Színes » Érdekességek

Belevillogtak az éjszakába

Hosszú bicikliskor kígyózott péntek este Udvarhely utcáin, az akcióval az esti kerékpározás veszélyeire hívták fel a figyelmet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

night ride-7
Fotók: Lőrincz L. Lajos, Szabó Károly
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. szeptember 19., 10:25
0 hozzászólás. 

Már nyolc óra után gyülekeztek a kerékpárosok a városi parkban. A Szekler Teker csoport több tucat fénydíszt szerelt fel azoknak a nyerteseknek, akik korábban jelentkeztek a felvonulásra és kisorsolták a nevüket. A helyszínen közel kétszáz fényvisszaverő karpántot is kiosztottak, ezeket a polgármesteri hivatal adományozta. Kilenc óra után pár perccel nagyjából háromszáz kerékpáros indult el a városi parkból. A lámpákkal, fénydíszekkel, láthatósági mellényekkel, fényvisszaverőkkel felszerelt társaság a központon keresztül a Bethlen-negyed fele vette az irányt. Volt ahol a nézelődök tapssal üdvözöltök a kerékpárosokat, különösen az átlagosnál jobban „feldíszített" kerékpárosokat.

night ride-2

A Dávid Ferenc teret megkerülve újra a Bethlen utcán tekertek a bringások. Azt, hogy milyen sokan gondolták fontosnak a Night Ride akciót jól jelzi, hogy a visszafordult kerékpáros konvoj eleje utolérte a végét, ugyanis a menetoszlop eleje már rég visszafele jött a Bethlen utcán, amikor a vége még mindig a Kisköved utcába tért be. A Villanytelepi utca után a Kossuth Lajos utcán ereszkedtek le a kerékpárosok, majd a körforgalomnál visszafordulva a Merkúr parkolójában gyülekeztek.

night ride-5

A parkolóban Páll Dénes a helyi rendőrség munkatársa beszélt a bicikliseket érintő törvényekről, kötelezettségekről, illetve arról, hogy milyen felszereltséggel kell rendelkezzen a közúti forgalomban használatos kerékpár.

night ride-3

A közös fotó elkészítése után, Boros Ábel, a City Sport Centrum üzlet képviselője bemutatott egy kifogástalanul felszerelt városi kerékpárt, amelyen az elemes LED-es lámpa mellett az első kerékagyba épített dinamó is megtalálható. De szemléltette a különböző teljesítményű LED-es biciklilámpák közti eltérést is.

night ride-8

A felvonulást a szervezők mellett az helyi és állami rendőrség emberei biztosították.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."