Színes » Érdekességek

A láb nélkül született tornászlány szívszorító története (videó)

Semmi sem állhat útjába a fiatal tornásznak, akinek élete mindenki számára inspiráló lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Jentorna
Jen Bricker, fotó: click.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 22., 14:42
0 hozzászólás. 

Jen Bricker egy 28 éves sportoló, aki egy genetikai hiba miatt lábak nélkül született, de ez soha nem gátolta abban, hogy aktív életet éljen és inspiráljon másokat. Jen a fogyatékossága ellenére a tornát választotta, hiszen példaképe, Dominique Moceanu is ebben a sportágban jeleskedett.

Semmi sem állhat útjába annak a személynek, aki meg akarja mutatni, hogy semmi sem lehetetlen. Ez a helyzet Jennel is. Kiskorában Jen nagyra értékelte Dominique-ot, hiszen megtudta, hogy román származású, akárcsak ő és más közös pontot is talált életükben.

Születése után biológiai szülei a kórházban hagyták, hogy valaki fogadja örökbe a láb nélkül született kislányt. 16 évesen tudta meg, hogy gyermekkori példaképe a biológiai nővére, és hogy nem csak nővére torna iránti szenvedélyük, hanem vezetéknevük is ugyanaz.

Dominique a kaliforniai Hollywoodban született, román származású szülőktől és van egy testvére, Christina, aki szintén tornász. Az atlantai olimpián az aranyérmes tornászcsapat tagja volt. Károlyi Béla és más neves edzők járultak hozzá, hogy az Amerikai Egyesült Államok egyik legjobb tornászává váljon.

2007-ben jött rá Dominique, hogy még van egy testvére, akit szülei a kórházban hagytak és alsó végtagok nélkül született. A volt tornászt meglepte, hogy szülei ilyen szélsőséges lépésre adták fejüket.

Egy Hufftington Postban publikált interjúban Dominique testvéréről beszélt és azt mondta, szülei jó döntést hoztak, hiszen nem tudták volna finanszírozni a kezeléssel kapcsolatos költségeket, míg örökbefogadó szülei nagyszerű gyerekkort biztosítottak a lánynak.

A három lánytestvér, azóta folyamatos kapcsolatban áll egymással, átbeszélik az időszakot, amelyet nem tölthettek együtt és sokszor beszélnek róla, mi minden köti össze őket. Jen a mai napig folytatja az edzéseket.

uh.ro/click.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."