúfoltság miatt elfelejtett számlát kivinni – magyarázta a tulajdonos.

Suceava megyében egy húsfeldolgozó tulajdonosát azért büntették meg, és záratták be a cég egyik munkapontját, mert 50 lejes hiányt találtak a könyvelésben. A férfi azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó bezárni a munkapontot, és, hogy túl messzire mentek az ellenőrzésekkel. A bezárás mellett 5 ezer lejre bírságolták.

Bákó megyében a piacokon, bevásárló központokban, éttermekben, üzletekben, pékségekben órákra leállt az élet az ellenőrzések miatt. Egyes helyeken a cégtulajdonosok úgy döntöttek, hogy inkább bezárnak, amíg az ANAF munkatársai a helyszínen tartózkodnak, megúszva így az ellenőrzést.

Az ANAF részletes közleményben tagadja ezeket a túlkapásokat. Azt állítják, hogy az országos sajtó egyoldalúan, és a szélsőséges eseteket ecsetelve tájékoztatta a közvéleményt. A csalános eset szerintük nem történt meg, mert nem az ő hatáskörükbe tartozik, a 3,5 lejes plusz esetében pedig igazából közel 1600 lej körüli lepapírozatlan összegről volt szó. Hogy kinek van, igaza, nem tudni, de mind a csalást, mind a túlkapásokat jobb megelőzni.

Segíts te is

a csalánárus néninek és a pálinkaszerető szakácsnak, informáld őket arról, hogy épp merre garázdálkodik az ANAF! Szeretettel várjuk az ANAF-autós fotóid a helyszín megjelölésével a szerkesztoseg@uh.ro címre. Ha viszont lemaradtál az akcióról, akkor küldd be a végeredményt, azaz a bezárt kereskedelmi egységekről készült fotókat, ezeket is a szerkesztoseg@uh.ro-ra.

Illetve várunk olyan történeteket is, amelyek arról szólnak, hogy élted meg a pénzügyesek érkezését, miért büntették meg a céget, ahol dolgozol. Természetesen, ha nem vállalod a neved, akkor anélkül tesszük közzé beszámolódat, amit a szerkesztoseg@uh.ro-ra küldesz. Oszd meg tapasztalataid a többi vállalkozóval: milyen átélni egy ilyen pénzügyi ellenőrzést, és mire érdemes a továbbiakban odafigyelni.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pumukli
2015-03-31 14:44:40
A „küld” ige felszólító módban két „d”-vel írandó.
avatar
zkatona
2015-03-31 15:56:41
külDDD
Jaj! Javítva! Köszönjük! :-)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."