Színes » Érdekességek

EU tábor 3. nap – A nyulak hallgatnak

Hugó továbbra sem békélt meg a disznóhúsra épülő menüvel, de zöldséget csak beszédben kap – ebben viszont többen is kitesznek magukért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

eu_tabor_3_nap_01
eu_tabor_3_nap_01
szerkesztoÍRTA: HUGÓ
2010. július 05., 11:00
0 hozzászólás. 

Ismét napsütéses reggelre ébredtünk, ami nem is annyira megszokott itt Marosfőn. Akut zöldséghiánnyal küzdve reméltem, hogy legalább az előadásokon hallok zöldségeket. Az első előadás a multinacionális cégeknél való elhelyezkedésekről szólt. Személyes tapasztalatokról, a multik működéséről számolt be Ferencz I. Szabolcs, a MOL Románia ügyvezető igazgatója, Csenteri Levente, a Combridge kft. ügyvezető elnöke és Olti Ágoston, az OTP Consulting Románia igazgatója. Szerintem túlságosan pozitív színben tüntettek fel az ilye cégeket, de mit is tehettek volna, ha mást mondanak őket is kirúgják, szarügy.


eu_tabor_3_nap_01

Ahogy közeledett a hétvége egyre több miniszter járt errefelé, állandóan láb alatt voltak. Reggel például Borbély László környezetvédelmi és erdőgazdálkodási miniszter, Lőrincz Csilla, a Környezetvédelmi Alap Ügyvezetőségének igazgatója, Nagy József, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elnöke, illetve Kapusy Dániel, az AT Kearney társtanácsadója tartottak végre egy zöld témájú előadást rengeteg zöldséggel. Borbély László előadásában rávilágított a cián jótékony hatásaira, hogy tulajdonképpen a kólában is van, én ezt elhiszem, de biztos nem a kólától halt ki a Tisza fél élővilága - na de addig nincsen baj míg nem néz furcsán a kenyérpirító.


eu_tabor_3_nap_02

Délután a szokásos szekcióülések következtek, ez volt a ritkaságok délutánja az EU Táborban. „A légytől a hálóig" − című előadás sokakat vonzott: Urák István, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem docense, Krézsek Csaba, geológus, kőolaj- és földgázkutató és Nagy Zoltán, államtitkár tartottak előadást a szokványostól és a hivatalos státusuktól igencsak eltérő elfoglaltságaikról. Itt pókokról és mindenféle furcsa állatokról volt szó, valamint mindenki nagyon hangosan röhögött.


eu_tabor_3_nap_03
A legnagyobb sátorban kerekasztal beszélgetés volt Gyerkó László szenátor, Horváth Alpár, a BBTE professzora, Pál Árpád és Antal István képviselők vezetésével. A beszélgetés „Ipar, mezőgazdaság vagy turizmus - Mi lehet a székelyföldi autonómia alapja?" téma köré összpontosult. Az előadást legnagyobb részben Antal István képviselő tartotta, aki beszédében kevés potenciális fejlesztési lehetőséget nem érintett, gyakorlatilag a Mikulástól a termelési szövetkezetekig mindenről beszélt.

Az előadás közben egy másik sátorba költözött, ugyanis kezdődött a focimeccs, itt Horváth Alpár további turisztikai fejlesztési lehetőségekről, valamint a székely vendéglátósok által elkövetett hibákról beszélt.


eu_tabor_3_nap_04

Ahogy a nap kezdett eltűnni a hegyek mögött, fiatal EP képviselői asszisztensek, valamint gyakornokok számoltak be brüsszeli valamint strasbourgi munkájukról. Ez rövid volt és velős, kár hogy csak simabőrüek mehetnek.


eu_tabor_3_nap_05

A késő este a hagyományok nevében telt el, tábortűz-gyújtás, táncház valamint a K-Fé rádiósok bulija következett. Ezzel le is járt az EU tábor harmadik napja, holnap remélem, még több zöldségről fogok beszámolni.


eu_tabor_3_nap_06

címkék: eu tabor hugo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."